GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ! Τελική εκτίμηση πριν δημοσιευθεί το exit poll...

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα επιτελεία των εταιρειών που συμμετέχουν στο exit poll, στις 17.45 και λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες, η γενική ε...


Σύμφωνα με πληροφορίες από τα επιτελεία των εταιρειών που συμμετέχουν στο exit poll, στις 17.45 και λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες, η γενική εικόνα των ευρωεκλογών κινείται περίπου στα πλαίσια που αυτές οι ίδιες οι εταιρείες είχαν προβλέψει στις μετρήσεις τους κατά την τελευταία εβδομάδα.
Με δεδομένο ότι η αποχή θα κινηθεί σε υψηλά επίπεδα, ίσως όμως όχι τόσο υψηλά όσο αναμενόταν, η ΝΔ βρίσκεται πιο κοντά στα κατώτερα όρια που την είχαν τοποθετήσει οι δημοσκόποι. Δεν θεωρείται έκπληξη να πέσει κάτω από το 30%!
Ο  ΣΥΡΙΖΑ σταθερά και ήδη από το πρώτο κύμα των συνεντεύξεων για το exit poll το πρωί της Κυριακής βρίσκεται περίπου στο μέσον του ποσοστού που του έδιναν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων την τελευταία εβδομάδα. Κινείται στα επίπεδα του 16,5-17%.
Το ΠΑΣΟΚ ωστόσο φαίνεται να καταφέρνει να πλησιάσει ποσοστό καλύτερο από εκείνο που σημείωσε στις τελευταίες εθνικές εκλογές αλλά όχι υπερβολικά υψηλότερο.
Μέρος των διαμαρτυρόμενων ψηφοφόρων της ΝΔ εισπράττει το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου καθώς και η ΝΙΚΗ ενώ τα υπόλοιπα κόμματα όπως Πατριώτες, Φωνή Λογικής κλπ, προσπαθούν να προσεγγίσουν το εκλογικό μέτρο του 3%.
Το μέτρο φαίνεται πως το διασφαλίζουν η Πλεύση Ελευθερίας και η ΝΙΚΗ.
Το ΚΚΕ, θα εμφανιστεί σύμφωνα με όλα τα δεδομένα της στιγμής, ενισχυμένο.
Όλα τα παραπάνω συμπεράσματα θα πρέπει βεβαίως να επιβεβαιωθούν από το ίδιο το exit poll στο οποίο θα καταλήξουν οι συνεργαζόμενες εταιρείες δημοσκοπήσεων.
Θυμίζουμε πως στο παρελθόν οι προσεγγίσεις των ποσοστών των κομμάτων δεν ήταν πάντα επιτυχείς. Το αντίθετο. Θυμίζουμε επίσης πως το ποσοστό συμμετοχής στις 17.30 της Κυριακής ανερχόταν στο 32,9%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση