GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ όπλα στην Ουκρανία αποφάσισαν να στείλουν Γαλλία, Γερμανία και Πολωνία...

Την αποφασιστικότητά τους να στηρίζουν στρατιωτικά, πολιτικά και οικονομικά την Ουκρανία τόνισαν οι ηγέτες των χωρών του αποκαλούμενου «Τριγ...


Την αποφασιστικότητά τους να στηρίζουν στρατιωτικά, πολιτικά και οικονομικά την Ουκρανία τόνισαν οι ηγέτες των χωρών του αποκαλούμενου «Τριγώνου της Βαϊμάρης», ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ, κατά τις κοινές τους δηλώσεις μετά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο. Παρά την προσπάθεια ανάδειξης κλίματος ενότητας και ομοφωνίας, από τις κοινές δηλώσεις απουσίαζαν τα ζητήματα στα οποία διαπιστώνονται αντιθέσεις, όπως σε σχέση με τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ή την παρουσία στρατιωτών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Ο Ολ. Σολτς ανακοίνωσε την «άμεση» αποστολή περισσότερων οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία και την δημιουργία μιας «συμμαχίας νέων δυνατοτήτων» στο πλαίσιο του σχήματος του Ραμστάιν προκειμένου να εξασφαλιστούν περισσότερα πυρομαχικά για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις - με συνεργασίες και εντός Ουκρανίας.

«Μοιραζόμαστε την πεποίθηση ότι στην Ουκρανία διακυβεύεται η ασφάλεια και το μέλλον μας», τόνισε από την πλευρά του ο Εμανουέλ Μακρόν και πρόσθεσε ότι «αποτελεί κοινή βούληση να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία για όσο χρειάζεται και να εμποδίσουμε την Ρωσία να κερδίσει τον πόλεμο».

Ο Ντόναλντ Τουσκ, από την πλευρά του, ανέφερε ότι η σημερινή συνάντηση δείχνει ότι «οι κακοήθεις φήμες για διαφωνίες μεταξύ μας δεν ισχύουν».

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χεμπεστράιτ, ερωτώμενος σχετικά με τις διαφορετικές απόψεις που έχουν εκφράσει τελευταία το Βερολίνο και το Παρίσι, δήλωσε ότι «και οι δυο ηγέτες έχουν τη θέση τους και θεωρώ ότι θα παραμείνουν σε αυτήν».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση