GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ο Πρίγκιπας Μιχαήλ της Ελλάδος και της Δανίας...

Andreas Megos Με βαριά καρδιά, μοιράζομαι τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Πρίγκιπα Μιχαήλ της Ελλάδος και της Δανίας. Ο συγγραφέας και ...


Andreas Megos
Με βαριά καρδιά, μοιράζομαι τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Πρίγκιπα Μιχαήλ της Ελλάδος και της Δανίας. Ο συγγραφέας και ιστορικός Πρίγκιπας άφησε την τελευταία του πνοή ειρηνικά σήμερα το πρωί στην Αθήνα, σε ηλικία 85 ετών, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του.
Ο Μιχαήλ γεννήθηκε στις 9 Ιανουαρίου του 1939 και ήταν ο μοναδικός εν ζωή εγγονός του Βασιλιά Γεωργίου Α’ καθώς ο πατέρας του, Πρίγκιπας Χριστόφορος, ήταν ο πέμπτος υιός του Γεωργίου Α' ενώ η μητέρα του ήταν η Πριγκίπισσα Φραγκίσκη της Ορλεάνης, από τον οίκο των Βουρβόνων.
Συνδεόταν συγγενικά με τους μεγαλύτερους βασιλικούς οίκους της Γηραιάς Ηπείρου. Παντρεύτηκε την εξαιρετική καλλιτέχνιδα Μαρίνα Καρέλλα, κόρη του βιομήχανου Θεόδωρου Καρέλλα στις 7 Φεβρουαρίου 1965 με την οποίαν απέκτησαν δύο θυγατέρες, την Πριγκίπισσα Αλεξάνδρα και την Πριγκίπισσα Όλγα.
Έχασε τον πατέρα του μόλις ήταν ενός έτους, μεγάλωσε στο Μαρόκο και την Ισπανία και ύστερα σπούδασε στη Γαλλία αλλά πάντοτε λάτρευε την Ελλάδα και την ιστορία της. Έτσι, στο τέλος της δεκαετίας του 1950 επέστρεψε στην Ελλάδα και υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Θεσσαλονίκη ως αξιωματικός του Ιππικού/Τεθωρακισμένων, διέμενε για μεγάλα διαστήματα στην Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια μοίραζε τον χρόνο του ανάμεσα στην πατρίδα μας και το εξωτερικό.
Ο Πρίγκιπας Μιχαήλ ήταν γνωστός ως ιστορικός και συγγραφέας με το ψευδώνυμο Michel de Grece. Γνώρισε τεράστια διεθνή αναγνώριση με δεκάδες πονήματα που έγιναν μπεστ σέλερ καθώς συνδύαζαν τη γνώση του για την ιστορία με την λογοτεχνική πλοκή.
Η καριέρα του ξεκίνησε το 1970 και εργαζόταν άοκνα καθημερινά είτε γράφοντας, είτε κάνοντας έρευνα για τα ιστορικά θέματα που τον απασχολούσαν σε μια τεράστια ποικιλία από την Ελλάδα, στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, ως τους Λουδοβίκους και τους Τσάρους.
Τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγο του εκλιπόντος και σε όλη την οικογένειά της.

1 σχόλιο

  1. Και εγω με βαρια καρδια σου λεω ποσο γελοιος εισαι.Και συ και ολα τα βλιτα που μας παρουσιαζουν τυπους με ιδιοτητες που δεν υπαρχουν.Ουτε διαδοχοι του θρονου,ουτε πριγκηπες,ουτε δουκες ουτε κομησσες και κομητες.Ο Θεος να συγχωρεσει τον ανθρωπο.Ακου "αυτου υψηλοτης",παπαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση