GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ εκλογές! Η ΓΑΖΑ «κερδίζει» 3 έδρες...

Παρόλο που οι Εργατικοί κέρδισαν μια σαρωτική νίκη στις βρετανικές εκλογές, σε τρεις εκλογικές περιφέρειες, το κόμμα έχασε έδρες – τουλάχιστ...


Παρόλο που οι Εργατικοί κέρδισαν μια σαρωτική νίκη στις βρετανικές εκλογές, σε τρεις εκλογικές περιφέρειες, το κόμμα έχασε έδρες – τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στις επίσημες υποψηφιότητες – από ανεξάρτητους που τάχθηκαν εναντίον της «χλιαρής» γραμμής για τη Γάζα, με το αριστερό κομμάτι στις βρετανικές μουσουλμανικές κοινότητες να εγκαλούν την ηγεσία για σχεδόν «ταύτιση» με τους Συντηρητικούς στο ζήτημα της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού.
Στο Dewsbury και Batley, οι Εργατικοί είχαν πλειοψηφία άνω των 14.000 ψήφων στις τελευταίες εκλογές. Αλλά η Heather Iqbal έχασε από τον Iqbal Mohamed με σχεδόν 7.000 ψήφους διαφορά.
inRead Advertisement by VIDADS since 2011
Ο Μοχάμεντ νίκησε με μεγάλη διαφορά τη Χέδερ Ικμπάλ του Εργατικού Κόμματος, βασίζοντας την προεκλογική εκστρατεία του στην υποστήριξη της Παλαιστίνης και, συνεπώς, η νίκη του «χρεώνεται» στην αντίδραση του εκλογικού σώματος των Εργατικών στην ηγεσία.
Στο Μπλάκμπερν η Κέιτ Χόλερν, η οποία κατείχε την έδρα για τους Εργατικούς από το 2015, έχασε από τον Αντνάν Χουσέιν με λιγότερες από 200 ψήφους διαφορά, αλλά με το ίδιο πολιτικό μοτίβο σε σχέση με την Γάζα.
Ο Κρεγκ Μάρεϊ, ο οποίος ήταν υποψήφιος με το Εργατικό Κόμμα και έκανε επίσης εκστρατεία κατά της στάσης των Εργατικών στη Γάζα, ήρθε τρίτος, με περισσότερες από 7.000 ψήφους.
Και στο Leicester South ο Jonathan Ashworth, ο οποίος είχε πλειοψηφία άνω των 22.000 ψήφων στις προηγούμενες εκλογές, ηττήθηκε από τον Shockat Adam με μόλις 1.000 ψήφους διαφορά, σε ένα αποτέλεσμα που χαρακτηρίστηκε ως ανατροπή.
Η αντίδραση κατά της θέσης των Εργατικών για τη Γάζα, εμφανίζεται και σε αυτή την περίπτωση ως βασικός παράγοντας της νίκης του.
Σε άλλες έδρες, οι φιλοπαλαιστινιακοί υποψήφιοι πήραν σοβαρά κομμάτια της εκλογικής πίτας από τις πλειοψηφίες των Εργατικών.
Το ποσοστό του ίδιου του Στάρμερ μειώθηκε κατά 17 μονάδες στην εκλογική του περιφέρεια Holborn and St Pancras.
Ο Andrew Feinstein, ένας ανεξάρτητος που τον αμφισβήτησε, ήρθε δεύτερος με περισσότερες από 7.000 ψήφους.
Και στο Ίλφορντ Νορθ ο Γουές Στρίτινγκ κέρδισε τον ανεξάρτητο Leanne Mohamad με μόλις πάνω από 500 ψήφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση