GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ! «ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΗ χώρα» η Βρετανία (του Στάρμερ) για τον αντιπρόεδρο του Τραμπ...

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Ντόναλντ Τραμπ, Τζέι Ντι Βανς (Τζέιμς Ντέιβιντ Βανς), το όνομα του οποίου ανακοινώθηκε και επίσημα στο συνέδρι...


Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Ντόναλντ Τραμπ, Τζέι Ντι Βανς (Τζέιμς Ντέιβιντ Βανς), το όνομα του οποίου ανακοινώθηκε και επίσημα στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στο Μιλγουόκι την Δευτέρα, αποκάλεσε τη Βρετανία υπό την νέα κυβέρνηση των Εργατικών του Κιρ Στάρμερ την πρώτη «πραγματικά ισλαμιστική χώρα» στον κόσμο που θα έχει πυρηνικά όπλα, προκαλώντας άμεσες αντιδράσεις από το Λονδίνο.
Μιλώντας σε μία διάσκεψη, ο γερουσιαστής Βανς από το Οχάιο, δήλωσε: «Μιλούσα πρόσφατα με έναν φίλο και συζητούσαμε για έναν από τους μεγάλους κινδύνους στον κόσμο, που φυσικά είναι η διάδοση των πυρηνικών όπλων, αν και, φυσικά, η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτό. «Και έλεγα, ποια είναι η πρώτη πραγματικά ισλαμιστική χώρα που θα αποκτήσει ένα πυρηνικό όπλο, και λέγοντας ότι ίσως είναι το Ιράν, ίσως το Πακιστάν, και μετά καταλήξαμε ότι ίσως στην πραγματικότητα είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, αφού μόλις ανέλαβαν οι Εργατικοί».

Αντιδράσεις από το Λονδίνο
Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Εργατικών, Άντζελα Ρέινερ, δήλωσε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV: «Κοιτάξτε, δεν αποδέχομαι αυτόν τον χαρακτηρισμό, είμαι πολύ περήφανη για την πρόσφατη εκλογική επιτυχία που είχαμε ως Εργατικοί. Νομίζω ότι έχει πει πολλά ανάλαφρα πράγματα και στο παρελθόν», αναφερόμενη στον Βανς. Η Ρέινερ συμπλήρωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει στόχο να συνεργαστεί με όλους τους διεθνείς συμμάχους του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ο υφυπουργός Οικονομικών Τζέιμς Μάρεϊ τόνισε στο Times Radio ότι «δεν ήξερε πραγματικά τι εννοούσε [ο Βανς] με αυτό» που είπε.
Όσον αφορά στον Βρετανό νέο υπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι, ο οποίος, σύμφωνα με Βρετανικά μέσα ενημέρωσης, προσπαθεί να χτίσει γέφυρες με συμμάχους του Τραμπ, συμπεριλαμβανομένου του Βανς, τον οποίο χαρακτήρισε ως «φίλο», αφού έχουν συναντηθεί σε πολλές περιστάσεις.

1 σχόλιο

  1. Ο Ντόναλντ Τράμπ να κάνει κουμάντο και όλα καλά θα πάνε. Ο Ντι Τζέι, Βάνς( έχω και κάτι παπούτσια Βάνς) μπορεί να λέει τα δικά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση