GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΡΘΡΟ-ΒΟΜΒΑ! Οι επιστήμονες μπορούν να κατευθύνουν τους κεραυνούς με λέιζερ...

Η «βροχή καταιγίδων» με ή χωρίς αληθινή βροχή, μας θύμισε την τηλεοπτική σειρά του Weather Channel με τίτλο, Hacking the Planet, Controlling...


Η «βροχή καταιγίδων» με ή χωρίς αληθινή βροχή, μας θύμισε την τηλεοπτική σειρά του Weather Channel με τίτλο, Hacking the Planet, Controlling Mother Nature, του 2013, που παρουσίασαν στο τηλεοπτικό κοινό τους επιστήμονες που έχουν γνώση και τεχνολογία να χειραγωγήσουν τον καιρό.

«Χακάροντας τον Πλανήτη»: Η «καθοδήγηση» των κεραυνών με λέιζερ
Το πλήρες αφιέρωμα μπορείτε να το διαβάσετε στο δημοσίευμα μας, «Χακάροντας τον Πλανήτη και την Μητέρα Φύση έχει τόσο μεγάλη πλάκα!».
Μια από αυτές τις «πλάκες», είναι και η καθοδήγηση καταιγίδας με λέιζερ. Οι επιστήμονες πειραματίζονται με τη χρήση λέιζερ για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των κεραυνών από σημαντικές δομές. Αλλά για να το κάνουν αυτό, θα χρειαστούν κάτι πολύ ισχυρό λέιζερ, αναφέρει το The Weather Channel.
Φυσικά, αν μια καταιγίδα μπορείς να την πας κείθε, γιατί να μην μπορείς να την φέρεις και δώθε; Είναι πλέον απλά θέμα βούλησης και σκοπού.
Και όπως σχολιάζει και μια χρήστης στο βίντεο: «Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να οδηγήσει τους κεραυνούς «μακριά» από κτίρια ή αντικείμενα. Φυσικά ο στρατός μας ΠΟΤΕ δεν θα σκεφτόταν να το χρησιμοποιήσει για να καθοδηγήσει αστραπές ή φορτισμένα σωματίδια «προς» ένα αντικείμενο, γιατί αυτό θα ήταν εξαιρετικά ανήθικο».
Ποτέ των ποτών, ειδικά όταν η τρομοκρατική οργάνωση και αίρεση της Κλιματικής Αλλαγής έχει τον μέγα βραχνά να επιβάλει στους λαούς την σπουδαιότητα ύπαρξης της.
«Η ζωή ελέγχει με επιτυχία τους κεραυνούς στα λέιζερ»
Μπορεί να ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία, αλλά μια ομάδα επιστημόνων μπόρεσε στην πραγματικότητα να ελέγξει τον κεραυνό και να τον καθοδηγήσει με ασφάλεια. Το «πώς» ακούγεται ακόμα πιο επιστημονική φαντασία – σε λέιζερ, αναφέρει πρόσφατο άρθρο της Fox.
Αυτή είναι η πρώτη επιτυχημένη δοκιμή για την αξιοποίηση του κεραυνού σε πειράματα 20 ετών, λένε οι ερευνητές φυσικοί Aurelien Houard και Jean-Pierre Wolf.
“Ο περισσότερος πληθυσμός πιθανότατα νομίζει ότι δεν θα λειτουργήσει ποτέ. Γι’ αυτό εκπλαγήκαμε όταν είδαμε ένα τόσο ωραίο αποτέλεσμα”, είπε ο Houard από την κατοικία του στο Παρίσι.
Πειράζει που εμείς δεν ανήκουμε σε αυτόν τον πληθυσμό που “νομίζει” ότι δεν γίνεται, κι ότι γίνονται και πολλά ακόμα;
Για να κατανοήσετε πώς οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν το φως για να αλλάξουν την πορεία του ηλεκτρισμού, πρέπει να καταλάβετε τι είναι στην πραγματικότητα ο κεραυνός: μια ροή φορτισμένων σωματιδίων από τη μια τοποθεσία στην άλλη. Τα σωματίδια στα σύννεφα είναι ως επί το πλείστον ηλεκτρικά ουδέτερα όταν σχηματίζονται, αλλά δημιουργούν τόσο θετικό όσο και αρνητικό φορτίο. Το σύννεφο θέλει να γίνει ουδέτερο ανταλλάσσοντας φορτίο με το έδαφος.
Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ένα ισχυρό λέιζερ για να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ιονισμένα μονοπάτια με παρόμοιο τρόπο με τη θεωρία των κοσμικών ακτίνων. Η εκτόξευση γρήγορων (1.000 φορές το δευτερόλεπτο) ενεργητικών παλμών με λέιζερ θερμαίνει τον αέρα και τον ιονίζει, καθιστώντας για λίγο αγώγιμο. Το χτύπημα του κεραυνού θα έχει λιγότερη αντίσταση σε αυτό το μονοπάτι και έτσι θα είναι περισσότερο διατεθειμένο να ρέει με αυτόν τον τρόπο, αναφέρει το theconversation.com
Με τις υγείες μας λοιπόν, γιατί όπως έχει ειπωθεί, όποιος ελέγχει τον καιρό, ελέγχει τον κόσμο όλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση