GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΕΣ! Η Σοφία Μπεκατώρου υποψήφια για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ...

Ανακοινώθηκαν  τα πρώτα 150 ονόματα για τις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου στις ευρωεκλογές του Ι...


Ανακοινώθηκαν  τα πρώτα 150 ονόματα για τις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου στις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Μεταξύ των ονομάτων που διαβάζουμε στην πρώτη λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα, συναντάμε την ψυχολόγο και Ολυμπιονίκη ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου. Θα είναι υποψήφια στην περιφέρεια Αττικής, υποβάλλοντας αίτηση συμμετοχής στις προκριματικές εκλογές του κόμματος.
 
Τον Ιανουάριο 2021, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ημερίδας, οι αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Αριστείδη Αδαμόπουλο, το 1998, προκάλεσαν πολιτικό και κοινωνικό σεισμό και πυροδότησαν το σπουδαίο κίνημα MeToo που έδωσε «φωνή» σε δεκάδες θύματα έμφυλης βίας.

«Η προσωπική μου εμπειρία δεν είναι το μοναδικό φαινόμενο κακοποίησης των αθλητών. Θέλουμε να καθαρίσουμε το τοπίο στον ελληνικό αθλητισμό, να μπορούμε άφοβα να βρισκόμαστε μέσα στους αθλητικούς χώρους. Μπορώ να με σιγουριά να πω σε κάθε θύμα να σπάσει τη σιωπή, να μιλήσει από οποιοδήποτε χώρο βρίσκεται γιατί όλοι έχουμε τη δύναμη να βγούμε νικητές και να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα», είχε δηλώσει λίγες ημέρες μετά την καταγγελία της. Η καταγγελία για την κακοποίησή της απέκτησε τόση δημοσιότητα και εξελίχθηκε με τέτοια δυναμική που θεωρείται σύμβολο του κινήματος MeToo.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *