GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ (και) τα διευθυντικά στελέχη της "Αυγής"...

Επιστολές στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, και την γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος Ράνια Σβίγκου, απέστειλε η ΕΣΗΕΑ ζητώντας το συ...

Επιστολές στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, και την γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος Ράνια Σβίγκου, απέστειλε η ΕΣΗΕΑ ζητώντας το συντομότερο συνάντηση για το «λουκέτο» στο ημερήσιο φύλλο της Αυγής. 
Παράλληλα, η Ένωση Συντακτών καταγγέλλει ότι διευθυντικά στελέχη της εφημερίδας δεν επέτρεψαν την είσοδο στα γραφεία της εφημερίδας, στο Μεταξουργείο, σε δημοσιογράφους άλλων ΜΜΕ που ήθελαν να συνομιλήσουν με εργαζόμενους της Αυγής και να καλύψουν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε σήμερα (σ.σ. χθες, 26/06) επιστολές προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέφανο Κασσελάκη και την Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ράνια Σβίγκου με τις οποίες ζητεί συνάντηση το συντομότερο.
Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημ. «Η ΑΥΓΗ» πλήττει τον πλουραλισμό και την ενημέρωση των πολιτών και προκαλεί πλήθος εργασιακών προβλημάτων. Μια ιστορική εφημερίδα, που επέζησε σε πολύ δυσκολότερες εποχές, δεν μπορεί να αναστέλλει τη λειτουργία του καθημερινού της φύλλου χωρίς διαβούλευση αλλά και χωρίς την κατάθεση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου από τον κύριο μέτοχο που θα καλύπτει τις απαιτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Η «ΑΥΓΗ» έχει ιστορία και εργαζόμενους και εμείς έχουμε χρέος και υποχρέωση να τους στηρίξουμε με κάθε νόμιμο μέσο, ώστε να επανακυκλοφορήσει το καθημερινό φύλλο. Είναι ανεπίτρεπτη η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί και θα την ανατρέψουμε.
Παράλληλα στηλιτεύουμε τη συμπεριφορά διευθυντικών στελεχών της εφημερίδας, οι οποίοι δεν επέτρεψαν σήμερα να εισέλθουν στα γραφεία της δημοσιογράφοι, μαζί με τηλεοπτικά συνεργεία, προκειμένου να συνομιλήσουν με εργαζόμενους και να ενημερώσουν την κοινή γνώμη. Οι συνάδελφοι αγωνιούν καθώς δεν γνωρίζουν, εάν θα πληρωθούν τις δεδουλευμένες αποδοχές τους, εάν θα εξακολουθήσουν να εργάζονται, εάν θα τους καταβληθούν αποζημιώσεις και ότι δικαιούνται.


Σε δηλώσεις του στον ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό Cosmos FM 91.5 της Νέας Υόρκης, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι μετά την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και την μη προσέλκυση διαφημίσεων, η Αυγή έφτασε σε μια κατάσταση που «δεν δίνει πολλές επιλογές», με τον ίδιο να δηλώνει ότι δωρίζει στην εφημερίδα το ποσό των 20 χιλιάδων ευρώ, το μέγιστο που επιτρέπεται νομικά από την πλευρά του.
Επιπλέον, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρθηκε να παραχωρήσει τις μετοχές του στην Αυγή στους εργαζομένους της, ώστε να εκδίδουν εκείνοι την εφημερίδα, αλλά η πρόταση δεν βρήκε ανταπόκριση, ενώ για το «λουκέτο» στο ημερήσιο φύλλο της είπε ότι η απόφαση είχε παρθεί επί προεδρίας Τσίπρα από την ΠΓ του κόμματος, αλλά δεν εφαρμόστηκε.
Εν τω μεταξύ οι εργαζόμενοι στην Αυγή, αυτοί που απεργούν, συνεχίζουν να βγάζουν τα δικά τους πρωτοσέλιδα. Είμαστε μαζί τους.


https://www.e-tetradio.gr/Article/41296/synanthsh-me-kasselakh-kai-sbigkoy-gia-thn-aygh-zhta-h-eshea




Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση