Σε «φρούριο» έχει μετατραπεί το Νέο Δελχί λόγω των αγροτών που διαμαρτύρονται Τεράστια ανάπτυξη δυνάμεων ασφαλείας, πολυεπίπεδα οδοφράγματα ...
Σε «φρούριο» έχει μετατραπεί το Νέο Δελχί λόγω των αγροτών που διαμαρτύρονται
Τεράστια ανάπτυξη δυνάμεων ασφαλείας, πολυεπίπεδα οδοφράγματα στο κέντρο του Δελχί εν όψει της διαμαρτυρίας των αγροτών. Το κέντρο του Δελχί έχει τεθεί υπό αυστηρό «φρούριο» ασφαλείας εν όψει της διαμαρτυρίας των αγροτών, με τις δυνάμεις ασφαλείας κατά των ταραχών να αναπτύσσονται στρατηγικά, και τα μεταλλικά και τσιμεντένια οδοφράγματα να ρυθμίζουν την πρόσβαση σε αρκετούς βασικούς δρόμους, προκαλώντας δυσκολίες στους μετακινούμενους.
Ορισμένες πύλες εισόδου και εξόδου επιλεγμένων σταθμών του μετρό κοντά σε σημαντικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του Κοινοβουλίου, έχουν κλείσει καθώς παραμένουν σε ισχύ οι απαγορευτικές εντολές.
Ένας αστυνομικός είπε ότι οι ρυθμίσεις ασφαλείας είναι μέρος του «Σχεδίου Β» για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε κατάστασης σε περίπτωση που οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες, που βαδίζουν προς την εθνική πρωτεύουσα από τις γειτονικές πολιτείες Haryana, Punjab, Uttar Pradesh και Rajasthan, μπήκαν στην πόλη και προσπάθησαν να φτάσουν στο Κοινοβούλιο.
Όλες οι πύλες του Κοινοβουλίου έχουν αποκλειστεί και επιπλέον προσωπικό ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των παραστρατιωτικών δυνάμεων, έχει αναπτυχθεί γύρω από το κτίριο. Τα οδοφράγματα που εγκαταστάθηκαν κοντά στο Κοινοβούλιο έχουν τοποθετηθεί με σύρμα στην κορυφή.🇮🇳INDIA BUILDS ‘BORDER’ AROUND DELHI | FARMERS PUSH BACK
— Mario Nawfal (@MarioNawfal) February 13, 2024
India has erected a massive barrier around Delhi, aiming to block protesting farmers from entering the city.
Farmers, undeterred, have decided to take alternative routes to the capital in protest.
Source: BBC https://t.co/Ee0Fusepss pic.twitter.com/D0uM17p3ac
Οι δυνάμεις ασφαλείας επίσης έκαναν χρήση δακρυγόνων σήμερα για να εμποδίσουν χιλιάδες αγρότες που ζητούν την υιοθέτηση ελάχιστης τιμής πώλησης για τα προϊόντα τους να φτάσουν ως την πρωτεύουσα Νέο Δελχί και να διαδηλώσουν, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεών τους με την κυβέρνηση.#FarmersProtest2024 | Protesting farmers vandalise flyover safety barriers at the Haryana-Punjab Shambhu border.
— The Times Of India (@timesofindia) February 13, 2024
Track updates here🔗https://t.co/TbXNZyUhru pic.twitter.com/8omKUvbw7s
Τα τηλεοπτικά δίκτυα της Ινδίας μετέδωσαν εικόνες από πυκνούς καπνούς από τα δακρυγόνα που έριξαν οι δυνάμεις ασφαλείας κοντά στην Αμπάλα, βόρεια του Νέου Δελχί. Μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας έχουν στήσει στους βασικούς άξονες που οδηγούν στην ινδική πρωτεύουσα τεράστια οδοφράγματα με τσιμεντένιες πλάκες και συρματόπλεγμα προκειμένου να εμποδίσουν τους αγρότες να εισέλθουν στο Νέο Δελχί.
«Έχει αναπτυχθεί το μέγιστο των δυνάμεων», δήλωσε στο AFP ο Ρανζάι Ατρίσια, αναπληρωτής επιθεωρητής της αστυνομίας του Νέου Δελχί. Εξάλλου στην ινδική πρωτεύουσα έχει απαγορευθεί οποιαδήποτε συγκέντρωση περισσότερων από πέντε ατόμων.
Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση της Haryana ανακοίνωσε την αναστολή του διαδικτύου μέσω κινητού τηλεφώνου, των μαζικών SMS και όλων των υπηρεσιών dongle σε πολλές περιοχές έως τις 13 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με μια ειδοποίηση που εκδόθηκε από την κυβέρνηση της Haryana υπό την ηγεσία του Manohar Lal Khattar, οι υπηρεσίες διαδικτύου κινητής τηλεφωνίας έχουν ανασταλεί σε επτά περιοχές—Ambala, Kurukshetra, Kaithal, Jind, Hisar, Fatehabad και Sirsa—από τις 11 Φεβρουαρίου έως τις 13 Φεβρουαρίου.
Το 2020 δεκάδες χιλιάδες Ινδοί αγρότες είχαν κατασκηνώσει στις εισόδους του Νέου Δελχί διαμαρτυρόμενοι για την αγροτική μεταρρύθμιση που προωθούσε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι.
Η διαμαρτυρία τους διήρκεσε περισσότερο από έναν χρόνο, ως το φθινόπωρο του 2021, ενώ στη διάρκεια διαδηλώσεων σκοτώθηκαν περισσότεροι από 700 άνθρωποι. Στις 26 Ιανουαρίου 2021, την Ημέρα της Δημοκρατίας, οι αγρότες έσπασαν τα οδοφράγματα της αστυνομίας και εισήλθαν στο Νέο Δελχί.
Οι αγρότες έχουν μεγάλο πολιτικό βάρος στην Ινδία εξαιτίας του αριθμού τους. Η απειλή νέων διαδηλώσεων έρχεται την ώρα που πλησιάζουν οι εθνικές εκλογές του Απριλίου.
Τα δύο τρίτα του πληθυσμού του 1,4 δισεκ. κατοίκων της Ινδίας ζουν από τη γεωργία, η οποία αποτελεί σχεδόν το ένα πέμπτο του ΑΕΠ της χώρας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. «Οι αγρότες από όλη τη χώρα είναι έτοιμοι να κάνουν πορεία προς το Νέο Δελχί από την Τρίτη, αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά μας», δήλωσε ο Σουαράν Σινγκ Παντχέρ, επικεφαλής εθνικής ένωσης αγροτών.
Τα αιτήματά τους αφορούν την υιοθέτηση ελάχιστης τιμής πώλησης για τα προϊόντα τους καθώς και τη διαγραφή χρεών. Χιλιάδες αγρότες αυτοκτονούν κάθε χρόνο στην Ινδία λόγω της φτώχειας, των χρεών και των επιπτώσεων που έχουν στις σοδειές τους τα ακραία καιρικά φαινόμενα και η συνεχής χειραγώγηση καιρού, τα μυστικά προγράμματα που κάποιοι πλασάρουν ως “Γεωμηχανική για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής”.
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση