GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέχρι τα μπούνια στον πόλεμο του ΝΑΤΟ, κατά της Ρωσίας, μ΄ αυτό το κνώδαλο, που έχουμε για πρωθυπουργό...

Της Ιωάννας Υψηλάντη 32 μαχητικά F-16 C/D Block 30, από τα 108 που έχουν παροπλιστεί, ετοιμάζεται να...

Της Ιωάννας Υψηλάντη
32 μαχητικά F-16 C/D Block 30, από τα 108 που έχουν παροπλιστεί, ετοιμάζεται να... μεταφέρει η Ελλάδα στην Ουκρανία, σύμφωνα με το  Newsbreak.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ελλάδα θα μεταφέρει επίσης 24 γαλλικής κατασκευής μαχητικά Mirage 2000-5 Mk 2 στην Ουκρανία, που θα μπορούσαν να πουληθούν και στην Ινδία.
Οι ενέργειες για τα Γαλλικά Μιράζ πρέπει να εγκριθούν και από τη Γαλλία.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, η Ελλάδα θα λάβει από την πώληση 108 αεροσκαφών από 2 δισεκατομμύρια ευρώ σε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια της θητείας τους στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, τα μαχητικά F-16 C/D Block 30 έχουν υποστεί δύο δομικές αναβαθμίσεις και σήμερα είναι φθαρμένα κατά μέσο όρο κατά 60%.
Έτσι θα πουληθούν πρώτα στις ΗΠΑ, για αναβάθμιση και κατά πάσα πιθανότητα θα μεταφερθούν μετά στην Ουκρανία.
Όσο για τους αναγκαίους πιλότους, που χρειάζεται η Ουκρανία γι΄αυτά τα μαχητικά, η Ελλάδα αποφάσισε να λάβει μέρος στην εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε τον περασμένο Αύγουστο ο Ουκρανός σφετεριστής της εξουσίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι.
Επιπλέον, η Καθημερινή ανέφερε στα τέλη Ιανουαρίου ότι η Ελλάδα ενέκρινε τη μεταφορά στην Ουκρανία απαρχαιωμένων οπλικών συστημάτων που δεν χρησιμοποιούνται πλέον από τον ελληνικό στρατό.
Γενικώς, έχουμε χωθεί μέχρι τα μπούνια στον πόλεμο του ΝΑΤΟ, κατά της Ρωσίας, μ΄ αυτό το κνώδαλο, που έχουμε για πρωθυπουργό και που αρνείται να δεχθεί ότι το τέλος της Ουκρανίας είναι θέμα μηνών και δεν θα προλάβει καν να παραδώσει τα μαχητικά μας, στον ναζιστή κοκαϊνομανή Ναπολέοντα.
Αλήθεια, ακόμη αναγνωρίζει ως νόμιμο Πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Γκουαϊδό;

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση