GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ! Αμφίρροπη κούρσα στην Ολλανδία δείχνουν τα exit polls...

Την Πέμπτη, πρώτη ημέρα της τετραήμερης διαδικασίας των ευρωεκλογών (6-9 Ιουνίου), ψήφισαν οι πολίτες της Ολλανδίας, που ξεκίνησαν από τους ...


Την Πέμπτη, πρώτη ημέρα της τετραήμερης διαδικασίας των ευρωεκλογών (6-9 Ιουνίου), ψήφισαν οι πολίτες της Ολλανδίας, που ξεκίνησαν από τους πρώτους σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση να προσέρχονται στις κάλπες
Τα exit polls δείχνουν μια αμφίρροπη κούρσα μεταξύ μιας αριστερής-πράσινης συμμαχίας και του κόμματος του ακροδεξιού λαϊκιστή Γκερτ Βίλντερς.
Ωστόσο, τα δεξιά και ακροδεξιά κόμματα αναμένεται ευρέως να σημειώσουν μεγάλα κέρδη σε πολλά από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, και αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται, ως ένα βαθμό, στην Ολλανδία.
Παρόλο που η συμμαχία Πράσινων-Εργατικών θα καταλάβει περισσότερες έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σύμφωνα με τα exit polls, το Κόμμα της Ελευθερίας του Βίλντερς βρίσκεται σε τροχιά μεγάλων κερδών, αλλά δεν αναμένεται να επαναλάβει την πρωτοφανή νίκη των εθνικών εκλογών του περασμένου Νοεμβρίου.

Τα «μάτια» της Ευρώπης στην Ολλανδία
Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, τα τελικά αποτελέσματα δεν ανακοινώνονται μέχρι να ψηφίσουν όλες οι χώρες, αργά το βράδυ της Κυριακής. Περίπου 373 εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν δικαίωμα ψήφου στις δεύτερες μεγαλύτερες δημοκρατικές εκλογές στον κόσμο μετά την Ινδία.
Το επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα έχει 720 έδρες, με κάθε χώρα να έχει έδρες ανάλογα με τον πληθυσμό της. Η Γερμανία θα έχει 96, η Γαλλία 81 και η Ιταλία 76, ενώ η Ολλανδία θα εκλέξει 31 ευρωβουλευτές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ολλανδικά exit polls θα παρακολουθούνται στενά σε όλη την Ευρώπη για πιθανές τάσεις που θα προκύψουν και σε άλλες περιοχές της ηπείρου, ειδικά ως προς την άνοδο της ακροδεξιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση