GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΘΑΝΑΤΟΣ στους Άραβες!» ΟΡΔΕΣ από ακροδεξιούς του Ισραήλ εξαπολύουν επιθέσεις στην Ιερουσαλήμ...

Παρότι χιλιάδες Ισραηλινοί αστυνομικοί ανέλαβαν υπηρεσία στους δρόμους της Ιερουσαλήμ την Τετάρτη για την ετήσια πομπή της Ημέρας της Σημαία...


Παρότι χιλιάδες Ισραηλινοί αστυνομικοί ανέλαβαν υπηρεσία στους δρόμους της Ιερουσαλήμ την Τετάρτη για την ετήσια πομπή της Ημέρας της Σημαίας, πολλά και σοβαρά περιστατικά βίας σημειώθηκαν στην διάρκεια της πορείας, η οποία, σύμφωνα με το Al Jajeera, πρόκειται για την βιαιότερη εδώ και πολλά χρόνια.
Η πορεία σηματοδοτεί την κατάληψη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ από το Ισραήλ το 1967 και έχει οδηγήσει πολλές φορές στο παρελθόν σε συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και Παλαιστινίων.
Σχεδόν αμέσως μόλις οι υπερεθνικιστές έφτασαν στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, άρχισαν να επιτίθενται σε Παλαιστίνιους, ενώ νεαρά παιδιά επιτέθηκαν σε μεγαλύτερες Παλαιστίνιες γυναίκες, με άλλους να επιτίθενται σε καταστήματα και κόσμο να τρέχει πανικόβλητος.
Η αστυνομία απλά έχασε τον έλεγχο, τόνισε το Al Jajeera, ενώ ζήτησαν από τους Παλαιστίνιους να κλείσουν τα καταστήματά τους επειδή δεν μπορούσαν να ελέγξουν το πλήθος.
Επίσης δημοσιογράφοι δέχτηκαν επιθέσεις, Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι αλλά και Ισραηλινοί, υπογραμμίστηκε.
Δείτε την φωτογραφία στην οποία δημοσιογράφος της Ισραηλινής εφημερίδας Haaretz προστατεύει με το σώμα του Παλαιστίνιο δημοσιογράφο:
«Αυτοί οι άνθρωποι στην πραγματικότητα λένε και γιορτάζουν ότι έχουν καταλάβει την Ανατολική Ιερουσαλήμ», είπε ο ανταποκριτής του Al Jajeera. Λένε: «Αυτό είναι το έδαφός μας, αλλά εσείς δεν πρόκειται να πάρετε κανένα μέρος από αυτό – στην πραγματικότητα θέλουμε να απαλλαγούμε από κάθε Παλαιστίνιο».

Η αστυνομία έχει συλλάβει, όπως πάντα, τονίζει ο ανταποκριτής, μόνο τους Παλαιστίνιους. «Η αστυνομία δεν είναι εκεί για να προστατεύει αυτούς που δέχονται επιθέσεις, αλλά προσπαθούν να κρατήσουν υπό έλεγχο τους επιτιθέμενους», προσθέτει.
Άνθρωποι ανεμίζουν ισραηλινές σημαίες κατά τη διάρκεια της «Πορείας της Σημαίας» στην Πύλη της Δαμασκού στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, 05 Ιουνίου 2024 (EPA/ATEF SAFADI)

Ανησυχίες για ευρύτερη βία
Η φετινή πορεία πραγματοποιείται καθώς ο πόλεμος στη Γάζα πλησιάζει στην έναρξη του ένατου μήνα του, γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες για ευρύτερη βία.
Το Ισραήλ θεωρεί όλη την Ιερουσαλήμ, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, την οποία κατέλαβε στον πόλεμο του 1967 στη Μέση Ανατολή και προσάρτησε με μια κίνηση που δεν αναγνωρίζεται διεθνώς, ως την «αιώνια και αδιαίρετη» πρωτεύουσα του εβραϊκού κράτους.
Οι Παλαιστίνιοι θεωρούν την πορεία ως μια κατάφωρη πρόκληση που αποσκοπεί στην υπονόμευση της διεκδίκησης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας ενός μελλοντικού ανεξάρτητου κράτους. Πέρυσι, ομάδες Εβραίων νέων φώναζαν συνθήματα όπως «Θάνατος στους Άραβες»!
Η περιτειχισμένη Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, όπου βρίσκονται μερικοί από τους ιερότερους τόπους της εβραϊκής, της μουσουλμανικής και της χριστιανικής θρησκείας, αποτελεί τακτικό σημείο ανάφλεξης προβλημάτων, συχνά από επισκέπτες εκτός της περιοχής, όπου οι τρεις κοινότητες ζουν σε στενή γειτνίαση ανάμεσα στα στενά σοκάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση