GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΙΑ ΝΕΚΡΗ στον Βόλο! ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ για την επιδημία γαστρεντερίτιδας...

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας που παρουσιάστηκαν σε κατοίκους του Ριζόμυλου και του Στεφανοβ...


Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας που παρουσιάστηκαν σε κατοίκους του Ριζόμυλου και του Στεφανοβικείου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, στη Μαγνησία, περιοχές που είχαν πληγεί στις σαρωτικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, με μία 91χρονη να αφήνει τα ξημερώματα την τελευταία της πνοή από σηπτικό σοκ, ώστε να αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν.

Σύμφωνα με το gegonota.news.gr o δήμαρχος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες επιρρίπτει ευθύνες σε υπαλλήλους, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στον εισαγγελικό λειτουργό, ενώ αναμένονται νέα αποτελέσματα από τον ΕΟΔΥ. Η ΔΕΥΑ αναζητά τα αίτια μόλυνσης των γεωτρήσεων που τροφοδοτούν τα χωριά, ενώ ο δήμαρχος κ. Νασίκας δεν έχει εμφανιστεί στην περιοχή, όπου μοιράζονται νερά στον πληθυσμό. Στο Κέντρο Υγείας δέχονται συνεχώς πολίτες με συμπτώματα και συνέντευξη Τύπου θα δώσει για το θέμα και ο περιφερειάρχης».

Κατά πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, οι πρώτοι έλεγχοι στο νερό της περιοχής έδειξαν ότι το δίκτυο νερού φέρει μικροβιακό φορτίο, πιθανότατα αυτό της σαλμονέλας. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονται στην περιοχή, ενώ το ένα από αυτά μαζί με τη ΔΕΥΑ παίρνουν δείγματα από τις γεωτρήσεις που τροφοδοτούν την περιοχή με νερό, προκειμένου να επαναληφθούν οι έλεγχοι και να ταυτοποιηθεί το μικρόβιο.

Από τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρο του ΕΟΔΥ Χρήστο Χατζηχριστοδούλου συνιστάται προς τον πληθυσμό των δύο χωριών να μην πίνει το νερό της βρύσης, να μην το χρησιμοποιεί για μαγείρεμα ούτε και για οποιαδήποτε άλλη χρήση μέχρι να διαπιστωθεί από τις αναλύσεις τι έφταιξε για τη μόλυνση του πόσιμου νερού.

«Ήδη από την Παρασκευή, έχουμε δώσει οδηγία μαζί με την Περιφέρεια να μην καταναλώνεται το νερό, γιατί είχαμε κάποιες πρώτες ενδείξεις από τον εργαστηριακό έλεγχο, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο. Χθες είχαμε ακόμη αποτελέσματα και όντως είναι υδατογενής (σ.σ. γαστρεντερίτιδα). Έχουμε βρει και παθογόνο, άρα είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι είναι από το νερό», επισήμανε ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8. Είπε ακόμη ότι ο δήμος έχει μοιράσει εμφιαλωμένα νερά στους κατοίκους, όπως συνέβη και με την κακοκαιρία Ντάνιελ. «Άρα και από εκεί πέρα θα κάνουν λίγο υπομονή. Εμείς θα είμαστε εκεί. Έχουμε καλή συνεργασία με την Περιφέρεια, με τη Διεύθυνση Υγείας και το Δήμο, ούτως ώστε βήμα βήμα να κάνουμε ότι πρέπει για να εξυγιάνουμε το δίκτυο και να δώσουμε το νερό στην κατανάλωση», πρόσθεσε ο ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, έχουν καταφύγει στο νοσηλευτικό ίδρυμα προς βοήθεια 34 άνθρωποι, εκ των οποίων 20 παιδιά και 14 ενήλικοι, ενώ σήμερα νοσηλεύονται οκτώ παιδιά και τρεις ενήλικοι, με τον ένα που είναι ηλικιωμένος, να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Από το νοσοκομείο ανακοινώθηκε επίσης, ότι μια ασθενής 91 ετών που εισήχθη με σηπτικό σοκ και συμπτώματα γαστρεντερίτιδας στις 18:30 χθες και απεβίωσε σήμερα στις 4:20 τα ξημερώματα, δήλωσε ως τόπο διαμονής της την περιοχή του Αλμυρού και εξετάζεται αν έχει ή συνδέεται με οποιαδήποτε σχέση με τα χωριά του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Σύμφωνα με στοιχεία του νοσηλευτικού ιδρύματος, πλην των δυο περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου, περιστατικά γαστρεντερίτιδας καταγράφονται και στην περιοχή του Βόλου, που όμως δεν έχει απαντηθεί αν πρόκειται για ιογενή γαστρεντερίτιδα ή για επιμόλυνση.

Κλειστά είναι, στο μεταξύ, σήμερα, Δευτέρα 3 Ιουνίου, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και ο παιδικός σταθμός σε Ριζόμυλο και Στεφανιβίκειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση