GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΠΙΘΕΣΗ Καρτερού στον Κασσελάκη για τη (νέα) πτώση του ΣΥΡΙΖΑ...

Πέντε ερωτήματα θέτει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο αρθρογράφος της Αυγής (και στενός συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα) Θανάσης Καρτερός για το εκλογ...


Πέντε ερωτήματα θέτει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο αρθρογράφος της Αυγής (και στενός συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα) Θανάσης Καρτερός για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακή. Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά φωτογραφίζει τις ευθύνες που θεωρεί ότι αναλογούν Στέφανο Κασσελάκη και το στενό του επιτελείο.
Ειδικότερα, ο Θ. Καρτερός ρωτά μεταξύ άλλων γιατί γύρισαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ, χιλιάδες ψηφοφόροι που τον επέλεξαν πέρυσι, κατά την «οδυνηρή ήττα» την οποία συχνά αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά και αν θεωρεί η Κουμουνδούρου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άμοιρος ευθυνών για την τεράστια αποχή.
Κι ακόμα ρωτά «γιατί ενώ τα ποσοστά της ΝΔ κατέρρευσαν ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν ενισχύθηκε αλλά είδε την εκλογική επιρροή του να μειώνεται». Βάζει δε, θέμα και για τη «μονοπρόσωπη εκστρατεία» Κασσελάκη και το one man show, αλλά και τον πόλεμο του πόθεν έσχες.
Διερωτάται επίσης, αν η στάση Κασσελάκη μετά το εκλογικό αποτέλεσμα με αναφορές όπως «δεν έχω καμία τύψη» και «ο λαός μου έδωσε χρόνο» δείχνουν ότι θα συνεχίσει τα «ίδια», να παραμερίζει δηλαδή τις συλλογικές λειτουργίες και την εσωκομματική συζήτηση. Σχολιάζει ειρωνικά το περί μείωσης της διαφοράς από 23 σε 13 μονάδες και παραπέμπει σε απόσπασμα από τις «Ιστορίες του κ. Κόυνερ» του Μπ. Μπρεχτ όπου υπάρχει μεταξύ άλλων η αναφορά «Αυτά που λες δεν έχουν περιεχόμενο».
Κλείνει με ένα ακόμη ερώτημα αν θεωρείται «εχθρική ενέργεια» να ζητήσει κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ «να προβληματιστεί μήπως υπάρχει κάποια σχέση της στάσης του προέδρου του με το εκλογικό αποτέλεσμα;».

Αναλυτικά το άρθρο του Θανάση Καρτερού στην Αυγή:
«Για τις προχθεσινές εκλογές μπορεί να παραφράσει κανείς ένα παλιό σύνθημα: Τα αποτελέσματά τους δεν ήταν απάντηση, ήταν ερωτήσεις. Για τις ηγεσίες όλων των κομμάτων, και κυρίως των «κομμάτων εξουσίας». Πάμε στον ΣΥΡΙΖΑ.
Πρώτο: Γιατί εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι που τον επέλεξαν στις εκλογές της «οδυνηρής ήττας» τώρα του γύρισαν την πλάτη;
Δεύτερο: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άμοιρος ευθυνών για την τεράστια αποχή; Αφορά αυτή μόνο τη Ν.Δ. και τους άλλους;
Τρίτο: Γιατί ενώ τα ποσοστά της Ν.Δ. κατέρρευσαν, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν ενισχύθηκε, αλλά είδε την εκλογική του επιρροή να μειώνεται; Τη «διαμαρτυρία» να κατευθύνεται στην Άκρα Δεξιά, στο ΚΚΕ και στα μικρότερα κόμματα; Φταίνε γι’ αυτό μόνο οι επιθέσεις που όντως δέχτηκε και οι δύσκολες αντικειμενικές συνθήκες; Οι διασπάσεις κ.λπ.;
Τέταρτο: Η μονοπρόσωπη εκστρατεία και οι ρηξικέλευθες εμφανίσεις του Στέφανου Κασσελάκη ωφέλησαν τελικά; Η μάχη του πόθεν έσχες έσχε θετικό αποτέλεσμα; Αποδοκιμάστηκε μόνο η αλαζονεία του Μητσοτάκη ή μήπως δεν προκάλεσε τον αναμενόμενο ενθουσιασμό και το one man show του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ;
Τελευταίο: Η στάση απέναντι στο αποτέλεσμα, με τις πρώτες δηλώσεις Κασσελάκη («δεν έχω καμιά τύψη», «ο λαός μου έδωσε τον χρόνο» κ.λπ.) σημαίνει ότι δεν χρειάζεται συλλογικός προβληματισμός; Συνεχίζονται τα ίδια; Όλα καλά με το θεώρημα ότι μειώθηκε η διαφορά με τη Ν.Δ.; Αν ναι, λίγος Μπρεχτ.
Κάποτε επισκέφτηκε τον κ. Κ. ένας καθηγητής της Φιλοσοφίας κι άρχισε να του μιλάει για τη σοφία του. Μετά από λίγη ώρα, ο κ. Κ. είπε στον καθηγητή: «Κάθεσαι ενοχλητικά, μιλάς ενοχλητικά, σκέφτεσαι ενοχλητικά». Σαν τ’ άκουσε αυτό ο καθηγητής, θύμωσε και του είπε: «Δεν μ’ ενδιαφέρει τι σκέφτεσαι για το άτομό μου, μ’ ενδιαφέρει να μάθω τη γνώμη σου γι’ αυτά που λέω». «Αυτά που λες δεν έχουν περιεχόμενο» αποκρίθηκε ο κ. Κ. «Σε βλέπω να βαδίζεις αδέξια και το βάδισμά σου δεν έχει προορισμό. Μιλάς σκοτεινά και η ομιλία σου δεν φωτίζει τίποτα. Βλέποντας τη στάση σου παύει να μ’ ενδιαφέρει ο στόχος σου».
Είναι εχθρική ενέργεια να ζητήσει κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ να προβληματιστεί μήπως υπάρχει κάποια σχέση της στάσης του προέδρου του με το εκλογικό αποτέλεσμα;».

1 σχόλιο

  1. Να το παλι το συφιλιασμενο γραιιδιο της μουχλιασμενης αριστεροσυνης,προσπαθει να αποδειξει οτι δεν ειναι ενα τιποτενιο σαριδι,θλιβερος υπηρετης της βρωμικης δεξιας.Ουτε τον Τσιπρα χωνεψε,ουτε τον Κας,ουτε τα σκωροφαγωμενα αντερα του.Παρασιτο απο τοτε,ανυποληπτος και χαμενος.Τί θες να μας πεις ρε αναλυτη του βοθρου;Οτι ενα ολοκληρο συστημα μαζι με το αδιανοητα πολιτικο ρεμαλι,Κουτσουμπα συν τους 11 πορνοσπορους δεν προσπαθησε να καταστρεψει Συριζα και Κας;Εσυ ρε βρωμογρια του βοθρου,πόσο βοηθησες τον Συριζα που τοσο σ'ενδιαφερει;Βριζοντας τους προεδρους;Αντε γαμησου λουμπινα,λακε της μαφιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση