GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Το κερασάκι στην τούρτα"... λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες στο Ιράν, για εκλογή προέδρου...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Η επιχείρηση "Πλημμύρα του Αλ Ακσα" απέδειξε ότι...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Η επιχείρηση "Πλημμύρα του Αλ Ακσα" απέδειξε ότι...

το δέος και η δύναμη των σιωνιστών είναι ψευδή.
Έδειξε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός»
Σαΐντ Τζαλίλι

Σήμερα το πρωί στις 6:00 το πρωί, πριν από την απαγόρευση κάθε εκλογικής προβολής που ξεκίνησε στις 8:00 το πρωί ενόψει του αυριανού επαναληπτικού γύρου των προεδρικών εκλογών, στο Ζαντζάν (βορειοδυτικό Ιράν), έτσι καλωσόρισαν τον υποψήφιο του "Επαναστατικού Μετώπου", τον Σαΐντ Τζαλίλι...

Η συσπείρωση του Επαναστατικού Μετώπου, αποδεικνύεται με την τόλμη διεξαγωγής προεκλογικής εκδήλωσης στις 6 το πρωί και αύριο θα γνωρίζουμε αν ο Ιρανικός λαός επιλέξει τον Σαΐντ Τζαλίλι, ή τον "μεταρρυθμιστή" μετριοπαθή Μασούντ Πεζεσκιάν... Αύριο ο δεύτερος γύρος των Ιρανικών προεδρικών εκλογών...

Ποιος είναι ο Σαΐντ Τζαλίλι

Σαΐντ Τζαλίλι... ο κατεξοχήν άνθρωπος των αρχών!
Εκπρόσωπος της Ηγεσίας της Επανάστασης στη Γραμματεία του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.
Ο Τζαλίλι ήταν διευθυντής του γραφείου επιθεώρησης του Υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν το 1995. Εντάχθηκε στο υπουργείο αφού έγινε λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Ιμάμ Σαντέκ (Imam Sadiq University), όπου απέκτησε το διδακτορικό του.
Η ακαδημαϊκή καριέρα του Τζαλίλι ακολούθησε τη στρατιωτική θητεία στον πόλεμο που επιβλήθηκε από το Ιράκ του Σαντάμ, όπου έχασε το ένα του πόδι.
Οι μετέπειτα θέσεις του πολιτικού επιστήμονα περιελάμβαναν: μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για ευρωπαϊκές και αμερικανικές υποθέσεις και Γραμματέας του ιρανικού συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.
Ο Τζαλίλι έγινε γνωστός το 2007 όταν έγινε ο Επικεφαλής Διαπραγματευτής για τα πυρηνικά της Τεχεράνης.
Αυτή τη στιγμή είναι μέλος του Συμβουλίου για τη Διάκριση του Συμφέροντος του Συστήματος (Opportunity Discernment Council). Πρόκειται για μια Διοικητική Συνέλευση που διορίστηκε από τον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν και δημιουργήθηκε για την αναθεώρηση του Συντάγματος του Ιράν στις 6 Φλεβάρη 1988. Αρχικά ιδρύθηκε για την επίλυση διαφορών μεταξύ του Ματζλίς (Ιρανικό Κοινοβούλιο) και του Συμβουλίου των Φρουρών του Συντάγματος, αλλά «οι πραγματικές του εξουσίες συνδέονται σε μεγαλύτερο βαθμό με τον συμβουλευτικό του ρόλο για τον Ανώτατο Ηγέτη».
 Majles και του Συμβουλίου των Φρουρών του Συντάγματος, αλλά «οι πραγματικές του εξουσίες συνδέονται σε μεγαλύτερο βαθμό με τον συμβουλευτικό του ρόλο για τον Ανώτατο Ηγέτη»
Ο Τζαλίλι πιστεύεται ότι έχει μια ισχυρή βάση πιστών υποστηρικτών. Παρόλα αυτά, ποτέ δεν απόλαυσε το επίπεδο δημοτικότητας που ήταν απαραίτητο για να ανέλθει στο προεδρικό αξίωμα. Κατέλαβε την τρίτη θέση στις προεδρικές εκλογές του 2013 και απέσυρε την υποψηφιότητά του το 2021 υπέρ του αείμνηστου Ραϊσί.

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, ειδικότερα σήμερα με την εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη και θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
Στο "VK": ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση