GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ! Mirage 2000 θα στείλει ο Μακρόν στην Ουκρανία...

Η Γαλλία σχεδιάζει να στείλει μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000 στην Ουκρανία, δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξη που...


Η Γαλλία σχεδιάζει να στείλει μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000 στην Ουκρανία, δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξη που παραχώρησε  σε γαλλικά τηλεοπτικά δίκτυα, κάτι που αναβαθμίζει σημαντικά την άμεση στρατιωτική υποστήριξη της χώρας του στο Κίεβο.
«Αύριο θα ξεκινήσουμε μια νέα συνεργασία και θα ανακοινώσουμε τη μεταφορά των Mirage 2000, που θα βοηθήσουν την Ουκρανία να προστατεύσει τους ουρανούς της», είπε ο Μακρόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό TF1 στη βόρεια πόλη Καέν, που συμπίπτει με την έναρξη της επίσημης επίσκεψης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Ο Γάλλος πρόεδρος είπε επίσης ότι οι Ουκρανοί θα λάβουν εκπαίδευση στη Γαλλία για πέντε έως έξι μήνες ήδη από αυτό το καλοκαίρι, με στόχο την εκπαίδευση 4.500 στελεχών.
Η Γαλλία είχε σταματήσει να δίνει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι το Κίεβο πρέπει να επικεντρωθεί στην απόκτηση και εκπαίδευση σε F-16, τα οποία είναι πιο κοινά από τα Mirage που κατασκευάζει η γαλλική εταιρεία κατασκευής όπλων Dassault.
Τα Mirage 2000 είναι μονοκινητήρια, μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων, τέταρτης γενιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση