GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ! ΤΟ ΠΡΩΤΟ θανατηφόρο κρούσμα γρίπης των πτηνών A(H5N2) σε άνθρωπο...

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ένας θάνατος προκλήθηκε από το πρώτο εργαστηριακά επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης α...


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ένας θάνατος προκλήθηκε από το πρώτο εργαστηριακά επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από έναν υπότυπο της γρίπης των πτηνών.
Ο ΠΟΥ είπε ότι 59χρονη κάτοικος του Μεξικού πέθανε στις 24 Απριλίου μετά από πυρετό, δύσπνοια, διάρροια, ναυτία και γενική δυσφορία. Αυτό ήταν το πρώτο εργαστηριακά επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από τον υποτύπο A(H5N2) της γρίπης των πτηνών που αναφέρθηκε παγκοσμίως και η πρώτη μόλυνση από τον ιό H5 σε άτομο που αναφέρθηκε στο Μεξικό.
Στις 23 Μαΐου, μεξικανοί υγειονομικοί υπάλληλοι επιβεβαίωσαν ένα κρούσμα του στελέχους της γρίπης των πτηνών H5N2 σε μια 59χρονη γυναίκα κάτοικο της Πολιτείας του Μεξικού, ο οποία είχε νοσηλευτεί στην Πόλη του Μεξικού.
Στις 17 Απριλίου η ασθενής, η οποία είχε υποκείμενα προβλήματα υγείας, εμφάνισε πυρετό, δύσπνοια, διάρροια, ναυτία και γενική κακουχία, ανέφερε ο ΠΟΥ. Στις 24 Απριλίου η ασθενής αναζήτησε ιατρική περίθαλψη, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο και πέθανε την ίδια μέρα λόγω επιπλοκών της κατάστασής του.
Το θύμα δεν είχε ιστορικό έκθεσης σε πουλερικά ή άλλα ζώα, είπε ο ΠΟΥ. Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις υποτύπου A(H5N2) της γρίπης των πτηνών σε πουλερικά στο Μεξικό.
Το άτομο είχε πολλαπλές υποκείμενες ιατρικές παθήσεις και ήταν κλινήρης για τρεις εβδομάδες, για άλλους λόγους, πριν από την έναρξη των οξέων συμπτωμάτων, δήλωσε ο ΠΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση