GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ! Μητσοτάκης και Ερντογάν συμφώνησαν για κλίμα «ησυχίας» και ραντεβού τον Σεπτέμβρη...

Συνολικά 45 λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώ...


Συνολικά 45 λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον.
Μετά το τέλος της συνάντησης, στην οποία παρόντες ήταν, εκτός από τους δύο ηγέτες, και οι ΥΠΕΞ των δύο χωρών, Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν, αλλά και οι διπλωματικοί τους σύμβουλοι, Άννα-Μαρία Μπούρα και Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς, ελληνικές πηγές επισήμαναν ότι έγινε ανασκόπηση των βημάτων που έχουν γίνει στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού διαλόγου, μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα, ενώ στην ατζέντα της συζήτησης βρέθηκαν και οι εξελίξεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι εκφράστηκε ικανοποίηση για την συνεργασία των δύο χωρών για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης και συμφωνήθηκε ότι θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες ώστε να διπλασιαστούν οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Επίσης, τονίστηκε το αμοιβαίο όφελος από τη διατήρηση του κλίματος ηρεμίας στην περιοχή.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι ο Κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, επισημαίνοντας ότι 50 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή δεν μπορεί η Κύπρος, μια χώρα-μέλος της ΕΕ, να παραμένει διαιρεμενή και κάλεσε σε επανέναρξη των συνομιλιών για την επίλυση του θέματος.
Πάντως, όπως έγινε απολύτως σαφές, τα… σπουδαία παραπέμπονται για αργότερα, καθώς οι δύο ηγέτες συζήτησαν ακόμα για την επόμενη συνάντησή τους που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

«ΑΚΕΦΑΛΗ» η Χεζμπολάχ! ΟΙ IDF ΣΚΟΤΩΣΑΝ και τον διάδοχο του Νασράλα...

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απόψε ότι ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ, ο οποίος αναμενόταν να γίνει ο επόμενος ηγέ...

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *