GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

HTAN ...δημοτικός υπάλληλος! ΑYTOKTONHΣΕ το πρώτο ρομπότ...

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό εκτυλίχθηκε στη Νότια Κορέα, όπου ένα ρομπότ δημόσιος υπάλληλος, που εργαζόταν για το δημοτικό συμβούλιο του Γκο...


Ένα ασυνήθιστο περιστατικό εκτυλίχθηκε στη Νότια Κορέα, όπου ένα ρομπότ δημόσιος υπάλληλος, που εργαζόταν για το δημοτικό συμβούλιο του Γκούμι, βρέθηκε να μην αντιδρά αφού φέρεται να εκτινάχθηκε κάτω από μια σκάλα.
Οι εργαζόμενοι θρηνούν για αυτό που αποκαλείται η πρώτη αυτοκτονία ρομπότ της χώρας.
Την περασμένη Πέμπτη, γύρω στις 4 μ.μ., το συμβούλιο ανακοίνωσε ότι το “Robot Supervisor” είναι πλέον εκτός λειτουργίας αφού κατέρρευσε μετά από πτώση από σκάλα δύο μέτρων.
Σύμφωνα με την Daily Mail, οι εικόνες από τη σκηνή αποκαλύπτουν τα θρυμματισμένα υπολείμματα του ρομπότ στο κλιμακοστάσιο μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου ορόφου του κτιρίου του συμβουλίου.


«Ήταν επίσημα μέρος του δημαρχείου, ένας από εμάς», είπε ένας αξιωματούχος. «Λειτούργησε επιμελώς».
Τα ΜΜΕ της χώρας αφιέρωσαν αρκετά δημοσιεύματα για το γεγονός και μάλιστα έθεσαν ερωτήματα σχετικά με τις εργασιακές συνθήκες, που ενδεχομένως να ήταν σκληρές για το ρομπότ.
Οι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν εξίσου περίεργες. Ένας χρήστης έγραψε: «Προσεύχομαι να αναπαυθεί εν ειρήνη το παλιοσίδερο» ενώ άλλοι εστίασαν επίσης στον πιθανά μεγάλο φόρτο εργασίας.
«Διορίστηκε» τον Αύγουστο του 2023 και ήταν ένα από τα πρώτα του είδους του στην πόλη Γκούμι. Δημιουργήθηκε από την Bear Robotics, μια καλιφορνέζικη startup και φέρεται να εργαζόταν από τις 9 το πρωί έως τις 6 μ.μ. και είχε ακόμη και τη δική του κάρτα δημόσιου υπαλλήλου.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα ρομπότ, τα οποία περιορίζονται σε έναν μόνο όροφο, το ρομπότ του Δημοτικού Συμβουλίου είχε τη δυνατότητα να καλεί έναν ανελκυστήρα και να μετακινείται μόνο του μεταξύ των ορόφων.
Η Κορέα ξεχωρίζει ως μια χώρα που κάνει ευρεία χρήση της ρομποτικής, με την υψηλότερη πυκνότητα ρομπότ παγκοσμίως.
Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ρομποτικής, η χώρα έχει ένα βιομηχανικό ρομπότ για κάθε 10 εργαζόμενους.
Υπό το φως του πρόσφατου περιστατικού, το Δημοτικό Συμβούλιο του Γκούμι ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να υιοθετήσει δεύτερο ρομπότ αυτή τη στιγμή.
Την Τετάρτη, το συμβούλιο είπε ότι το ρομπότ βρέθηκε ανενεργό μετά από μια εμφανή πτώση από τη σκάλα, με αποτέλεσμα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να «πάρουν φωτιά» αναφέροντας την πρώτη περίπτωση αυτοκτονίας ρομπότ στη χώρα.
Το περιστατικό συνέβη την περασμένη εβδομάδα όταν το ρομπότ ανακαλύφθηκε ότι δεν ανταποκρίνεται στο κάτω μέρος μιας σκάλας ύψους δύο μέτρων. Μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν το ρομπότ «να κάνει κύκλους σε ένα σημείο σαν να ήταν κάτι εκεί» πριν από την πτώση. Η ακριβής αιτία είναι ακόμη υπό διερεύνηση.
«Τα κομμάτια έχουν συλλεχθεί και θα αναλυθούν από την εταιρεία», είπε αξιωματούχος. Το ρομπότ βοηθούσε με τις καθημερινές παραδόσεις εγγράφων και την παροχή πληροφοριών στους κατοίκους της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση