GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΔΕΝ ΦΕΥΓΩ, ΔΕΝ ΦΕΥΓΩ!» "ΜΟΥΛΑΡΩΣΕ" ο Μπάιντεν...

Με μια μακροσκελή επιστολή προς τους Δημοκρατικούς, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έγραψε τη Δευτέρα ότι «είναι καιρός το κόμμα να ενωθε...


Με μια μακροσκελή επιστολή προς τους Δημοκρατικούς, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έγραψε τη Δευτέρα ότι «είναι καιρός το κόμμα να ενωθεί», ώστε να έχουν «τις καλύτερες πιθανότητες να νικήσουν τον Ντόναλντ Τραμπ» στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου.
«Το ερώτημα για το πώς θα προχωρήσουμε μπροστά έχει προβληθεί καλά εδώ και πάνω από μία εβδομάδα. Και ήρθε η ώρα να τελειώσει», αναφέρει ο Μπάιντεν. «Έχουμε μια δουλειά. Και αυτή είναι να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ. Έχουμε 42 ημέρες για το συνέδριο των Δημοκρατικών και 119 ημέρες για τις γενικές εκλογές. Οποιαδήποτε αποδυνάμωση της αποφασιστικότητας ή έλλειψη σαφήνειας σχετικά με το έργο που έχουμε μπροστά μας, βοηθάει μόνο τον Τραμπ και βλάπτει εμάς. Ήρθε η ώρα να ενωθούμε, να προχωρήσουμε μπροστά ως ενιαίο κόμμα και να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ».
Ο Μπάιντεν ανέφερε τη διαδικασία των προκριματικών εκλογών ως έναν από τους κύριους λόγους για τους οποίους δεν θα αποχωρήσει, γράφοντας ότι δεν θα παρακάμψει την απόφαση των ψηφοφόρων των Δημοκρατικών.
Η επιστολή εστάλη από το γραφείο προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν στους Δημοκρατικούς νομοθέτες καθώς επιστρέφουν στην Ουάσινγκτον μετά τις διακοπές της 4ης Ιουλίου.
«Τώρα που επιστρέψατε από τις διακοπές της 4ης Ιουλίου, θέλω να ξέρετε ότι, παρά τις εικασίες στον Τύπο και αλλού, είμαι σταθερά αποφασισμένος να παραμείνω σε αυτόν τον αγώνα, να τρέξω αυτόν τον αγώνα μέχρι τέλους και να νικήσω τον Ντόναλντ Τραμπ», έγραψε ο πρόεδρος.
Σε μια σαφή αναφορά στην εμφάνισή του στο ντιμπέιτ, ο Μπάιντεν σημείωσε ότι την τελευταία μιάμιση εβδομάδα «άκουσα τις ανησυχίες που έχουν οι άνθρωποι – τους καλόπιστους φόβους και τις ανησυχίες τους για το τι διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές. Δεν είμαι τυφλός απέναντί τους».

Ωστόσο, ο Μπάιντεν ξεκαθάρισε ότι αισθάνεται ότι είναι ο καλύτερος υποψήφιος για να νικήσει τον Τραμπ και σημείωσε ότι αντιμετώπισε προκριματικούς διεκδικητές που δεν έφτασαν ούτε κατά διάνοια στο να τον εμποδίσουν να κερδίσει τους αντιπροσώπους που απαιτούνται για να γίνει ο πιθανός υποψήφιος των Δημοκρατικών.
«Λέμε τώρα απλά ότι αυτή η διαδικασία δεν είχε σημασία; Ότι οι ψηφοφόροι δεν έχουν λόγο;», αναρωτήθηκε ο Μπάιντεν.
Έκλεισε σημειώνοντας ότι απομένει σχετικά λίγος χρόνος μέχρι τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου και ότι η διαφωνία για το αν μπορεί ακόμη να κάνει τη δουλειά βλάπτει την υπόθεση των Δημοκρατικών: «Οποιαδήποτε αποδυνάμωση της αποφασιστικότητας ή έλλειψη σαφήνειας σχετικά με το έργο που έχουμε μπροστά μας βοηθάει μόνο τον Τραμπ και μας βλάπτει. Ήρθε η ώρα να ενωθούμε, να προχωρήσουμε», τόνισε.

Κρίσιμες συνεδριάσεις στο Καπιτώλιο
Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο Καπιτώλιο  καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία συνεδριάζουν εκ νέου για πρώτη φορά μετά το προεδρικό ντιμπέιτ στα τέλη του περασμένου μήνα, κατά τη διάρκεια του οποίου η ληθαργική εμφάνιση του Τζο Μπάιντεν δημιούργησε εκ νέου ανησυχίες για την ικανότητά του να ηγηθεί για άλλα τέσσερα χρόνια.
Παρά την επιμονή του προέδρου να τονίζει, μεταξύ άλλων σε πρόσφατη συνέντευξη στο ABC News, ότι δεν παραιτείται, οι Δημοκρατικοί νομοθέτες θα βρεθούν υπό πίεση για να σταθμίσουν αν πιστεύουν ότι αυτή η επιλογή είναι σοφή ή αν ο πρόεδρος θα πρέπει να «κάνει στην άκρη» και να φέρει το κόμμα στην επικίνδυνη και πρωτοφανή θέση να επιλέξει νέο υποψήφιο λιγότερο από τέσσερις μήνες πριν από τις εκλογές.
Όλες οι ενδείξεις δείχνουν βαθιές διαιρέσεις μεταξύ των Δημοκρατικών σχετικά με αυτό το ζήτημα, ιδίως των βουλευτών της Βουλής των Αντιπροσώπων, οι οποίοι έκφράζουν πλέον έντονα τις διαφωνίες τους. Χθες, αρκετοί βετεράνοι αντιπρόσωποι φέρεται να είπαν στον επικεφαλής της μειοψηφίας, Χακίμ Τζέφρις, κατά τη διάρκεια μιας ιδιωτικής τηλεφωνικής επικοινωνίας ότι θεωρούν ότι θα ήταν καλύτερα να παραιτηθεί ο Μπάιντεν, προσχωρώντας σε μια μικρή ομάδα που το έχει ήδη πει δημοσίως. Αλλά άλλοι νομοθέτες λένε ότι συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον Μπάιντεν, ενώ ένας ακόμη μεγαλύτερος αριθμός δεν έχουν ακόμα εκφέρει ανοιχτά την γνώμη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση