GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ! «Γαλάζια» πυρά από τον Σαλμά για την κυβέρνηση και τις τράπεζες...

Συνεχίζεται η ένταση στο εσωτερικό της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία άρχισε να εκφράζεται ανοιχτά μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό και το...


Συνεχίζεται η ένταση στο εσωτερικό της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία άρχισε να εκφράζεται ανοιχτά μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
Τώρα καταγράφεται ένα ακόμη κρούσμα με τον Μάριο Σαλμά να ανακαλύπτει την τραπεζική κερδοσκοπία και να αφήνει σαφείς αιχμές κατά των κυβερνητικών χειρισμών.
Ειδικότερα ο «γαλάζιος» βουλευτής είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την ψαλίδα ανάμεσα στα επιτόκια δανεισμού και καταθέσεων, αλλά και για τις υψηλές χρεώσεις στις διατραπεζικές συναλλαγές.
Η απάντηση που έλαβε ήρθε από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας με τον Μάριο Σαλμά να μην κρύβει την ενόχλησή του λέγοντας εγώ ρώτησα την κυβέρνηση όχι τη ΤτΕ».
Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι «τα επιτόκια δανεισμού είναι υπερβολικά υψηλότερα από αυτά των καταθέσεων που είναι μηδενικά. Εύλογα μιλάμε για κερδοσκοπία στην κρίση μου», ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα καταπολέμησης της κερδοσκοπίας κατά των πολιτών.
Επικριτικός ήταν και στο ζήτημα των υψηλών χρεώσεων για διατραπεζικές συναλλαγές σημειώνοντας πως «από την ώρα που η κυβέρνηση υποχρεώνει για φορολογικούς λόγους να κάνουν οι πολίτες συναλλαγές διατραπεζικά, αν υπάρχει κερδοσκοπία, υπάρχει ευθύνη της κυβέρνησης».
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Οικονομικών Χρίστος Δήμας, ο οποίος επικαλέστηκε τα στοιχεία της ΤτΕ και επιχείρησε να απαριθμήσει τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τα δύο ζητήματα. Δεν παρέπεμψε, μάλιστα, να του… υπενθυμίσει ότι τις παρεμβάσεις αυτές τις έχει ψηφίσει και ο ίδιος.
Ανταπαντώντας ο Μάριος Σαλμάς τόνισε «εγώ ρώτησα την κυβέρνηση και όχι την ΤτΕ» για να προσθέσει «στη δική μου αντίληψη οι χρεώσεις είναι υψηλότατες και συμβάλλουν στα κέρδη 7 δις ευρώ τραπεζών θεωρώ».
Τέλος, παρότι επανέλαβε την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει «οι πολλοί ζητούν να πάρετε μέτρα. Ο χρόνος τρέχει, η θεωρία είναι καλή και δέχομαι ότι θα τα καταφέρετε, όμως ο κόσμος δεν μπορεί να περιμένει για πολύ».
Υπενθυμίζεται ότι ο Μάριος Σαλμάς ήταν από τους πρώτους βουλευτές της Ν.Δ. που αντέδρασαν στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, καθώς την επομένη της κάλπης ζήτησε με επιστολή του την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Στα τέλη Ιουνίου, επίσης, είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σχετικά με τους όρους διαγωνισμών του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου στα Μουσεία. Και τότε είχε αφήσει αιχμές περί φωτογραφικών διατάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση