GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΡΟΥ! Κλείνει η Παθολογική Κλινική εν μέσω τουριστικής περιόδου...

Στο κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής για δύο μήνες προχωρά εν μέσω τουριστικής περιόδου το νοσοκομείο Σύρου, το οποίο δέχεται περιστατικά α...


Στο κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής για δύο μήνες προχωρά εν μέσω τουριστικής περιόδου το νοσοκομείο Σύρου, το οποίο δέχεται περιστατικά από όλες τις Κυκλάδες. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες επίκειται και το κλείσιμο της Καρδιολογικής Κλινικής.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του ygeiamou.gr, το νοσηλευτικό ίδρυμα Σύρου είναι ένα από τα επωφελούμενα νοσηλευτικά ιδρύματα που μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης έχουν τη δυνατότητα κτιριακής αναβάθμισης. Στο πλαίσιο αυτό, οι εργασίες αναβάθμισης έχουν ημερομηνία έναρξης την 17η Ιουνίου.
Το έγγραφο που υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου Σύρου αναφέρει ότι ως αποτέλεσμα των εργασιών, θα μείνει κλειστή η Παθολογική Κλινική για περίπου δύο μήνες, με μείωση των συνολικών κλινών του νοσοκομείου κατά 28 κλίνες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει πρόθεση να ακολουθήσει το κλείσιμο και της Καρδιολογικής Κλινικής, επίσης στο πλαίσιο εργασιών αναβάθμισης. Πρόκειται για δύο νευραλγικές κλινικές όλων των νοσοκομείων που με το κλείσιμό τους τα περιστατικά θα πρέπει να προωθούνται αλλού και πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα.
Η απόφαση λαμβάνεται όπως φαίνεται σε εντελώς λάθος timing, καθώς όλο το καλοκαίρι τόσο η Σύρος όσο και οι υπόλοιπες Κυκλάδες γεμίζουν από επισκέπτες. Επιπλέον, οι παθολογικές και καρδιολογικές κλινικές είναι οι πλέον «δημοφιλείς», νοσηλεύοντας πάντα πληθώρα περιστατικών.
Έτσι, ακόμη και απλά μη επείγοντα περιστατικά θα πρέπει να παραπέμπονται σε άλλη υγειονομική δομή, αυξάνοντας αυτόματα τον αριθμό των διενεργούμενων αεροδιακομιδών, γεγονός που οδηγεί σε κατάχρηση πόρων.
Υπολογίζεται ότι εφόσον «αχρηστευτεί» το νοσηλευτικό ίδρυμα σχεδόν για όλο το καλοκαίρι, θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 100 αεροδιακομιδές επιπλέον από νησιά προς την Αθήνα. Τα περιστατικά αυτά θα πήγαιναν στη Σύρο.

Κλείσιμο Παθολογικής: Τι απαντά η διοίκηση του νοσοσκομείου Σύρου
Διευκρινίσεις για την αναστολη του τμήματος της παθολογικής κλινικής, έδωσε το Νοσοκομείο Σύρου, καθώς εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
«Σε απάντηση δημοσιευμάτων σχετικά με την αναστολή λειτουργίας της Παθολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου η διοίκηση του Νοσοκομείο θα ήθελε να διευκρίνηση, ώστε να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις τα εξής:
1. Το Γενικό Νοσοκομείου Σύρου «Βαρδάκειο & Πρώιο» το πρώτο ιδρυθέν νοσοκομείο της ελεύθερης Ελλάδος, επιλέχθηκε να αναβαθμίσει τις κτηριακές του εγκαταστάσεις με χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.
Η παραπάνω χρηματοδότηση άνω των 900.000 ευρώ προβλέπει την δημιουργία καινούργιων μπάνιων στους θαλάμου νοσηλείας καθώς και εργασίες τοιχοποιίας, τοποθέτηση καινούργιων πατωμάτων και οροφών.
Είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα που διαδραματίζονται στο ίδρυμά μας, που μαζί με την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου ( θερμοπρόσοψη, ενεργειακά κουφώματα, τοποθέτηση ηλεκτρικών συσσωρευτών ) που έχει προγραμματιστεί και δημοπρατηθεί (κόστος 5.000.000 ευρώ) θα αλλάξει ριζικά το νοσοκομείο μας δίνοντας στους πολίτες των Κυκλάδων, αλλά και των τουριστών που μας επισκέπτονται ένα σύγχρονο, αξιόπιστο με πράσινο αποτύπωμα Δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο.
2. Για να επιτελεστούν όλες οι παραπάνω εργασίες εξασφαλίζοντας τόσο την ασφάλεια, αλλά και την ηρεμία των ασθενών μας, η Διοίκηση μετά από συνάντηση που υπήρξε με όλους τους Διευθυντές κλινικών αποφάσισε την μετακίνηση των είκοσι οκτώ (28) κρεβατιών της παθολογικής κλινικής σε χώρους που στεγάζονται άλλες κλινικές (Χειρουργική, Μαιευτική, Παιδιατρική) καθώς και την δημιουργία θαλάμων νοσηλείας σε υφιστάμενος χώρους που τηρούν όλες τις προδιαγραφές που πρέπει να έχει ένας θάλαμος νοσηλείας ( οξυγόνο, κενό αέρος). Με αυτό τον τρόπο την Δευτέρα 17.06.2024 με την έναρξη των εργασιών όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς της παθολογικής κλινικής σε σύνολο είκοσι τρεις (23) είχαν μεταφερθεί σε κατάλληλες κλίνες.
3. Οι θάλαμοι νοσηλείας της καρδιολογική κλινική δεν έχουν μετακινηθεί από την αρχική τους τοποθέτηση αφού καταλαμβάνουν χώρο στην πτέρυγα που δεν γίνονται εργασίες ενώ οι στεφανιαία μονάδα (3 κρεβάτια ) έχει μεταφερθεί αυτούσια μαζί με όλο τον εξοπλισμό της (αναπνευστήρες, monitoring, κρεβάτια) σε κατάλληλο χώρο, χωρίς να υποστεί καμία μείωση κλινών ή διακοπή λειτουργίας.
4. Η δυναμικότητα του νοσοκομείο μαζί με την ακούραστη στήριξη της πλειονότητας των εργαζομένων του νοσοκομείου (Τεχνικό, Διοικητικό, Νοσηλευτικό και Ιατρικό προσωπικό), που έχουν ενστερνισθεί την αλλαγή που θα προσδώσουν όλες οι παραπάνω αναφερόμενες εργασίες στο Νοσοκομείο μας, δουλεύει για την επιτυχία του εγχειρήματος.
Λυπόμαστε που υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι το Νοσοκομείου Σύρου «Βαρδάκειο & Πρώιο» θα πρέπει να παραμείνει στάσιμο… Ευτυχώς είναι μειονότητα.
Η πλειοψηφία ζητά, θέλει και θα έχει ένα σύγχρονο νοσοκομείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση