GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ΛΥΤΡΑΣ! ΦΟΒΑΤΑΙ για "εκδικητική επίθεση" στον Κορυδαλλό...

Ο γνωστός ποινικολόγος φαίνεται πως φοβάται τους «άγραφους νόμους» της φυλακής. Φόβους για την ασφάλειά του στη διάρκεια της παραμονής του σ...

Ο γνωστός ποινικολόγος φαίνεται πως φοβάται τους «άγραφους νόμους» της φυλακής.
Φόβους για την ασφάλειά του στη διάρκεια της παραμονής του στο κελί ή στη διάρκεια του προαυλισμού φαίνεται να εξέφρασε κατά την είσοδό του – το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης – στις φυλακές Κορυδαλλού ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας. Κυρίως φέρεται να εξέφρασε τον φόβο να μην υπάρξει «εκδικητική» επίθεση από κάποιον άλλον κρατούμενο με βάση τους «άγραφους νόμους» της φυλακής.

Οι πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι της φυλακής τού έδωσαν διαβεβαιώσεις ότι δεν διατρέχει οποιονδήποτε κίνδυνο και ότι είναι απόλυτα ελέγξιμη η κατάσταση. Οπως σημειώνεται από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, «από τον δικηγόρο αφαιρέθηκε το κινητό του και οποιαδήποτε επικοινωνία του θα πραγματοποιείται από το καρτοκινητό τηλέφωνο των φυλακών».

Ο ποινικολόγος έχει τοποθετηθεί σε κελί της ΣΤ Πτέρυγας, της επονομαζόμενης VIP του Κορυδαλλού, στην οποία έχουν κρατηθεί πολιτικά πρόσωπα που κατηγορήθηκαν για τα εξοπλιστικά προγράμματα, επιχειρηματίες, τραπεζικοί, κοσμικοί, ιερωμένοι κ.λπ. Συγκρατούμενοι του Απόστολου Λύτρα είναι ένας 62χρονος επιχειρηματίας που είχε κατηγορηθεί το 2023 για απάτες σε περιοχή της Βοιωτίας αλλά και ένας παντοπώλης που είχε κατηγορηθεί προ τριετίας για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης.

Συνολικά στην εν λόγω πτέρυγα κρατούνται περίπου 35 άτομα από τους οποίους οι περισσότεροι είναι αστυνομικοί, λιμενικοί και ιδιώτες που έχουν κατηγορηθεί για υποθέσεις διαφθοράς κ.λπ. προκειμένου να προστατευθούν από τυχόν «εκδικητικές» επιθέσεις (λόγω των ιδιοτήτων τους) από άλλους κρατουμένους.

Η VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού
Στη συγκεκριμένη πτέρυγα δε, που βρίσκεται σε απομονωμένο χώρο των φυλακών Κορυδαλλού, σπάνια καταγράφονται επεισόδια μεταξύ κρατουμένων. Βέβαια, τις διωκτικές αρχές είχαν απασχολήσει το 2015 περιπτώσεις εκβίασης πολιτικών προσώπων – κρατουμένων στην πτέρυγα VIP του Κορυδαλλού – από επίσης φυλακισμένους «νονούς» οι οποίοι έχουν δολοφονηθεί. Παράλληλα, αρκετά κελιά έχουν κλιματιστικά, ψυγεία, τηλεοράσεις κ.λπ. μετά από αγορές και παρεμβάσεις που είχαν κάνει κρατούμενοι με σχετική οικονομική δυνατότητα. Πάντως, στην εν λόγω πτέρυγα υπάρχει εποπτεία από κάμερες από φρουρούς τους καταστήματος κι άλλους που περιορίζουν τις πιθανότητες να συμβεί οποιοδήποτε απρόοπτο.
Ο προφυλακισμένος δικηγόρος θα προαυλίζεται με τους άλλους κρατουμένους στην ίδια πτέρυγα, χωρίς περαιτέρω μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ωστόσο στη διάρκεια του προαυλισμού του ποινικολόγου μέλημα θα είναι να αποφευχθεί φωτογράφισή του από γειτονικές κατοικίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση