GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ!» ΟΡΓΗ από Ιράν, Τουρκία και Ρωσία για τον Χανίγια...

Την έντονη αντίδραση του Ιράν, της Τουρκίας και της Ρωσίας προκάλεσε η δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη από ισρα...

Την έντονη αντίδραση του Ιράν, της Τουρκίας και της Ρωσίας προκάλεσε η δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη από ισραηλινή αεροπορική επίθεση.
Συγκεκριμένα το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών, διά του εκπροσώπου του, Νασέρ Καναάνι, ανέφερε ότι «το αίμα του Χανίγια δεν θα πάει χαμένο», προσθέτοντας ότι «ο θάνατος του Χανίγια στην Τεχεράνη θα ενισχύσει τον βαθύ και άρρηκτο δεσμό» του Ιράν, της Παλαιστίνης «και της αντίστασης».
Επίσης, ο εκπρόσωπος του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν, δήλωσε ότι η δολοφονία του Χανίγια «ήταν μια κατάπτυστη πράξη και ότι οι δράστες της θα λάβουν την απάντησή τους».
Από την πλευρά του, το τουρκικό ΥΠΕΞ, σε ανακοίνωσή του σε υψηλούς τόνους αναφέρει ότι «καταδικάζουμε τη δολοφονία του επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια σε μια ειδεχθή επίθεση στην Τεχεράνη.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στον παλαιστινιακό λαό που έχει εκατοντάδες χιλιάδες μάρτυρες όπως ο Χανίγια προκειμένου να ζήσει ειρηνικά στην πατρίδα του υπό τη στέγη του δικού του κράτους.
Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου δεν έχει καμία πρόθεση να επιτύχει την ειρήνη. Η επίθεση αυτή αποσκοπεί επίσης στην εξάπλωση του πολέμου στη Γάζα σε περιφερειακό επίπεδο.
Αν η διεθνής κοινότητα δεν αναλάβει δράση για να σταματήσει το Ισραήλ, η περιοχή μας θα αντιμετωπίσει πολύ μεγαλύτερες συγκρούσεις. Η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει το δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού».
Τέλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, μιλώντας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti δήλωσε ότι η δολοφονία Χανίγια «είναι μια απολύτως απαράδεκτη πολιτική δολοφονία, και αυτό θα οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση