GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σήμερα ψηφίζουν στο Ιράν! Οι ελπίδες των ΗΠΑ στον Πεζεσκιάν, ηττηθεί ή κερδίσει...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Έξι (6) υποψήφιοι πρόεδροι, εκ των οποίων δύο (2) αποσύρθηκαν, για την ενότητα του επαναστατικού μετώπου...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Έξι (6) υποψήφιοι πρόεδροι, εκ των οποίων δύο (2) αποσύρθηκαν,
για την ενότητα του επαναστατικού μετώπου...

Αποσύρθηκαν: ο Αλιρεζά Ζακάνι, Δήμαρχος της Τεχεράνης
και ο Γκαζιζαντέχ Χασεμί, υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Ραϊσί...

Σήμερα οι προεδρικές εκλογές στο Ιράν και μια μεγάλη ευκαιρία για τις ΗΠΑ και την αποικία τους (Ευρωπαϊκή Ένωση), να οικοδομήσουν μια νέα εποχή για το Ιράν: είτε με την εκλογή του φιλοαμερικανού Μασούντ Πεζεσκιάν (τα ΜΜΕ τον εμφανίζουν "μεταρρυθμιστή"), είτε μετά την ήττα του για μια "Ιρανική άνοιξη made in USA", στα πρότυπα της "αραβικής άνοιξης" και των πολύχρωμων εξεγέρσεων Σόρος.
Για ακόμη μια φορά ο ξεφτιλισμός της δυτικής αργυρώνητης δημοσιογραφικής πορνείας, που μεταδίδουν ότι επακριβώς διατυπώνουν τα δελτία προς ΜΜΕ του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Τα κυρίαρχα ΜΜΕ κι η δήθεν "δημοσιογραφία", όχι μόνον δεν αποδίδουν την πραγματικότητα, αλλά διαστρεβλώνουν και κατευθύνουν τη σκέψη των πολιτών σε άλλες κατευθύνσεις.
Όλοι αποκρύπτουν μια προεκλογική εκστρατεία με πολιτικές αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις, με έξι (6) τηλεμαχίες με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων (ντιμπέιτ... το λέμε ελληνιστί), τηλεμαχίες εκπροσώπων των προέδρων, μαζικές εκδηλώσεις ομιλιών σε πλατείες πόλεων όλου του Ιράν...
Ότι ακριβώς δεν συμβαίνει στην "πολιτισμένη" Ευρώπη, πολύ περισσότερο στις ΗΠΑ που δεν υπάρχουν για παράδειγμα καν εκλογικοί κατάλογοι, αλλά δημιουργούνται κάθε πέντε χρόνια με εγγραφή σ' αυτούς έναντι σοβαρού οικονομικού αντιτίμου και φυσικά δεν ψηφίζουν πρόεδρο αλλά εκλέκτορα προέδρου...

Οι δημοσκοπήσεις αναφέρουν αποκλίνοντα δεδομένα, με τους Μασούντ Πεζεσκιάν ("μεταρρυθμιστικό μέτωπο", υποστηριζόμενο από τον Χασάν Ρουχανί, πρώην πρόεδρο του Ιράν και φιλοαμερικανό), τον Σαΐντ Τζαλίλι (του κόμματος Ισραμικής Επαναστατικής Σταθερότητας - Front of Islamic Revolution Stability) και τον Μοχάμαντ Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ, πρόεδρος της Ιρανικής Βουλής, να λαμβάνουν ποσοστά περίπου 20-30%.
Επομένως, αφού σύμφωνα με τον ιρανικό εκλογικό νόμο, ο εκλεγμένος πρόεδρος πρέπει να λάβει περισσότερες από 50% των ψήφων, οι προεδρικές εκλογές του Ιράν πιθανότατα θα περάσουν στον δεύτερο γύρο.

Ο Γκαζιζαντέχ Χασεμί, υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Ραϊσί, που απέσυρε την υποψηφιότητά του για την ενότητα του Επαναστατικού Μετώπου, έκανε μια σημαντική παρέμβαση:
«Αγαπητοί μου αδελφοί Γκαλιμπάφ και Τζαλίλι, σήμερα η συνέχιση του δρόμου του αγαπημένου μάρτυρα Ραϊσί εξαρτάται από τη δική σας  συναίνεση.
Ελπίζω στον χρόνο που απομένει να γίνουμε μάρτυρες της ενότητάς σας προς όφελος των αγαπημένων ανθρώπων του έθνους μας»

Μετά την ανακοίνωση απόσυρσης του Γκαζιζαντέχ Χασεμί, ο Δήμαρχος της Τεχεράνης Αλιρεζά Ζακάνι, ανακοίνωσε κι αυτός για την αποχώρησή του από τις προεδρικές εκλογές του Ιράν, καλώντας τους άλλους δύο υποψηφίους του Επαναστατικού Μετώπου, τον Γκαλιμπάφ και τον Τζαλίλι, να καταλήξουν σε συμφωνία ώστε το Μέτωπο να είναι πιο πιστό. στα ιδανικά και τους στόχους της Ισλαμικής Επανάστασης και να παρουσιαστεί ενωμένο με έναν ενιαίο υποψήφιο μπροστά από αυτόν του εμφανιζόμενου ως Μεταρρυθμιστικό Μέτωπο και που ορίζεται ως η «τρίτη κυβέρνηση Ροχανί».

Ο υποψήφιος Πεζεσκιάν έχει επισήμως την στήριξη του πρώην προέδρου Ροχανί...

Το χαρακτηρισμένο από τη δυτική δημοσιογραφία ως "Μεταρρυθμιστικό Μέτωπο" του Μασούντ Πεζεσκιάν, έχει σαφείς θέσεις: «[...] Μετά από 8 χρόνια κυβέρνησης Ροχανί γεμάτα ταπεινώσεις, ψέματα και ψεύτικες υποσχέσεις... το Ιράν μπορεί να πουλάει πετρέλαιο και να έχει φαγητό χάρη στη "συμπόνια" από τον Μπάιντεν κι όχι στις προσπάθειες της κυβέρνησης Ραϊσί, που ακολούθησε τον αντίθετο δρόμο από αυτόν που ανέλαβε ο Ροχανί. Την ευθύνη για τις παράνομες κυρώσεις των ΗΠΑ έχει το ιρανικό κοινοβούλιο... αφού οδήγησαν στην αποχώρηση μονομερώς από την πυρηνική συμφωνία με τις ΗΠΑ...»

Από την τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του φιλοαμερικανού υποψηφίου Μασούντ Πεζεσκιάν, στην Ταμπρίζ (Ταυρίδα)...

Μια δημοσιογράφος ρωτά τον υποψήφιο Μασούντ Πεζεσκιάν, σχετικά μ' ένα μήνυμα που δημοσίευσε στο επίσημο προφίλ του στο X (πρώην Twitter) το βράδυ. Ο Πεζεσκιάν απαντάει ωμά κι "ειλικρινά": «Δεν ξέρω τίποτα γι' αυτό. Οι άνθρωποι που το διαχειρίζονται, το προφίλ, μάλλον το δημοσίευσαν!».
Απλώς να κατανοήσουμε την "επικοινωνιακή" πολιτική του υποψηφίου, πως και ποιοι τον προωθούν...

Ο "μεταρρυθμιστής" υποψήφιος Μασούντ Πεζεσκιάν, στην προεκλογική του ομιλία στην Μασχάντ, τη δεύτερη μετά την Τεχεράνη πόλη του Ιράν, με πληθυσμό περισσοτέρων των 3 εκατομμυρίων κατοίκων, οι υποστηρικτές του φωνάζουν το όνομα του Μιρ Χοσεΐν Μουσάβι, πρώην Πρωθυπουργός του Ιράν κι υποψήφιος πρόεδρος το 2009, ο οποίος μετά την ήττα του, με τη δυτική υποστήριξη προσπάθησε να ηγηθεί μιας "πολύχρωμης επανάστασης" με το κόμμα "Green Path of Hope", που προκάλεσε αναταραχές για μήνες και αρκετές εκατοντάδες θανάτους...

Έτερος "μεταρρυθμιστής" υποψήφιος είναι ο Μοστάφα Πουρμοχαμαντί, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του Ιράν (2013–2017) και υπουργός Εσωτερικών του Ιράν (2005–2008):

Ο «μετριοπαθής & μεταρρυθμιστής» υποψήφιος πρόεδρος Μοστάφα Πουρμοχαμαντί, σε σε ερώτηση φοιτητή που τον ρώτησε εάν, μόλις εκλεγεί Πρόεδρος, θα συνέχιζε την πορεία του μάρτυρα Ραϊσί, απαντάει ξεκάθαρα: «Αν ζούσε ο Ραϊσί, ίσως δεν θα συνέχιζε την πορεία του»(!)

Η τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του Σαΐντ Τζαλίλι (Επαναστατικό Μέτωπο), στη Μασχάντ...

Ο Σαΐντ Τζαλίλι, ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία στην και μετά τη συγκέντρωση πήγε να επισκεφτεί το σπίτι της μητέρας του μάρτυρα Εμπραχίμ Ραϊσί...

Μοχάμαντ Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ, στην τηλεοπτική συζήτηση με τους άλλους πέντε υποψηφίους (πριν τις δύο αποσύρσεις), που επικεντρώθηκε στην εξωτερική πολιτική:
«Ο Μάρτυρας Σουλεϊμανί είναι πρότυπο για εμάς σε θέματα όπως η άρση των κυρώσεων, η εξουδετέρωση των κυρώσεων, η περιφερειακή ισχύς, οι ευκαιρίες και οι απειλές. Ποια ήταν τα χαρακτηριστικά του Σουλεϊμανί; Μίλησε με τους ίδιους ανθρώπους με τους οποίους πολέμησε. Οι διπλωματικές διαπραγματεύσεις και το πεδίο της μάχης είναι και τα δύο ισχυρά εργαλεία: αυτός είναι ο οδικός χάρτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Η δύναμη του Μάρτυρα Σουλεϊμανί ήταν να δημιουργήσει ενότητα και συναίνεση. Σήμερα, μέσω της συνεργασίας για την ασφάλεια με τους γείτονές μας, αντιμετωπίσαμε την παρέμβαση των ΗΠΑ και διαταράξαμε την ηγεμονία τους. Πρέπει να επιδιώξουμε την άρση των κυρώσεων και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, επιδιώκοντας παράλληλα την οικονομική ανάπτυξη για την εξουδετέρωση των κυρώσεων»


Οι "μετριοπαθείς" φίλο-δυτικοί "μεταρρυθμιστές": Μασούντ Πεζεσκιάν και Μοστάφα Πουρμοχαμαντί...



Οι του "Επαναστατικού Μετώπου" του αντιιμπεριαλιστικού Άξονα της Αντίστασης: Σαΐντ Τζαλίλι και  Μοχάμαντ Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ...

Στις κάλπες προσήλθαν σήμερα το πρωί οι τέσσερις υποψήφιοι που διεκδικούν τις προεδρικές εκλογές του Ιράν...
Ο Ιρανικός λαός θα αποφασίσει ο ίδιος το μέλλον του!

Υ.Γ. Κανένας δεν σημειώνει πως σ' αυτή την εκλογική αναμέτρηση συγκρούονται ελεύθερα δύο ιδεολογικοπολιτικές αντιλήψεις κι αυτό επιτρέπεται στο "σκοταδιστικό, δικτατορικό καθεστώς του Ιράν, όπως διατείνονται στη "πολιτισμένη" δύση...
"Μεταρρυθμιστές" με αγάπη στις ΗΠΑ και το 4ο Ράιχ (την αμερικανική αποικία "ευρωπαϊκή ένωση"), τους ουκροναζί...
"Επαναστατικό Μέτωπο", στον Άξονα της Αντίστασης στον ιμπεριαλισμό, στο πλευρό της  Παλαιστίνης, της συνεργασίας με τη Λατινική Αμερική (Κούβα, Βενεζουέλα, Νικαράγουα, Βολιβία...), με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, τη Συρία των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τη Ρωσία, την Κίνα, τη Χεζμπολάχ!

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, ειδικότερα σήμερα με την εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη και θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
Στο "VK": ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση