GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Ιράν στη Μπιενάλε της Βενετίας...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Δεν είναι ο αγώνας που μας αναγκάζει να είμαστε καλλιτέχνες. Είναι η τέχνη που μας αναγκάζει να αγωνιζόμαστε ...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Δεν είναι ο αγώνας που μας αναγκάζει να είμαστε καλλιτέχνες.
Είναι η τέχνη που μας αναγκάζει να αγωνιζόμαστε
»
Αλμπέρ Καμύ

Στη Μπιενάλε της Βενετίας, μία από τις μεγαλύτερες Εκθέσεις Σύγχρονης Τέχνης στον κόσμο, που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στη Βενετία της Ιταλίας, η συμμετοχή του Ιράν εντυπωσιάζει με καταπληκτικές δημιουργίες.
Το περίπτερο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Μπιενάλε της Βενετίας εκθέτει έργα Ιρανών καλλιτεχνών, εμπνευσμένα από τα ποιήματα του θεωρούμενου ως εθνικού Ποιητή της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Νταρουίς, εξ ολοκλήρου αφιερωμένα στη σιωναζιστική Γενοκτονία στη Γάζα.
Τα έργα δημιουργήθηκαν από τους Ιρανούς καλλιτέχνες Morteza Asadi, Kazem Chalipa, Gholam Ali Taheri, Abdolhamid Ghadirian και Mostafa Goudarzi.
Η έδρα του ιρανικού περιπτέρου βρίσκεται στο Μεγάλο Κανάλι, στο σταυροδρόμι των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών περιοχών της Βενετίας, το Palazzo Malipiero.

Ορισμένα από τα Ιρανικά έργα:







«Οι τέχνες είναι τα τροπικά δάση της κοινωνίας.
Παράγουν το οξυγόνο της ελευθερίας και είναι το πρώτο σύστημα συναγερμού
που σβήνει όταν η ελευθερία βρίσκεται σε κίνδυνο»
Τζουν Κλερ Γουέιν

Ο καλλιτέχνης είναι ο λαός!
Η τέχνη αποτελεί την αυτογνωσία ενός λαού. Είναι πηγή μάθησης, που μας επιτρέπει να αναλογιστούμε τη φύση των πραγμάτων και το τι συμβαίνει.
Η ζωή είναι κάτι περιορισμένο και περιφραγμένο σε σχέση και σύγκριση με το άπειρο της γνώσης και το αξίωμα είναι απλό: αυτό που είναι πεπερασμένο δεν μπορεί να γνωρίσει το άπειρο!
Η ομορφιά κι η γλώσσα της τέχνης δεν είναι τίποτα άλλο από μια αλληλένδετη κυκλική και γραμμική μνήμη.
Ο καλλιτέχνης που θέτει σε κίνηση την καλλιτεχνική του γλώσσα, πάντα με ταξικό πρόθεμα, δηλαδή ως διαδικασία και όχι ως προϊόν, γνωρίζει ότι κάνει ένα μακρύ ταξίδι, που τον οδηγεί να δει πέρα ​​από αυτό που είναι γνωστό. Ξέρει ότι η γλώσσα της τέχνης εξυπηρετεί τον Λαό!
Το συμπέρασμα;
Όταν στην "πολιτισμένη" δύση, την αποικία των ΗΠΑ με την ψευδεπίγραφη ονομασία "ευρωπαϊκή ένωση" και την ψωροκώσταινα Ελλαδιστάν όλα σάπισαν... τέχνη, καλλιτέχνες υποταγμένοι στο 4ο Ράιχ για μια κρατική επιδότηση, έχουμε κορυφαίο γεγονός "τέχνης" τον "Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision"
«Φεστιβάλ της ομοφυλοφιλικής παρέκκλισης και Σατανισμού», όπου "νικητής" της Ευρώπης  είναι «μη δυαδικός», δηλαδή ένας «άνδρας» με ροζ φούστα Δεν γνωρίζεις τους ιδιοκτήτες του "Διαγωνισμού Τραγουδιού Eurovision";

Όταν καταργείται και από το πρόγραμμα σπουδών των Δημοτικών μας Σχολείων η "Θεατρική Αγωγή", αλλά ταυτόχρονα εισάγεται από την Γ' Δημοτικού το "αντιρατσιστικό" μάθημα περί ομοφυλοφιλίας, όταν βιώνουμε τον Διεθνή εξοστρακισμό Τσαϊκόφσκι! "Δικαίωση" Μενδώνη, Χατζηστεφάνου και Cia... και με την "σωστή πλευρά της ιστορίας" με τον κοκαϊνομανή κλόουν και τον βρεφοκτόνο Μπίμπι (όπως αποκαλούσε τον σύντροφο του, τον σιωναζί Νετανιάχου κάποιος αξιολύπητος Τσίπρας)... τι να αναμένουμε;

Ευτυχώς που υπάρχει ο Άξονας της Αντίστασης, η Ιρανική Τέχνη εν προκειμένω...

Φυσικά υπάρχουν κι αυτοί που αντιστέκονται! Λίγοι και βέβαια εκτός Ελλαδιστάν, όπως για παράδειγμα ο Έρικ Κλάπτον, σε αντιπαράθεση με τον «μη δυαδικό», τον «άνδρα» με ροζ φούστα... Ο μυθικός Έρικ Κλάπτον... κι η κιθάρα του!

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, ειδικότερα σήμερα με την εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη και θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
Στο "VK": ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση