GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ με νεκρούς και τραυματίες! ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ σε ορθόδοξες εκκλησίες στο Νταγκεστάν της Ρωσίας...

Έξι αστυνομικοί και ένας ιερέας σκοτώθηκαν και  12 ακόμη τραυματίστηκαν την  Κυριακή (23/06) σε επιθέσεις που εξαπέλυσαν ένοπλοι σε ορθόδοξε...


Έξι αστυνομικοί και ένας ιερέας σκοτώθηκαν και  12 ακόμη τραυματίστηκαν την  Κυριακή (23/06) σε επιθέσεις που εξαπέλυσαν ένοπλοι σε ορθόδοξες εκκλησίες και σε μια συναγωγή στη Δημοκρατία του Νταγκεστάν στον ρωσικό Καύκασο, ανακοίνωσε  η εθνική αντιτρομοκρατική επιτροπή.
Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων που επικαλούνται το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας αναφέρουν πως δύο από τους επιτιθέμενους είναι νεκροί.
Οι δράστες άνοιξαν πυρ κατά της συναγωγής και της εκκλησίας με αυτόματα τουφέκια γύρω στις 6:00 μ.μ. (τοπική ώρα) πριν απομακρυνθούν από το σημείο με ένα λευκό αυτοκίνητο Volkswagen Polo, ανέφεραν αξιωματούχοι.
Οι ρωσικές αρχές ετοιμάζονται για ευρεία επιχείρηση στα σημεία όπου έχουν σημειωθεί οι επιθέσεις, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρωτεύουσα Μαχατσκαλά, μπορεί να κρατούνται και όμηροι.
Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε επίσης ότι μια συναγωγή και μια ορθόδοξη εκκλησία, και οι δύο στόχοι των επιθέσεων, πυρπολήθηκαν.
Η ρωσική αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέφερε ότι αστυνομικοί και ένας ιερέας σκοτώθηκαν σήμερα στις επιθέσεις που εξαπέλυσαν ένοπλοι σε δύο ορθόδοξες εκκλησίες και σε μια συναγωγή στην περιοχή αυτή.
«Οι επιθέσεις εξαπολύθηκαν εναντίον δύο ορθόδοξων εκκλησιών, μιας συναγωγής και ενός αστυνομικού σημείου ελέγχου» στο Νταγκεστάν, ανέφερε η επιτροπή, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria-Novosti.
Μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται ο πατέρας Νικολάι, ένας 66χρονος ιερέας στην Ορθόδοξη εκκλησία του Ντερμπέντ, ο οποίος όπως αναφέρει το themoscowtimes, σκοτώθηκε σε επίθεση με μαχαίρι, δήλωσε ο Σαμίλ Χαντουλάεφ, πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Εποπτείας του Νταγκεστάν.
Νωρίτερα τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η επίθεση έγινε σε συναγωγή στο Ντερμπέντ, τόπο εβραϊκής κοινότητας στην Δημοκρατία του Νταγκεστάν στο Βόρειο Καύκασο.
Η συναγωγή στο Ντερμπέντ πυρπολήθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν επίσης ότι καπνός υψωνόταν από την εκκλησία.
Η Διεύθυνση Ερευνών της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας για τη Δημοκρατία του Νταγκεστάν ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τρομοκρατική έρευνα για τις επιθέσεις βάσει του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
«Όλες οι συνθήκες του συμβάντος και τα πρόσωπα που εμπλέκονται στις τρομοκρατικές επιθέσεις εξακριβώνονται και οι ενέργειές τους θα εκτιμηθούν νομικά», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ανακριτικής διεύθυνσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση