GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ υποστήριξης για την Μονή Εσφιγμένου...

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής προχώρησαν σήμερα νωρίς το πρωί υποστηρικτές της παλιάς αδελφότητας της Μονής Εσφιγμ...


Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής προχώρησαν σήμερα νωρίς το πρωί υποστηρικτές της παλιάς αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους.
Οι πιστοί, που έφτασαν στην Ουρανούπολη από διάφορα σημεία της Ελλάδας, συγκεντρώθηκαν για να δείξουν την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε επέμβαση αστυνομικών στο Άγιο Όρος με σκοπό την απομάκρυνση των ζηλωτών μοναχών της παλιάς Μονής Εσφιγμένου.
Με σύνθημα «Ορθοδοξία ή Θάνατος» διατράνωσαν τη διαφωνία τους στην εκκένωση του μοναστηριού και του αντιπροσωπείου του στις Καρυές.
Η νέα συζήτηση για ενδεχόμενη επιχείρηση της Αστυνομίας μέσα στο Άγιον Όρος προκλήθηκε από τη διαρροή ενός εγγράφου της Αστυνομίας προς την Ιερά Κοινότητα και όλα τα μοναστήρια, με το οποίο ζητήθηκε η υποστήριξη της μοναστικής πολιτείας για τη φιλοξενία μεγάλου αριθμού αστυνομικών, που θα κληθούν να συνδράμουν σε αίτημα δικαστικού επιμελητή για την εκτέλεση εξώσεων στο Άγιον Όρος, όπως αναφέρει το έγγραφο.
Η απόφαση της απομάκρυνσης των ζηλωτών της Μονής Εσφιγμένου έχει ληφθεί από το 2002 ενώ από το 2005 ιδρύθηκε και νέα αδελφότητα της Εσφιγμένου καθώς οι ζηλωτές έχουν χαρακτηριστεί σχισματικοί όμως ποτέ από τότε δεν έγινε επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων σε μοναστηριακό χώρο.

«Εμείς δεν πειράξαμε ποτέ κανέναν – Λένε ψέματα»
Ο γέροντας Μεθόδιος -ένας από τους καταδικασθέντες για τα εκτεταμένα επεισόδια του 2013- δήλωσε πως σε περίπτωση αστυνομικής επιχείρησης, δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια.
«Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε το μοναστήρι μέχρι θανάτου, εδώ είναι η πνευματική μας πατρίδα. Εδώ γεννηθήκαμε πνευματικά και εδώ θα πεθάνουμε. Οι αστυνομικοί το μόνο που κάνουν είναι υπάλληλοι, δεν τους παρεξηγώ. Είναι υποχρεωμένοι να κάνουν αυτό που τους λένε. Και κυνηγούν εμάς. Εμείς έχουμε γεροντάκια που ζουν εδώ 50, 60,70 χρόνια. Μάς απαγορεύουν να μπούμε από το μοναστήρι να πάμε να πάρουμε τρόφιμα. Κουβαλάμε πράγματα στην πλάτη και περπατάμε 1,5 χιλιόμετρο. Να αφήσουμε τα γεροντάκια να πεθάνουν επειδή το θέλουν δύο άτομα; Προς Θεού, πού βρισκόμαστε;» διερωτήθηκε.
Σύμφωνα με τον γέροντα Μεθόδιο, «εάν οι Πατέρες των Μονών και οι αστυνομικοί έρχονται εδώ ώστε οι Έλληνες να πολεμήσουν τους Έλληνες μοναχούς, να το βγάλουν από τη μετάνοιά τους. Ας έρθουν. Και ό,τι θέλει ας γίνει. Άμα οι αστυνομικοί με τραβάνε και με σέρνουν, θα κάτσουν οι μοναχοί με δεμένα τα χέρια; Ή αν δουν κάποιος αξιωματικός να χτυπά κάποιον μοναχό, θα καθίσουν οι πατέρες να τους βλέπουν; Θα γίνουν εγκλήματα και αυτά τα παρακινούν οι Μοναχοί αυτοί που δεν έχουν σκοπό».
Τόσο το 2006 όσο και το 2013 το Άγιο Όρος αμαυρώθηκε από εικόνες εκτεταμένων επεισοδίων και εντάσεων με αστυνομικές δυνάμεις, με τον γέροντα Μεθόδιο να υποστηρίζει ότι η Μονή έχει στοχοποιηθεί.
«Δεν έχουμε κάτι ούτε με την Ιερά Κοινότητα ούτε με το Πατριαρχείο. Τα έχουμε με τους ανθρώπους. Εμείς δεχόμαστε μόνο αυτά που άφησαν οι Άγιοι Πατέρες. Μας κατηγορούν για πράγματα που δεν ισχύουν, ότι εμείς εκπαιδεύουμε Ρώσους. Εμείς όποιος και να έρθει θα τον φιλοξενήσουμε, θα του δώσουμε ένα κομμάτι ψωμί να φάει. Και Τούρκος να είναι, θα του προσφέρουμε ένα ποτήρι νερό. Και αυτό γίνεται με τον δικό μας τον κόπο, γιατί μας έχουν πάρει τα πάντα. Πολλές φορές δεν έχω ούτε 5 ευρώ να πάρω κάτι για το γεροντάκι. Υποχρεώνω τους άλλους αδελφούς που μας βοηθάνε», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση