Ελληνικό δικαστήριο αναγνώρισε την υιοθεσία τέκνου από δύο γυναίκες, η οποία έλαβε χώρα στο εξωτερικό. Οι γυναίκες, εκ των οποίων η μια Ελλη...
Ελληνικό δικαστήριο αναγνώρισε την υιοθεσία τέκνου από δύο γυναίκες, η οποία έλαβε χώρα στο εξωτερικό. Οι γυναίκες, εκ των οποίων η μια Ελληνίδα, υιοθέτησαν με νόμιμες διαδικασίες το παιδί στο εξωτερικό και ζήτησαν από την ελληνική Δικαιοσύνη να τις αναγνωρίσει ως θετές μητέρες.
Το Μονομελές Εφετείο Αθηνών με την υπ’ αριθμό 2435/2024 απόφαση αναγνώρισε ότι το μοντέλο της οικογένειας αυτής των ομόφυλων ζευγαριών είναι απόλυτα υγιές χωρίς να προκαλεί και να αποβαίνει σε βάρος της ομαλής ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης του παιδιού. Η αμετάκλητη ετυμηγορία για την τεκνοθεσία του οικογενειακού δικαστηρίου του εξωτερικού απέκτησε ισχύ δεδικασμένου και στην ελληνική επικράτεια.
Το σκεπτικό της απόφασης
«Η ελληνική νομοθεσία και νομολογία, με θεμέλιο και μοναδικό κριτήριο τις βασικές και θεμελιώδους σημασίας αρχές και αντιλήψεις, που διέπουν σήμερα τη ζωή στην ελληνική κοινωνία, αποβλέπει κυριαρχικά στο συμφέρον και στη δυνατότητα ομαλής ψυχοπνευματικής ανάπτυξης των ανηλίκων παιδιών σε ένα υγιές κοινωνικό περιβάλλον, διασφαλιζόμενων πλήρως των δικαιωμάτων και των συμφερόντων τους.
Κατά συνέπεια, το μοντέλο της οικογένειας, που η σύνθεση των μελών της αποτελεί διαφορετική περίπτωση σε σχέση με τα καθιερωμένα δεν προκαλεί τις κυρίαρχες κοινωνικές αντιλήψεις διότι τελικά αυτή η διαφορετικότητα δεν μπορεί να αποβεί σε βάρος του πραγματικού συμφέροντος του τέκνου, ενώ η ελληνική κοινωνία τυγχάνει πλέον αρκετά προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις και αρκετά προοδευτική να φιλοξενήσει αρμονικά στους κόλπους της και να ανεχθεί την ύπαρξη και της ομόφυλης οικογένειας μετά τέκνων».
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση