GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Ιράν για το οποίο δεν σου λένε...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Σήμερα οι προεδρικές εκλογές στο Ιράν...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Σήμερα οι προεδρικές εκλογές στο Ιράν...

Ο Ιρανικός λαός θα αποφασίσει ο ίδιος το μέλλον του!
Σήμερα ψηφίζουν στο Ιράν! Οι ελπίδες των ΗΠΑ στον Πεζεσκιάν, ηττηθεί ή κερδίσει...

Νεαρές Ιρανές, ντυμένες με τις παραδοσιακές τους φορεσιές, στο Rudsar στην ουρά για ν' ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις 14ες προεδρικές εκλογές...

Οι κάλπες κλείνουν σε λίγη ώρα κι αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα...

Rudsar... μικρή επαρχιακή πόλη στην ανατολική άκρη της επαρχίας Γκιλάν, κατά μήκος της Κασπίας Θάλασσας...
Στις αρχές του 19ου αιώνα, η παράκτια πεδιάδα καλυπτόταν από μουριές (που χρησιμοποιούνταν για την εκτροφή μεταξοσκώληκα), ορυζώνες, περιβόλια και τμήματα δάσους με πανύψηλα δέντρα.
Έχει διευρύνει κι αναπτήξει τη γεωργία με επέκταση των ορυζώνων και την εισαγωγή δύο μεγάλων κερδοφόρων καλλιεργειών: τσαγιού και των εσπεριδοειδών.
Οι φάρμες τσαγιού του Rudsar καταλαμβάνουν τις χαμηλότερες πλαγιές των λόφων. Η φύτευση και η συντήρηση γίνονται από άνδρες, μεταξύ Νοέμβρη και Άνοιξης, και η συγκομιδή από γυναίκες, από τον Μάη έως τον Νοέμβη.
Το πιο πρωτότυπο προϊόν του Rudsar είναι τα εσπεριδοειδή ( morakkabāt ), τα οποία καλλιεργούνται κυρίως στο ανατολικό Rudsar και αποτελούν το 44% της εθνικής καλλιέργειας εσπεριδοειδών.
Η κτηνοτροφία είναι περιορισμένη στις ορυζοκαλλιεργητικές πεδιάδες. Τα κύρια προϊόντα της κτηνοτροφίας είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τόσο από αγελαδινό όσο και από πρόβειο γάλα, μέσω των δύο παραδοσιακών αλυσίδων λειτουργίας που οδηγούν αντίστοιχα στο τυρί και στο γιαούρτι, το βούτυρο και το βουτυρόγαλο, ενώ μια πιο πρόσφατη τεχνική παράγουν βούτυρο από την κρέμα γάλακτος αγελάδας.  Όσο για τις μάλλινες παραγωγές χειροτεχνίας, τα πρόβατα κουρεύονται δύο φορές το χρόνο, την άνοιξη και το φθινόπωρο, και τα αρνιά μία φορά, τον Αύγουστο. Το ακατέργαστο μαλλί είτε συμπιέζεται σε τσόχα, είτε κλωσείται με τον περιστρεφόμενο τροχό και υφαίνεται σε διάφορα είδη υφασμάτων. Οι κατασκευαστές τσόχας αποτελούν μια πολύ καλά αναγνωρισμένη επαγγελματική ομάδα. Οι μάλλινες κλωστές υφαίνονται με ξύλινο αργαλειό τοποθετημένο πάνω από το έδαφος σε ένα ορθογώνιο πλαίσιο, που λειτουργεί με δύο πεντάλ κι έχει δύο σειρές ποδιών. Χρησιμοποιείται για την ύφανση μιας μακριάς λωρίδας υφάσματος που δένεται γύρω από τη μέση των γυναικών, Επίσης είναι γνωστά τα μάλλινα και ιδιαίτερα μεταξωτά čādor-šab (φουλάρια).
Περίφημη είναι η Κυριακάτικη αγορά της πόλης.

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, ειδικότερα σήμερα με την εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη και θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
Στο "VK": ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση