GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ! ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΕ τον (εφοπλιστή) Λασκαρίδη που έχει ..."χεσμένο" τον Μητσοτάκη

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απένειμε το παράσημο ...

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απένειμε το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής στον εφοπλιστή και Υποναύαρχο ΠΝ (ε.τ.). Παναγιώτη Λασκαρίδη.
Η απονομή του Παρασήμου στον Έλληνα εφοπλιστή και Υποναύαρχο επί τιμή του Πολεμικού Ναυτικού, έγινε για τη σημαντική προσφορά του στην Πατρίδα και ιδιαιτέρως για τη συμβολή του στη σημαντική ενίσχυση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, προεξεχόντων μεταξύ άλλων δωρεών του, της παραχώρησης στο Πολεμικό Ναυτικό και της πλήρους επιχειρησιακής ένταξης στον Στόλο τεσσάρων μεγάλων πολεμικών πλοίων υποστήριξης μονάδων κρούσεως και ειδικών αποστολών.
Κατά την προσφώνησή της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στην πολυσχιδή προσφορά του Παναγιώτη Λασκαρίδη στην πατρίδα τόσο στον τομέα της Άμυνας, όσο και στην προαγωγή των ελληνικών γραμμάτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς και τόνισε ότι το παράσημο αυτό είναι η έκφραση της ευγνωμοσύνης της Πολιτείας για την πολύτιμη συνεισφορά του στο κοινό καλό.

Θύελλα αντιδράσεων είχαν προκαλέσει οι δηλώσεις του εφοπλιστή Πάνου Λασκαρίδη πριν από δύο ακριβώς χρόνια για την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό που τους έχει χεσ@@@ς, αν και σε νεώτερη δήλωσή του ο εφοπλιστής, δηλώνει ότι οι δηλώσεις του απομονώθηκαν και δημοσιεύθηκαν εκτός πλαισίου και δεν αφορούν ούτε την σημερινή κυβέρνηση ούτε τον σημερινό πρωθυπουργό.
Μιλώντας στον οργανισμό EIC (European Investigative Collaboration), για να την έρευνα με τίτλο "Black Trail" για τις παραβιάσεις των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας από εφοπλιστές, ο Πάνος Λασκαρίδης υποστήριξε ευθαρσώς πως οι Έλληνες πλοιοκτήτες δεν έχουν καμία ανάγκη την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως "τους έχουμε χ@@@@@@@ς όλους".

Ειδικότερα, ο Πάνος Λασκαρίδης ανέφερε στην τοποθέτησή του το εξής απαξιωτικό σχόλιο:
"Αυτό πρέπει να καταλάβετε καλά είναι πως η οι άνθρωποι της Ναυτιλίας δεν χρειάζονται την κυβέρνηση, το υπουργείο την ΙΜΟ (International Maritime Organisation) και τον πρωθυπουργό. Τον έχουν χ@@@@@ο τον πρωθυπουργό. Δεν τον έχουν καμία ανάγκη. Γιατί; Επειδή η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κερδίσει ένας πλοιοκτήτης στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα, τίποτα στην Ελλάδα.
Μόνο τα γραφεία των πλοιοκτητών είναι στην Ελλάδα. Το 80% των πλοίων τους έχουν ξένη σημαία. Δεν τους νοιάζει η ελληνική σημαία", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η αμηχανία Πλακιωτάκη
Οι δημοσιογράφοι που έκαναν την έρευνα έφεραν προ απροόπτου τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος τοποθετήθηκε επίσης για το ζήτημα, όταν του έκανα ερώτηση για το κατά πόσο η ελληνική Ναυτιλία συμμορφώνεται με τις περιβαλλοντικές υποχρεώσεις.
"Εκατό τοις εκατό", απάντησε ο κ. Πλακιωτάκης, ωστόσο οι δημοσιογράφοι εν συνεχεία του έδειξαν το απόσπασμα με τις επίμαχες δηλώσεις του Πάνου Λασκαρίδη. "Η ελληνική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα σταθερό θεσμικό πλαίσιο για την ελληνική ναυτιλία ώστε έχει τόσο μεγάλη πρόοδο την τελευταία δεκαετία", δήλωσε αμήχανα ο υπουργός Ναυτιλίας.

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα με τις δηλώσεις Λασκαρίδη και την αντίδραση Πλακιωτάκη από το 12:50 και μετά στο παρακάτω βίντεο.

1 σχόλιο

  1. Επειδη εγω δεν ξερω πώς να στειλω στην Κατινα.Ρωτηστε,επισημα,καποιος φορεας εστω,τον λογο που παρασημοφορηθηκε ο εφοπλιστης:Γιατι ειναι στ'αρχιδια του η Κυβερνηση,γιατι μας φερνει σκονη απο μακρια,γιατι το παιζει Ιντιανα Τζοουνς ή για κατι κινεζιες παγουρακια που μουχλιαζουνε; (χωρις πλακα,το πεταξα.Δεν μου εχει τυχει ξανα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση