GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

XONTΡΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ! ΒΕΛΓΟΣ ευρωβουλευτής κέρδισε δίκη κατά του Facebook...

Βέλγος δικαστής διέταξε την εταιρεία Meta να πληρώσει πάνω από 27.000 ευρώ ως αποζημίωση σε Βέλγο ακροδεξιό ευρωβουλευτή. Η Meta είχε επιβάλ...


Βέλγος δικαστής διέταξε την εταιρεία Meta να πληρώσει πάνω από 27.000 ευρώ ως αποζημίωση σε Βέλγο ακροδεξιό ευρωβουλευτή.
Η Meta είχε επιβάλει ένα “shadowban”, δηλαδή μείωνε την απήχηση των αναρτήσεων του ευρωβουλευτή ώστε να τον διαβάζουν λιγότεροι χρήστες, στη σελίδα του Tom Vandendriessche, ευρωβουλευτή του βελγικού ακροδεξιού κόμματος Vlaams Belang, τον Φεβρουάριο του 2021.
Βέλγος δικαστής έκρινε, ωστόσο, τη Δευτέρα ότι επιβάλλοντας τη συγκεκριμένη ρύθμιση, η Meta δεν είχε ενεργήσει «καλή τη πίστη».
Ανέφερε επίσης ότι οι χρήστες είχαν «ανεπαρκείς διαδικαστικές εγγυήσεις» όταν η Meta επέβαλε τέτοια μέτρα. Η απόφαση της Meta παραβίασε επίσης το καθεστώς προστασίας δεδομένων της ΕΕ, το GDPR.
«Μια πρώτη νίκη εναντίον της Big Tech», έγραψε ο Vandendriessche στο X, προσθέτοντας ότι θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να «αποκαταστήσει την ελευθερία της έκφρασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».
Ο Vandendriessche είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επιστρέψει στο Κοινοβούλιο ως επικεφαλής της λίστας του Vlaams Belang για τις εκλογές της ΕΕ.
Η Meta επέβαλε το shadowban επειδή ο Vandendriessche είχε δημοσιεύσει περιεχόμενο που παραβίαζε τους όρους χρήσης του Facebook, όπως η ρητορική μίσους, σύμφωνα με την απόφαση.
Η Μeta πρέπει να αποζημιώσει τον Vandendriessche για το διαφημιστικό κόστος που έπρεπε να υποστεί για να αντισταθμίσει την απαγόρευση, ύψους 27.279 ευρώ. Πρέπει επίσης να πληρώσει 500 ευρώ για δυσφήμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση