GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Γιάννης Ραχιώτης, η Λαμπρινή Θωμά κι ο Βαγγέλης Γονατάς... διεθνείς παρατηρητές στις προεδρικές εκλογές της Βενεζουέλας!

Γιάννης Ραχιώτης Βρισκόμαστε στην  Βενεζουέλα, η Λαμπρινή Θωμά, ο Βαγγέλης Γονατάς και εγώ σαν...

Γιάννης Ραχιώτης
Βρισκόμαστε στην  Βενεζουέλα, η Λαμπρινή Θωμά, ο Βαγγέλης Γονατάς και εγώ σαν...  διεθνείς  παρατηρητές στις προεδρικές  εκλογές της ερχόμενης Κυριακής 28/7. Συνολικά υπάρχουν πάνω από 650 διεθνείς παρατηρητές.
Η σημασία που δίνουν στο αδιάβλητο των εκλογών και τα πρακτικά μέτρα που παίρνουν γι αυτό είναι πολύ πάνω από τα δυτικά στάνταρ.  Χτες βρεθήκαμε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Νικόλας Μαδούρο που εδώ φαίνεται να είναι το αδιαμφησβήτητο φαβορί.
Δηλαδή ακριβώς το αντίθετο από αυτό που γράφουν τα δυτικά ΜΜΕ.
Στηρίζεται από το PSUV και από ένα από τα δύο ΚΚ της χώρας. Η προεκλογική  συγκέντρωση ήταν τεράστια μη συγκρίσιμη με τα ελληνικά δεδομένα παρ' όλο που του Καράκας έχει το μισό πληθυσμό της Αθήνας. Αυτό όμως δεν είναι το σημαντικότερο.
Το ιδιαίτερο ήταν ότι επρόκειτο για ένα πηγαίο λατινοαμερικανικό λαϊκό γλέντι που κράτησε 2,5 ώρες με συμμετοχή και του ομιλητή. Η ομιλία ήταν διάφορα δεκάλεπτα ανάμεσα σε τραγούδια, χορό, κουβέντες με το κοινό. Ο ομιλητής δεν μιλάει μόνο, χορεύει, τραγουδάει, λέει ιστορίες από τα παλιά, ανταλλάσσει κουβέντες με το λαό.
Σκέφτηκα μήπως πρόκειται για διαταξικό χαρακτηριστικό που σχετίζεται  με την ήπειρο. Πήρα από όλους αρνητική απάντηση. Οι συγκεντρώσεις των υποψηφίων της δεξιάς και του ακροδεξιού εκπροσώπου των αμερικανικών συμφερόντων είναι όπως των δικών μας πολιτικών.



* Από ένα δρόμο του Καράκας . Χαρακτηριστικό του πως καταλαβαίνει τα πράγματα ο Παγκόσμιος Νότος σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση