GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΤΟΙΜΗ για «πλήρη συμφωνία» δηλώνει η Χαμάς!

Η Χαμάς δήλωσε ότι ενημέρωσε τους διαμεσολαβητές των συνομιλιών κατάπαυσης του πυρός ότι είναι έτοιμη να καταλήξει σε μια «πλήρη συμφωνία», ...


Η Χαμάς δήλωσε ότι ενημέρωσε τους διαμεσολαβητές των συνομιλιών κατάπαυσης του πυρός ότι είναι έτοιμη να καταλήξει σε μια «πλήρη συμφωνία», συμπεριλαμβανομένης μιας συνολικής συμφωνίας ανταλλαγής ομήρων/φυλακισμένων, εάν το Ισραήλ «σταματήσει τον πόλεμο και την επιθετικότητά του εναντίον των ανθρώπων στη Γάζα», όπως ανέφερε σε ανακοίνωση της την Πέμπτη (30/5).
Παράλληλα, τουλάχιστον 12 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (30/5) στη Ράφα, καθώς το Ισραήλ συνέχισε την επίθεσή του στην πόλη μια ημέρα αφότου δήλωσε ότι οι δυνάμεις του είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους μια νεκρή ζώνη κατά μήκος των κοντινών συνόρων μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου.
Το υπουργείο υγείας της Γάζας αναφέρει επίσης ότι συνολικά 53 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον θύλακα και 357 τραυματίστηκαν κατά την τελευταία 24ωρη περίοδο αναφοράς και ανταποκρίσεων από το πεδίο των επιθέσεων του Ισραήλ.
Ιατρικές πηγές της Γάζας ανέφεραν ότι πέραν των 12 Παλαιστίνιων που σκοτώθηκαν, ένας απροσδιόριστος αριθμός άλλων τραυματίστηκαν στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή καθώς προσπαθούσαν να ανασύρουν τη σορό ενός πολίτη στο κέντρο της Ράφα. Οι σφοδρές οδομαχίες και οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται στη Ράφα, μία ημέρα αφότου τα άρματα μάχης εισέβαλαν στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκουν καταφύγιο εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι.
Εντωμεταξύ άλλος ένας Παλαιστίνιος πολίτης σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ-Σάτι δυτικά της πόλης της Γάζας, στα βόρεια του πυκνοκατοικημένου θύλακα, δήλωσαν οι γιατροί.
Επίσης την Πέμπτη, το Ισραήλ ανέφερε συγκρούσεις στη νότια, κεντρική και βόρεια Γάζα, αλλά δεν σχολίασε τους αναφερόμενους θανάτους στη Ράφα, παρά την εντολή του Διεθνούς Δικαστηρίου, του ανώτατου δικαστηρίου του ΟΗΕ, να σταματήσει τις επιθέσεις του.
Περισσότεροι από 36.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα στον αεροπορικό και χερσαίο πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση