GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΡΟΦΗ Ζελένσκι! «ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ο πόλεμος μέχρι τέλος του χρόνου και θα ανακαταλάβουμε τα εδάφη μας με τη ...διπλωματία»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι με την υποστήριξη των δυτικών χωρών, η Ουκρανία μπορεί να «προσπαθήσει να τερματίσει το θ...


Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι με την υποστήριξη των δυτικών χωρών, η Ουκρανία μπορεί να «προσπαθήσει να τερματίσει το θερμό στάδιο του πολέμου μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους».
«Νομίζω ότι αν ενεργήσουμε συντονισμένα και ακολουθήσουμε τη μορφή της Συνόδου Κορυφής για την Ειρήνη, μπορούμε να τερματίσουμε το θερμό στάδιο του πολέμου. Μπορούμε να προσπαθήσουμε να το κάνουμε πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο Ζελένσκι σε συνέντευξή του στο BBC κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το ειρηνευτικό σχέδιο θα πρέπει να συμφωνηθεί πλήρως με τους συμμάχους της Ουκρανίας, ώστε «κανείς να μην προσπαθήσει να παρέμβει σε αυτό μετά το τέλος του πολέμου», τόνισε ο Ζελένσκι.
Θα είναι δυνατόν να τερματιστεί ο πόλεμος με διπλωματική διευθέτηση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, εάν οι δυτικές χώρες ασκήσουν πίεση στη Μόσχα, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.
«Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να ανακαταλάβουμε όλα τα εδάφη με μάχες. Πιστεύω ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τα μέσα της διπλωματίας», είπε, προσθέτοντας ότι ταυτόχρονα η αποδυνάμωση της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης θα έφερνε την Ουκρανία σε ισχυρότερη θέση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Από τη Βρετανία, είπε ο Ζελένσκι, το Κίεβο θα ήθελε την άδεια να χρησιμοποιήσει όπλα που προμηθεύεται η Δύση για να πλήξει ρωσικό έδαφος, χωρίς περιορισμούς στην εμβέλεια.
«Θέλουμε απλώς να χτυπήσουμε ακριβώς το σημείο από το οποίο μας πυροβολούν», είπε.
Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με οποιονδήποτε πρόεδρο των ΗΠΑ, όποιος κι αν εκλεγεί στη θέση αυτή. Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνεργασία με τον Ντόναλντ Τραμπ, σε περίπτωση που εκλεγεί ξανά πρόεδρος, θα είναι «σκληρή δουλειά». «Αλλά είμαστε σκληροί εργάτες», τόνισε ο Ζελένσκι.
Αυτή την εβδομάδα, ο Ντόναλντ Τραμπ όρισε ως υποψήφιο αντιπρόεδρό του τον 39χρονο γερουσιαστή του Οχάιο Τζέι Ντι Βανς, ο οποίος έχει ταχθεί σταθερά κατά της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.
Αυτό έχει τροφοδοτήσει τις ανησυχίες ότι αν εκλεγεί ο Τραμπ, οι ΗΠΑ θα τερματίσουν την υποστήριξή τους προς την Ουκρανία.
«Ίσως πραγματικά δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει στην Ουκρανία, οπότε πρέπει να συνεργαστούμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Ζελένσκι στο BBC.
Ο Ουκρανός πρόεδρος σχολίασε επίσης τον ισχυρισμό του Τραμπ πέρυσι ότι αν ήταν στην εξουσία, θα σταματούσε τη σύγκρουση στην Ουκρανία μέσα σε 24 ώρες.
Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, το Κίεβο θα ήταν πολύ χαρούμενο αν ο πόλεμος μπορούσε να τερματιστεί τόσο γρήγορα. «Αλλά το ερώτημα είναι με ποιο τίμημα – και ποιος θα το πληρώσει», παρατήρησε ο Ουκρανός πρόεδρος. Κατά τη γνώμη του, αυτό θα σήμειανε ότι η Ουκρανία θα πρέπει να πληρώσει για τον τερματισμό του πολέμου.
«Θα σήμαινε απλώς να σταματήσει να πολεμά, να παραδώσει [τα εδάφη] και να τα ξεχάσει», δήλωσε ο Ζελένσκι, σημειώνοντας ότι το Κίεβο δεν θα προχωρούσε ποτέ σε κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση