GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 3 πυροσβέστες! MAINETAI ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας...

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο Σοφικό Κορινθίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε περίπ...


Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο Σοφικό Κορινθίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 11:42 σε δασική έκταση στον Άγιο Βλάση Κορινθίας. «Είναι μια πυρκαγιά πάρα πολύ δύσκολη. Εξελίχθηκε σε πυκνή βλάστηση, κυρίως δασική έκταση, με πεύκα, με πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους και σε ένα πεδίο που χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων να είναι άμεση, όπως και των εναέριων μέσων», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.
«Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στον Άγιο Βλάση, στην περιοχή του Σοφικού», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, επικαλούμενος την ενημέρωση που έχει από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Όπως πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης «με τις ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης που επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο, προσπαθούμε να “μαζέψουμε” τη φωτιά και υπάρχει η αισιοδοξία ότι τελικά ο στόχος θα επιτευχθεί».
Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «η φωτιά δεν απειλεί μέχρι τώρα κάποια κατοικημένη περιοχή, ούτε και την κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή του Σοφικού, αφού οι εγκαταστάσεις βρίσκονται μακριά από την φωτιά».
Τρεις πυροσβέστες, που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου. Ένας αξιωματικός και ένας υπαξιωματικός υπέστησαν θλαστικά τραύματα και ένας εποχικός έπαθε εγκαύματα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η διακομιδή τους στο νοσοκομείο.
Στο σημείο επιχειρούν 64 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 20 οχήματα, ενώ περιοδικά από αέρος επιχειρούν 19 εναέρια μέσα, 13 αεροσκάφη και ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για τον συντονισμό του. Επιπλέον, συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 11:42 το πρωί της Τετάρτης 17/7. Λίγα λεπτά μετά εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του Σοφικού Κορινθίας, προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Σοφικού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήμα της λεωφόρου Επιδαύρου
Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα της λεωφόρου Επιδαύρου, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται σε δασική περιοχή του Σοφικού Κορινθίας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η διακοπή της κυκλοφορίας έχει τεθεί σε ισχύ από τη διασταύρωση Λουτρών Ωραίας Ελένης έως τη διασταύρωση της Δήμαινας.
Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων εναλλακτικών διαδρομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση