GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΟ 60%! ΜΕΓΑΛΟ σκαμπίλι αποχής...

Σαν βόμβα έπεσε στις ομάδες που διαχειρίζονταν τη διαδικασία του exit poll, λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής η πληροφορία ότι στ...


Σαν βόμβα έπεσε στις ομάδες που διαχειρίζονταν τη διαδικασία του exit poll, λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής η πληροφορία ότι στο Λεκανοπέδιο γενικότερα και στην Α’ Αθήνας ειδικότερα, η αποχή έφτασε σε τερατώδη επίπεδα ρεκόρ. Πιο συγκεκριμένα, την ώρα που υπολογίζονταν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για τα exit poll οι ειδικοί επί των δημοσκοπήσεων αντιλαμβάνονταν πως οι αριθμοί ακολουθούσαν μια δική τους λογική η οποία απορρέει από το γεγονός ότι οι πολίτες γύρισαν κυριολεκτικά την πλάτη στο πολιτικό σύστημα. Ψήφισαν λιγότεροι από 4.000.000 εκατομμύρια ψηφοφόροι και η αποχή εκτινάχθηκε στα επίπεδα του 60%!
Γύρω στις 19:00 το βράδυ της Κυριακής ήταν φανερό πια πως σε περιοχές που αποτελούν πολιτικά φέουδα της κυβερνώσας παράταξης όπως η Α’ Αθήνας, οι ψηφοφόροι αρνήθηκαν να ψηφίσουν που σημαίνει ότι για πρώτη φορά μετά τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές το εκλογικό δυναμικό της Νέας Δημοκρατίας καταψήφισε ή αρνήθηκε να υπερψηφίσει το κόμμα που παραδοσιακά στηρίζει.
Σε πρώτη φάση το τίμημα το κατέβαλε ο Κώστας Μπακογιάννης και στις ευρωεκλογές το σύνολο του κυβερνώντος κόμματος. Έτσι, στις 20:10 το βράδυ της Κυριακής και λίγο πριν αρχίσει η κανονική ροή αποτελεσμάτων οι δημοσκόποι υποχρεώθηκαν σε μια νέα εκτίμηση επί του exit poll σύμφωνα με την οποία η Νέα Δημοκρατία ενδεχομένως στο τέλος της βραδιάς θα έβλεπε τον αριθμό 2 και όχι τον αριθμό 3 δίπλα από το ποσοστό της.
Την ίδια ώρα πτωτική τάση ακολουθούσε και ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη που φλερτάρει πλέον σε ένα ποσοστό γύρω στο 16%. Από τη στιγμή που ο Στέφανος Κασσελάκης δεν κατάφερε να έχει τον αριθμό 2 μπροστά από το ποσοστό του κόμματός του όλες οι θεωρίες περί πρωθυπουργίας του και σαρωτικής πολιτικής νίκης του δεν θα μπορούσαν να ευσταθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση