GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λουκασένκο: «Οι Λευκορώσοι έχουν μόνον έναν δάσκαλο κι αυτός δεν είναι η ΕΕ, ή οι ΗΠΑ»!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Η Λευκορωσία γιόρτασε την απελευθέρωση από το ναζισμό!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Η Λευκορωσία γιόρτασε την απελευθέρωση από το ναζισμό!

Σήμερα, 3 Ιούλη, η Λευκορωσία γιορτάζει την Εθνική εορτή της, γιατί την ημέρα αυτή, το 1944, η πρωτεύουσα Μινσκ απελευθερώθηκε από τα ναζιστικά στρατεύματα.
Η νίκη είχε κοστίσει τεράστιες ανθρωποθυσίες: περισσότεροι από 3 εκατομμύρια Λευκορώσοι πέθαναν (ένας Λευκορώσος στους τρεις) και το Μινσκ καταστράφηκε ολοσχερώς!


Πριν από 80 χρόνια, κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Μπαγκρατιόν, την μαζική επίθεση του Κόκκινου Στρατού, που κυριολεκτικά διέλυσε 17 και κατακερμάτισε άλλες 50 μεραρχίες των Ναζί, τα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το Μινσκ από τους Ναζί εισβολείς. Λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα, οι Σοβιετικοί στρατιώτες έσπασαν τη ραχοκοκαλιά του ναζισμού στο Βερολίνο.
Για τους Λευκορώσους αυτή η μέρα έγινε μέρα νέας ελπίδας. Η Σοβιετική Δημοκρατία της Λευκορωσίας, που είχε σχεδόν ισοπεδωθεί κι είχε χάσει το ένα τρίτο των κατοίκων της στις φλόγες του πολέμου, άρχισε να ανακάμπτει. Αυτή η γιορτή είναι η κύρια γιορτή για όλους τους κατοίκους της Λευκορωσίας, που θυμούνται και τιμούν την ιστορία τους.
Παραδοσιακά, αυτή την ημέρα πραγματοποιείται στρατιωτική παρέλαση στο Μινσκ. Φέτος, συμμετείχαν στρατιωτικά αγήματα από τη Ρωσία και την Κίνα, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν.
Συνολικά 36 μονάδες παρέλασης με περισσότερους από 5 χιλιάδες στρατιωτικούς.
Περισσότερες από 300 μονάδες τροχοφόρων σε 29 μονάδες παρέλασης.
Το βαλλιστικό πυραυλικό σύστημα απόλυτης ακριβείας "Iskander-M", το σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης της Λευκορωσίας "Polonez" και τα αντιαεροπορικά μεγάλης εμβέλειας, μαζί τα πυραυλικά συστήματα μεσαίου βεληνεκούς S-400 "Triumf", τα φονικά drones του τύπου "Geranium" Λευκορωσικής παραγωγής.
Επίσης, 12 ομάδες αεροπορικής παρέλασης, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων της ρωσικής ακροβατικής ομάδας "Russian Knights" και "Strizhi", ελικόπτερα Ka-52, Mi-28 και Mi-26 της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στους ουρανούς της πρωτεύουσας της Λευκορωσίας.
Κι όποιος στη "σωστή πλευρά της ιστορίας" κατάλαβε... κατάλαβε!

«[...] Η Δύση δεν θα εγκαταλείψει την Ουκρανία, χρειάζεται κλιμάκωση για να φέρει στρατεύματα του ΝΑΤΟ, οι μισθοφόροι δεν μπορούν να το κάνουν...
[...] Με την ενεργοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, η αεράμυνα και οι αεροπορικές δυνάμεις της Λευκορωσίας και της Ρωσίας τέθηκαν σε υψηλή ετοιμότητα μάχης, οι Polonez και Iskander τέθηκαν σε θέση μάχης...
[...] Η κατάσταση στα σύνορα Λευκορωσίας-Ουκρανίας επιδεινώνεται λόγω της άφιξης του ρωσικού στρατεύματος στη Λευκορωσία για να συμμετάσχει στην παρέλαση...
[...] Η Ουκρανία γνωρίζει ότι το Μινσκ θα απαντήσει σκληρά σε περίπτωση πρόκλησης στα σύνορα...
[...] Οι δυνάμεις ασφαλείας της Λευκορωσίας έχουν αποκλείσει τις κατευθύνσεις πιθανών κινήσεων του εχθρού στα νότια και δυτικά σύνορα...
[...] Οι αντίπαλοι δεν θα μπορέσουν να παρασύρουν τη Λευκορωσία σε εχθροπραξίες...
[...] Το Μινσκ δεν θα προστατεύσει την ΕΕ στα σύνορα με την Πολωνία από την εισροή μεταναστών...
[...] Το κύριο πράγμα για τη Λευκορωσία είναι η ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας...
»

Αλεξάντερ Λουκασένκο, 3 Ιούλη 2024, κύρια σημεία της ομιλίας του "τελευταίου δικτάτορα στην Ευρώπη", όπως διατείνονται στην αποικία των ΗΠΑ, με την ψευδεπίγραφή ονομασία "ευρωπαϊκή ένωση", το 4ο Ράιχ!

Υπό καταρρακτώδη βροχή η δοκιμαστική παρέλαση πριν δύο μέρες... πήγε καλύτερα κι οι Αμαζόνες το αποδεικνύουν...

Τι δεν καταλαβαίνουμε;

«Στις αρχές του περασμένου αιώνα, οι Σλάβοι κατηγορήθηκαν ότι δεν μπορούσαν να διαχειριστούν με ικανό τρόπο τους φυσικούς πόρους και τα εδάφη τους, τα οποία για κάποιο λόγο θα έπρεπε να ανήκουν σε ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα. Τώρα όμως έχουμε το λάθος είδος δημοκρατίας σε σύγκριση με του Χίτλερ, η Γερμανία έχει αναλάβει το ρόλο της "δασκάλας".
Σήμερα ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, προσπαθεί να μας "διδάξει". Γνωρίζουμε τους πραγματικούς στόχους, γνωρίζουμε ποιος βρίσκεται πίσω από κάθε πρόκληση στα εθνικά σύνορα της Λευκορωσίας, πίσω από κάθε τρομοκρατική απειλή για τον άμαχο πληθυσμό. Το γνωρίζουμε αυτό γιατί εργαζόμαστε προληπτικά. Και έχουμε μόνο έναν δάσκαλο: την ιστορία μας.
Την ιστορία των νικητών
»
Αλεξάντερ Λουκασένκο, 3 Ιούλη 2024

Ενδεικτικά για τον "τελευταίο δικτάτορα"...

9 Αυγούστου 2020: Ο Alexander Lukashenko, ο "τελευταίος δικτάτορας"... κατάγγειλε τη δωροδοκία για να περάσουν τα μέτρα της περιβόητης ιδιωτικής εταιρίας του ιδρύματος Μπιλ Γκέιτς και των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιριών, με την επωνυμία Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας... ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΣΟΚ από τον πρόεδρο της Λευκορωσίας! «ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ δωροδοκήθηκαν για να επιβάλουν το lock down...»


Η ολοκληρωτική νίκη του «τελευταίου δικτάτορα της Ευρώπης» έχει απλές απαντήσεις...

Είναι πράγματι "μυθικός" αυτός ο "δικτάτορας" Κι εμείς ξέρουμε να κόβουμε το ψωμί και να βάζουμε ένα κομμάτι κρέας μέσα!

«Ή με την Ανεξάρτητη Λευκορωσία, ή υποτελείς σε ΝΑΤΟ κι ΕΕ! Οι ισαποστάκηδες είναι ένοχοι!»

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, ειδικότερα σήμερα με την εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη και θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
Στο "VK": ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση