GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το σκοτεινό μέλλον του Μανωλάκη Μακρόν...

Της Ιωάννας Υψηλάντη Μπορούμε, από τώρα, να προβλέψουμε...

Της Ιωάννας Υψηλάντη
Μπορούμε, από τώρα, να προβλέψουμε... το σκοτεινό μέλλον του Μανωλάκη Μακρόν.
Μπορεί να παραμείνει, μέχρι το τέλος της θητείας του, ανεπιθύμητος, από τον λαό του, Πρόεδρος, αλλά με "κομμένα πόδια."
Καθαρά, προσωπική του επιλογή!
Αν και τα προβλήματα για τους Γάλλους ξεκίνησαν πολύ πριν τον Μακρόν, ακόμη και πριν από την Προεδρία του Σαρκοζί-για την γκρίζα πολιτική φιγούρα του Ολάντ, δεν υπάρχει λόγος αναφοράς, στο όνομά του- κανείς δεν αντέδρασε στα σχέδια της παγκοσμιοποίησης.
Αντιθέτως, το πολιτικό κατεστημένο δημιούργησε ένα νέο άχρωμο, άοσμο και άγευστο κόμμα με επικεφαλής τον εκπρόσωπο του Ρότσιλντ, Μανωλάκη Μακρόν.
Έναν ομιλητή με φιλοδοξίες. Ένα απολύτως κενό άτομο, που ο ναρκισσισμός του βρίσκεται πάνω από την λύση των προβλημάτων. Ακόμη και ο ναρκισσισμός του ήταν ντροπιαστικός, όταν αποφάσισε να κάνει φωτοσόπ στους δικεφάλους του.
Τώρα μόνο ένα πράγμα είναι ενδιαφέρον. Ο αριθμός των ψήφων, που θα πάρουν τα κόμματα στις εκλογές. Και είναι πολύ πιθανό η Λεπέν να πάρει ακόμη περισσότερους από όσους προβλέπουν οι δημοσκόποι, γιατί οι Γάλλοι απλώς ντρέπονται να πουν ότι θα ψηφίσουν τη Λεπέν. Το ίδιο περίπου συνέβη και στις τελευταίες εκλογές στην Ολλανδία.
Και όταν το νέο κοινοβούλιο αρχίσει να λειτουργεί, η πολιτική ζωή της Γαλλίας θα βρεθεί σε μια πραγματική βαθιά κρίση. Γιατί απλά ο πρόεδρος και το κοινοβούλιο δεν θα μπορούν να συνεργαστούν. Καθόλου. Και ακόμη κι αν ο Μακρόν επιβιώσει μέχρι τις επόμενες προεδρικές εκλογές, η εξουσία του θα είναι πολύ περιορισμένη. Οπότε η σημερινή πιθανή απώλεια θα σημάνει για αυτόν πραγματικό πολιτικό θάνατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση