GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΚΤΑΚΤΗ σύσκεψη από Νετανιάχου! ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ οι εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ – Λιβάνου...

Εντείνονται οι εχθροπραξίες μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου την Κυριακή με αλλεπάλληλα πλήγματα, μετά από το φονικό (φερόμενο ως) χτύπημα ...


Εντείνονται οι εχθροπραξίες μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου την Κυριακή με αλλεπάλληλα πλήγματα, μετά από το φονικό (φερόμενο ως) χτύπημα της Χεζμπολάχ στο Ματζάλ Σαμς, στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν το Σάββατο, και τα αντίποινα του Ισραήλ με τους νυχτερινούς βομβαρδισμούς του στον Λίβανο.
Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς ανέφεραν επίθεση σε στρατιωτική τοποθεσία στο νότιο Ισραήλ, ενώ η ένοπλη πτέρυγα της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ (PIJ) δήλωσε ότι μαχητές της έπληξαν ισραηλινή στρατιωτική τοποθεσία στον οικισμό Ναχάλ Οζ με καταιγισμό βαρέων όλμων, και πρόσθεσε επίσης στο Telegram ότι βομβάρδισε στόχους γύρω από την ισραηλινή πόλη Σντερότ με καταιγισμό ρουκετών.
Παράλληλα, η Χεζμπολάχ ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι μαχητές της στόχευσαν ισραηλινούς στρατιώτες στον οικισμό Μανάρα, στο βόρειο Ισραήλ. Η ομάδα υποστήριξε ότι η επίθεση που πραγματοποιήθηκε «προς υποστήριξη της Γάζας με τα ανάλογα όπλα» τραυμάτισε άγνωστο αριθμό ισραηλινών στρατιωτών.
Μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ βομβάρδισαν χωριά και πόλεις σε ολόκληρο τον Λίβανο την νύχτα του Σαββάτου, κατηγορώντας τη Χεζμπολάχ για την εκτόξευση ρουκέτας που σκότωσε 12 νέους από την κοινότητα των Δρούζων, πλήγμα για το οποίο η λιβανέζικη οργάνωση αρνήθηκε κάθε ευθύνη.

Έκτακτη σύσκεψη από Νετανιάχου
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου συγκαλεί όλους του αρμόδιους υπουργούς σε έκτακτη συνάντηση την Κυριακή για να συζητήσει την επίθεση στο Γκολάν, και κατευθύνεται προς το Κίργια, το υπουργείο Άμυνας, όπου συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας στο Τελ Αβίβ.
Το γραφείο του υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ δήλωσε ότι «θα καταρτιστεί ένα σχέδιο δράσης, αλλά τελικά ο Νετανιάχου είναι αυτός που έχει την ευθύνη και θα αποφασίσει πώς, πότε και πού θέλει να γίνει αυτό. Αυτό θα συζητήσει το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας.»

Η Νορβηγία καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τον Λίβανο
Η πρεσβεία της Νορβηγίας στη Βηρυτό προειδοποίησε στο Facebook ότι «η σύγκρουση μεταξύ της Χεζμπολάχ στο Λίβανο και του Ισραήλ έχει κλιμακωθεί».
«Οι νορβηγικές αρχές υπενθυμίζουν τις ταξιδιωτικές συμβουλές που ενθαρρύνουν όλους τους Νορβηγούς πολίτες να εγκαταλείψουν τη χώρα», αναφέρει η ανακοίνωση.
«Σε περίπτωση που η κατάσταση επιδεινωθεί, οι ταξιδιωτικές επιλογές εκτός του Λιβάνου μπορεί να γίνουν περιορισμένες. Σε μια τέτοια κατάσταση, η Πρεσβεία της Νορβηγίας θα έχει πολύ περιορισμένους πόρους για να βοηθήσει τους Νορβηγούς πολίτες να εγκαταλείψουν τη χώρα».
Ο υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας Έσπεν Μπάρθ Ίντε ανέφερε σε δήλωσή του καταδικάζοντας την επίθεση στο Ματζάλ Σαμςότι «μια κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο καμπής» στην περιοχή.
«Μεγάλη ευθύνη φέρουν οι ηγέτες σε ολόκληρη την περιοχή. Επαναλαμβάνω την έντονη έκκλησή μας προς όλα τα μέρη, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που υποστηρίζουν τις διάφορες πλευρές σε αυτή τη σύγκρουση, να κάνουν ό,τι μπορούν για να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν την εξέλιξη αυτής της κατάστασης σε έναν μεγάλο περιφερειακό πόλεμο», δήλωσε.
«Μια κλιμάκωση τώρα των επιθέσεων αντιποίνων θα μπορούσε να έχει συνέπειες για την κατάσταση ασφαλείας σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή», πρόσθεσε.
Ζήτησε την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, λέγοντας ότι η εκεχειρία Ισραήλ-Χαμάς θα συμβάλει στη μείωση του επιπέδου της έντασης στην περιοχή.

Η Γαλλία καλεί σε αυτοσυγκράτηση μετά το φονικό χτύπημα στο Ματζάλ Σαμς
Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών κατήγγειλε την επίθεση με ρουκέτες στο χωριό των Δρούζων στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν.
«Η Γαλλία απαιτεί να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποφευχθεί μια νέα στρατιωτική κλιμάκωση και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τα αρμόδια μέρη για το θέμα αυτό», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.
Η Γαλλία συνεχίζει να συμβουλεύει τους πολίτες της να μην μεταβαίνουν στον Λίβανο, το Ισραήλ ή τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση