GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ίδρυμα Τσίπρα"... «οι γύφτοι γίναν δήμαρχοι κι οι κλέφτες καπετάνιοι»!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Τ’ αγγειά γινήκαν θυμιατά και τα σκατά λιβάνι...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Τ’ αγγειά γινήκαν θυμιατά
και τα σκατά λιβάνι...

οι γύφτοι γίναν δήμαρχοι
κι οι κλέφτες καπετάνιοι»
Γεώργιος Σουρής (1853-1919)

Νόμος 3577/2007: Επιχορήγηση Ιδρυμάτων
Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης», το Ίδρυμα «Ανδρέα Γ. Παπανδρέου», το «Πνευματικό Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου», που περιλαμβάνουν στον καταστατικό σκοπό τους τη συγκέντρωση, διάσωση, συντήρηση του αρχειακού υλικού διατελεσάντων κοινοβουλευτικών πρωθυπουργών, καθώς και την προβολή του έργου αυτών, επιχορηγούνται με ετήσια κρατική επιχορήγηση...
Συμπληρώθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 3752/2009 και το κοινωφελές ίδρυµα µε την επωνυµία «Ίδρυµα Κωνσταντίνου Σηµίτη» και κατόπιν το κοινωφελές «Ίδρυμα Αντώνη Κ. Σαμαρά» (Ι.Α.Σ.), που μάλιστα η Μενδώνη, παραχώρησε δωρεάν για χρήση στο Ίδρυμα «Αντώνη Κ. Σαμαρά» και το ιστορικό κτίριο του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού (ΜΝΕΠ)...
Να μην "διαφύγουν" οι κρατικές επιχορηγήσεις στα κομματικά κι όχι μόνον ιδρύματα «δεξαμενής σκέψης» (Think tank), με γενναίες "προίκες", που πληρώνει ο μαλάκας Έλληνας πολίτης.
Ας μην μιλήσουμε για τις "χορηγίες" ακόμη και από την επονομαζόμενη "Ευρωπαϊκή Ένωση", ή και "οργανώσεις του εξωτερικού" (π.χ. Σόρος, εβραϊκό κογκρέσο, 
USAID, ίδρυμα Κλίντον, σιωνιστικό λόμπι κι άλλα ευαγή "ιδρύματα"... ΣΙΑ), ή ακόμη πως στη "δημοκρατική" δύση γίνεται το ξέπλυμα μαύρου χρήματος εγκληματικής προέλευσης με αυτές τις μεθόδους...  κ.α.π.

Καμία έκπληξη για την εκ νέου επανεμφάνιση Τσίπρα στο πολιτικό θεατρικό σκηνικό, με σκηνοθέτες και παραγωγούς πάντα τις ΗΠΑ. Δεν θα μπορούσαν τ' αφεντικά ν' αφήσουν έξω από την παράσταση έναν υπάλληλό τους που κατόρθωσε -μέχρι τότε ακατόρθωτο για τη δεξιά-, να πουλήσει την Ελλάδα χωρίς "ν' ανοίξει μύτη" και μάλιστα με "αριστερό" φερετζέ. Το εγχείρημα ακολουθεί τους παραδοσιακούς κανόνες που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ στις αποικίες τους:

- Για την αντιμετώπιση της διογκούμενης λαϊκής αγανάκτησης επιστρατεύεται κάποιος "αριστερός" χωρίς πολιτικό περιεχόμενο, αλλά με ρητορική που εμπεριέχει "επαναστατικό λόγο και διακηρύξεις", που  συγκινούν τους πολίτες, το λαό που δοκιμάζεται από τις πολιτικές της δεξιάς... π.χ.
* «Θα καταργήσουμε τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο»...
* «Go back κυρία Μέρκελ, go back κύριε Σόιμπλε, Go back κυρίες και κύριοι της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης. Η Ελλάδα δεν είναι πειραματόζωο. Go back μαζί με την Τρόικά σας, τους τοκογλύφους σας, τη σκληρότητά σας, την αλαζονεία σας, την περιφρόνηση προς τον ελληνικό λαό, που τόσα χρόνια έχει γίνει αντικείμενο της χλεύης και της εκμετάλλευσής σας»...

«Σύνδρομο Τσίπρα», "Syrizafication"!
Πρόκειται για νεολογισμό της πολιτικής επιστήμης, γνωρίζουν αλλά "αγνοούν" οι εγχώριες αργυρώνητες δημοσιογραφικές τσούλες, που έχει εισβάλει/καθιερωθεί στην παγκόσμια πολιτική σκηνή και αναφέρεται συνεχώς και αδιάκοπα από αναλυτές και δημοσιογράφους. Η πατρότητα αυτού του χαρακτηρισμού αναζητείται, αλλά από τους πρώτους και με μεγάλη σαφήνεια το διατύπωσε ο Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Eugenio Cipolla (Απρίλης 2017), όταν έγραψε μεταξύ άλλων: «Είναι δύσκολο να μην σκεφθείς τον Αλέξη Τσίπρα, κοιτώντας τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο αμερικανός πρόεδρος μοιάζει να έχει προσβληθεί από αυτό που μπορούμε με βεβαιότητα να χαρακτηρίσουμε ως 'Σύνδρομο Τσίπρα΄. Ο Έλληνας πρωθυπουργός κι αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στην εξουσία μέσω ενός προεκλογικού αγώνα πυροτεχνημάτων, πολλών υποσχέσεων και ξεκάθαρων μηνυμάτων, σε πλήρη διάσταση από τα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα και τις θέσεις τους απέναντι στην τρόικα.... Ουσιαστικά ο Τραμπ ακολουθεί την ίδια διαδρομή...» 22 Απρίλη 2017: Κι όμως... ο Jean-Luc Melenchon είναι ένας Τσίπρας!

Ο «Ζαν-Λυκ Μελανσόν... η Νατοϊκή αριστερά του χαβιαριού...», είναι κι αυτός οπαδός του "Συνδρόμου Τσίπρα": «Η "Ανυπότακτη Γαλλία" και η "Νέα Οικολογική και Κοινωνική Λαϊκή Ένωση" επιβεβαιώνουν την αντίθεσή στον πόλεμο στην Ουκρανία και την υποστήριξή σε όσους πολεμούν ενάντια στον μοναδικό της υπεύθυνο: τον Βλαντιμίρ Πούτιν...»... 11 Νοέμβρη 2022: Η ευρωπαϊκή Νατοϊκή αριστερά πήρε το όπλο της εναντίον του Ρωσικού ιμπεριαλισμού! και βεβαίως χωρίς κανένα "πρόβλημα", ίχνος ντροπής μπορεί να βγει στα μπαλκόνια υπέρ της Ρωσίας, ή για ακόμη μια φορά για το "ευρωπαϊκό μέτωπο εναντίον της ακροδεξιάς" μπορεί να στηρίξει εκ νέου, αν όχι τον ίδιο τον Μακρόν -όπως στο παρελθόν-, αλλά κάποιο νέο υπάλληλο των Ρότσιλντ.... (συντονισμένα και στην Ελλάδα η περιβόητη ενότητα των κομμάτων του "συνταγματικού τόξου" για τον κίνδυνο της "ακροδεξιάς").

Το αμερικανικό σχέδιο «Σύνδρομο Τσίπρα», εμπνευσμένο από το Φουτουριστικό Κίνημα του Μαρινέττι, που έδωσε ιδεολογικό περίβλημα στο ιταλικό φασισμό του Μουσολίνι, είναι παρών κι ασκεί δυναμική πολιτική στο όνομα του "αντιφασισμού"! Αυτός ο "αντιφασισμός" έχει προσδιοριστεί το μακρινό (;) 1973, πριν 51 ολόκληρα χρόνια από τον εφιάλτη της Νατοϊκής αριστεράς, τον Pier Paolo Pasolini Δεν είμαι αντιφασίστας! ...με τελειωμένο τον φασισμό... έναν ανύπαρκτο εχθρό, ενώ ο σύγχρονος καταναλωτισμός έρπει ύπουλα, διεισδύει και διαφθείρει την ήδη ετοιμοθάνατη κοινωνία.
Πάντα ο "Προφητικός ποιητής" (Poeta Vate)... Νέος φασισμός... μόνον υπό τον όρο να ονομάζεται αντιφασισμός!

Έτσι, προς άγρα ψήφων, βιώσαμε και τον συνωστισμό για την Παλαιστίνη, ακόμη κι από τη σιωνιστική, Νατοϊκή "αριστερά", που μαζί με τον σύντροφο Μπίμπι (όπως αποκαλούσε ο Τσίπρας κι οι υπουργοί του τον βρεφοκτόνο Νετανιάχου), παρέδωσαν την Ελλάδα στο σιωνιστικό λόμπι... Όλα χωρίς ίχνος ντροπής! Το «Σύνδρομο Τσίπρα» είναι πλέον πολιτικό όργανο της νέας τάξης:

Η ακτιβίστρια της "πολύχρωμης επανάστασης" Inna Shevchenko, είναι συντρόφισσa του Βαρουφάκη και του Λουίτζι ντι Ματζίστρης, συμμετείχε τον Ιούνη του 2018 στην ίδρυση του "πανευρωπαϊκού κινήματος" DiEM25 του Βαρουφάκη στο Μιλάνο, σε μια συγκινητική προσπάθεια "δημοκρατίας" του κυρίου Βαρουφάκη να φέρουν την "ευρωπαϊκή άνοιξη".
"Ευρωπαϊκή Άνοιξη" , όπως η "Αραβική Άνοιξη"  είναι το "ευρωπαϊκό κίνημα" του κυρίου Βαρουφάκη.

Ανήκει επισήμως στο δίκτυο των οργανώσεων του Σόρος, της Open Society (το ίδρυμα Σόρος που επισήμως χορηγεί και με το εγχείρημα Diem25.official)...
Και σημειώναμε τον Φλεβάρη του 2019: ΕΔΩ

Τσίπρας... ρηξικέλευθος, επαναστάτης διατυμπάνισε για την Ουκρανία και το ναζιστικό ευρωπαϊκό πραξικόπημα, πριν τον διορίσουν οι ΗΠΑ πρωθυπουργό: «Δεν αναγνωρίζουμε τη ναζιστική κυβέρνηση!»

Ο Τσίπρας διορίζεται πρωθυπουργός κι αναλαμβάνει η κυβέρνηση της "πρώτη φορά αριστερά" (sic!)!
 
Όχι μόνον δεν περιορίστηκε στο ρόλο ενός απλού υποστηρικτή του νεοναζιστικού καθεστώτος, αλλά σε ένθερμο υποστηρικτή των ουκροναζί και ο υπουργός του, ο Νατοϊκότερος υπουργός των εξωτερικών Κοτζιάς, ξεπερνάει σε αλληλεγγύη των νεοναζί κάθε φαντασία!

Η σε όλους σήμερα, πλέον γνωστή, μυστική "πατριωτική" αμερικανική διπλωματία Νίκου Κοτζιά (Μακεδονία-Κόσοβο-διμερείς συνομιλίες για ΑΟΖ- Κύπρος "Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία", δηλαδή διχοτόμηση, αν λυθεί η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων -τίποτα πιο απλό με έναν "οδικό χάρτη", απελάσεις Ρώσων διπλωματών και ΣΙΑ), ξεπέρασε κάθε προσδοκία για τις Νατοϊκές υπηρεσίες προς το ναζιστικό καθεστώς, με φιλοξενία και παροχή ιατρικών θεραπειών στους τραυματίες Ναζί του Τάγματος Αζόφ... από το ελληνικά Νοσοκομεία που πληρώνει ο Έλληνας πολίτης! -"Γιατί δεν πρέπει να ξεχάσουμε την Οδησσό... & την βρώμικη ελληνόφωνη εμπλοκή!"

Από το "Ισραήλ κράτος τρομοκράτης"... Ισραήλ κράτος δημοκρατίας, προόδου και ασφάλειας, προνομιακός εταίρος...

ΗΠΑ... μας ενώνουν κοινές παραδόσεις δημοκρατίας...
 
Καλεσμένος του στο ίδρυμα του κι ο αριστερός επίτροπος Τζεντιλόνι (πριν ηγηθεί της ιταλικής Νατοϊκής αριστεράς και διοριστεί κι αυτός πρωθυπουργός, είχε θητεύσει στην επαναστατική εξωκοινοβουλευτική κομουνιστική αριστερά, που ήθελε ένοπλη αλλαγή του καθεστώτος στην Ιταλία)...
Ναι, αυτός που ήταν πρωθυπουργός της Ιταλίας και ο Τσίπρας, με υπουργό Μεταφορών τον Σπίρτζη, του πούλησε το 2016 στην Κέρκυρα τον ΟΣΕ για 45 εκατομμυρίων ευρώ (φυσικά χωρίς μίζες, πάντα με διαφάνεια), λες κι ο ΟΣΕ ήταν προσωπική περιουσία του Τσίπρα και δεν οικοδομήθηκε λιθαράκι λιθαράκι ως δημόσια περιουσία με το αίμα, ιδρώτα, μόχθο προ-παππούδων, παππούδων, πατεράδων μας... λες κι άξιζε όσο η μεταγραφή ενός ποδοσφαιριστή Β' εθνικής κατηγορίας... Και... σήμερα κραυγάζουν για το έγκλημα των Τεμπών, χωρίς ντροπή!

Ραγδαία η ανάπτυξη του Τσίπρα, μετά την παράδοση του μαγαζιού στον Κασσελάκη, όπως ήθελαν οι αμερικανοί αφέντες τους.
Διορίζεται "Πρόεδρος της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια"!
Ήρθε η ώρα "αναγνωρίσουν" το ψευδοκράτος των ναρκεμπόρων του Κοσόβου κι ο Τσίπρας είναι ειδικός, έχει "τεχνογνωσία" από την παράδοση της Μακεδονίας στα Σκόπια (ΝΑΤΟ)!
Άμεσα "Ίδρυμα Τσίπρα" και "Διεθνής Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη", έξι χρόνια από την "Συμφωνία των Πρεσπών", με  "Βραβείο των Πρεσπών"!
Το πρώτο βραβείο, που αλλού εκτός από τον Αμερικανό Μάθιου Νίμιτς!
 

Ήταν πάντα ξεκάθαρος!

«Κλέφτες φτωχοὶ και άρχοντες με άμαξες και άτια,
κλέφτες χωρὶς μία πήχυ γη και κλέφτες με παλάτια,
ο ένας κλέβει όρνιθες και σκάφες για ψωμὶ
ο άλλος το έθνος σύσσωμο για πλούτη και τιμή
»
Γεώργιος Σουρής

«Το μεγαλύτερο μέρος των υπηκόων πιστεύουν ότι είναι υπήκοοι
επειδή ο βασιλιάς είναι ο βασιλιάς, αλλά δεν συνειδητοποιούν ότι
στην πραγματικότητα είναι ο βασιλιάς επειδή αυτοί είναι υπήκοοι
»
Καρλ Μαρξ

«Δεν θα μπορέσουν να ψεύδονται αιωνίως.
Θα πρέπει αργά ή γρήγορα να λογοδοτήσουν στη λογική με λογική,
στις ιδέες με ιδέες, στο συναίσθημα με συναίσθημα.
Και τότε θα σιωπήσουν: το κάστρο των εκβιασμών τους,
της βίας και των ψεμάτων θα καταρρεύσει
»
Pier Paolo Pasolini

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, ειδικότερα σήμερα με την εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη και θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
Στο "VK": ΕΔΩ

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση