GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ! Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ του Τζέρεμι Κόρμπιν στην Βρετανία...

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν κέρδισε το Islington North, την εκλογική περιφέρεια που εκπροσωπεί από το 1983 αλλά για πρώτη φορά εξελέγη ως ανεξάρτητος ...


Ο Τζέρεμι Κόρμπιν κέρδισε το Islington North, την εκλογική περιφέρεια που εκπροσωπεί από το 1983 αλλά για πρώτη φορά εξελέγη ως ανεξάρτητος βουλευτής.
Ο πρώην ηγέτης της αντιπολίτευσης κέρδισε τον Praful Nargund, έναν τοπικό δημοτικό σύμβουλο των Εργατικών που επιλέχθηκε από την εκτελεστική επιτροπή του κόμματος ως υποψήφιος τον Μάιο.
Ο Κόρμπιν κέρδισε 24.120 ψήφους, ενώ ο Νάργκουντ εξασφάλισε 16.873 ψήφους. Η συμμετοχή στις εκλογές ήταν 67,5%, από 71,6% το 2019.
Στη νικητήρια ομιλία του, ο Κόρμπιν δήλωσε ότι είχε δώσει μια «θετική εκστρατεία».
Το πολιτικό σύστημα πρέπει να παράγει απαντήσεις για τα κοινωνικά προβλήματα, είπε, προσθέτοντας ότι η δαιμονοποίηση των αιτούντων άσυλο δεν είναι η απάντηση. Είπε ότι είναι υπερήφανος για την εκλογική του περιφέρεια που υπερασπίστηκε μια «πιο ευγενική, πιο ήπια, πιο περιεκτική πολιτική».
Ο Κόρμπιν πρόσθεσε: «Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος για την εκλογική μου περιφέρεια από ό,τι είμαι απόψε και περήφανος για την ομάδα μας που έφερε αυτό το αποτέλεσμα. Σας ευχαριστώ πολύ Islington North για το αποτέλεσμα που πετύχαμε απόψε».
Ο Κόρμπιν, 75 ετών, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ήταν μια «πολύ ενδιαφέρουσα νύχτα στην πολιτική ιστορία αυτής της χώρας» και ότι «ανυπομονεί να γίνει μέρος αυτής της ιστορίας».
Ερωτηθείς αν ο Keir Starmer θα ήταν καλός πρωθυπουργός, ο Κόρμπιν είπε: «Λοιπόν, ας δούμε τι θα συμβεί. Θα γίνει πρωθυπουργός, θα έχει μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, έχει παρουσιάσει ένα μανιφέστο που είναι λιτό για να το θέσω ήπια και δεν προσφέρει μια σοβαρή οικονομική εναλλακτική λύση σε σχέση με αυτό που κάνει η κυβέρνηση των Συντηρητικών. Και έτσι οι απαιτήσεις από αυτόν θα είναι τεράστιες, οι απαιτήσεις από το λαό θα είναι τεράστιες.
«Αν δεν δώσεις στον εαυτό σου χώρο, για να αυξήσεις τις δαπάνες για τις απελπισμένες κοινωνικές ανάγκες, ανέφερα την πολιτική των δύο παιδιών, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα, τότε νομίζω ότι θα υπάρξουν πολιτικά προβλήματα. Θα πρέπει να το γνώριζε αυτό όταν συμφώνησε αυτό το μανιφέστο, το οποίο αποτελεί ένα είδος ζουρλομανδύα γύρω από οποιεσδήποτε προτάσεις μπορεί να θέλει να προωθήσει”.
Και πρόσθεσε: «Αν η κυβέρνηση τερματίσει το ανώτατο όριο του επιδόματος των δύο παιδιών, για παράδειγμα, αλληλούια! Θα χαρώ πολύ. Αλλά αν δεν το κάνει, θα είμαι εκεί και θα λέω: γιατί δεν το κάνατε; Αν φέρουν τον έλεγχο των ενοικίων στον ιδιωτικό τομέα, μπράβο. Αν δεν το κάνουν, θα είμαι εκεί. Γιατί αυτή είναι μια ψηφοφορία για να δείξουμε ότι ο κόσμος θέλει μια πραγματική και ανεξάρτητη φωνή στο κοινοβούλιο για να υπερασπιστεί την κοινωνική δικαιοσύνη”.
Ο Κόρμπιν εμποδίστηκε να είναι υποψήφιος των Εργατικών τον Μάρτιο του 2023 από τον Κίρ Στάρμερ, αλλά ανακοίνωσε αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών ότι θα είναι υποψήφιος ως ανεξάρτητος, γεγονός που οδήγησε στη διαγραφή του από τους Εργατικούς.
Τον Οκτώβριο του 2020, ο Κόρμπιν τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το κόμμα και έχασε το κοινοβουλευτικό χρίσμα, αφού χαρακτήρισε τον αντισημιτισμό στους Εργατικούς ως »δραματικά υπερτονισμένο για πολιτικούς λόγους», σε απάντηση σε μια επικριτική έκθεση του Παρατηρητηρίου Ισότητας.
Μετά από 19 ημέρες, έγινε εκ νέου δεκτός στο κόμμα, αλλά συνέχισε ως ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής μέχρι την προκήρυξη των γενικών εκλογών.
Όπως σχολιάζει ο Guardian, η εκστρατεία του Κόρμπιν αντιμετώπισε τη δυσκολία να ξεπεράσει τη μακρά σύνδεση του με το Εργατικό Κόμμα, με πολλούς ψηφοφόρους στην εκλογική του περιφέρεια στο βόρειο Λονδίνο να φαίνεται ότι δεν γνώριζαν ότι δεν ήταν ο υποψήφιος του κόμματος στις εκλογές.
Αντιμετωπίζοντας μια δύσκολη μάχη χωρίς τα δεδομένα ή την υποδομή του Εργατικού Κόμματος, η εκστρατεία του Κόρμπιν στηρίχθηκε σε εθελοντές από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο που ήρθαν για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες χτυπήματος της πόρτας.
Η νίκη του τερματίζει μια παράδοση που θέλει το Islington North να ψηφίζει υπέρ των Εργατικών από τις επαναληπτικές εκλογές του 1937.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση