GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΛΙΓΟ πριν από την έναρξή τους! ΕΡΕΥΝΕΣ για διαφθορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού...

Ένα μήνα σχεδόν πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι πραγματοποιούνται έρευνες για διαφθορά, ύστερα από σχετικές καταγγελίες...


Ένα μήνα σχεδόν πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι πραγματοποιούνται έρευνες για διαφθορά, ύστερα από σχετικές καταγγελίες.
Οι καταγγελίες έκαναν λόγο για κατάχρηση δημόσιου χρήματος κατά την ανάθεση συμβάσεων κατασκευής των έργων και ευνοιοκρατία προς συγκεκριμένους οικονομικούς και όχι μόνο κύκλους.
«Συνεργαζόμαστε πλήρως με τις Αρχές», δήλωσε στο BBC ένας εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής του Παρισιού 2024 που εδρεύει στο Σεν Ντενί, ένα προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας.
Μέχρι στιγμής, διεξάγονται τρεις προκαταρκτικές έρευνες για πιθανή ευνοιοκρατία κατά την ανάθεση περίπου 20 συμβάσεων αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μια τέταρτη εξετάζει την αμοιβή του διοργανωτή Tony Estanguet.

Σύμφωνα με το France 24 το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Γαλλία πληθαίνουν οι πληροφορίες για «πάρτι διαφθοράς» με αφορμή τη φιλοξενία των Ολυμπιακών. Ενδεικτικά, τον περασμένο Μάιο η πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της Γαλλίας Brigitte Henriques παραιτήθηκε σε μια κίνηση που εξέπληξε πολλούς αθλητικούς εμπειρογνώμονες.
Επίσημα, δεν δόθηκε κανένας λόγος για την απόφαση της Henriques, αλλά η παραίτηση ήρθε εν μέσω αναφορών για έντονες εσωτερικές διαμάχες στην οργάνωση και λίγο καιρό πριν αρχίσουν οι έρευνες για τη διαφθορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση