GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΧΑΜΟΣ στη γερμανική Βουλή! Το AfD και το (αριστερό) BSW έφυγαν μόλις εμφανίστηκε ο Ζελένσκι...

Ο Ουκρανός μη νόμιμος πια (αφού έληξε η θητεία του), πρόεδρος Β. Ζελένσκι εμφανίστηκε στο Γερμανικό κοινοβούλιο για να δώσει ένα ακόμη σόου...


Ο Ουκρανός μη νόμιμος πια (αφού έληξε η θητεία του), πρόεδρος Β. Ζελένσκι εμφανίστηκε στο Γερμανικό κοινοβούλιο για να δώσει ένα ακόμη σόου ντυμένος με παραλλαγή, τα δύο κόμματα AfD και BSW αποχώρησαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας απο την ομιλία του στην Bundestag, τονίζοντας ότι «Αρνούμαστε να ακούσουμε έναν ομιλητή με παραλλαγή».

Η Ουκρανία δεν χρειάζεται έναν πρόεδρο πολέμου, χρειάζεται έναν πρόεδρο ειρήνης, πρόθυμο να διαπραγματευτεί ώστε να σταματήσουν οι θάνατοι και η χώρα να έχει μέλλον», δήλωσαν οι επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της AfD Αλίς Βάιντελ και Τίνο Χρουπάλα, αιτιολογώντας την απόφαση να απέχουν από τη Βουλή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Οι 10 βουλευτές της BSW απουσίαζαν και αυτοί από την αίθουσα της ολομέλειας διαμαρτυρόμενοι για την πρακτική του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον πόλεμο.

«Καταδικάζουμε τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο οποίος παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αλλά ο πρόεδρος Ζελένσκι αυτή τη στιγμή βοηθά στην προώθηση ενός εξαιρετικά επικίνδυνου σπιράλ κλιμάκωσης. Με αυτόν τον τρόπο, αποδέχεται και τον κίνδυνο μιας πυρηνικής σύγκρουσης», αναφέρει η BSW σε ανακοίνωσή της και προσθέτει ότι ο Ζελένσκι «υπολογίζει σε μια ανοιχτή κλιμάκωση και ελπίζει ότι τότε θα εμπλακεί αμέσως το ΝΑΤΟ».

Υπήρξε έντονη κριτική από τα άλλα κόμματα. Ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, Dirk Wiese, δήλωσε: «Το Κρεμλίνο μάλλον διέταξε τους ανθρώπους του να μείνουν μακριά. Σπάνια έχω βιώσει τέτοια ασέβεια. Ενώ ο Πρώτος Κοινοβουλευτικός Διευθύνων Σύμβουλος της παράταξης CDU, είπε: «Το AfD και το BSW υπογραμμίζουν άλλη μια φορά την περιφρόνηση τους για τα θύματα του ρωσικού επιθετικού πολέμου».

Ο αριστερός πολιτικός Dietmar Bartsch επέκρινε την πρώην συνάδελφό του Ζάρα Βάγκενκνεχτ και χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της «παράλογη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση