GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιράν: Ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Οι υποψήφιοι που διεκδικούν μια θέση στο νομοθετικό σώμα του Ιράν (Βουλή) για...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Οι υποψήφιοι που διεκδικούν μια θέση στο νομοθετικό σώμα του Ιράν (Βουλή) για...

τετραετή θητεία ξεκίνησαν την εκστρατεία τους.
Οι Ιρανοί πολίτες θα ψηφίσουν την 1η Μάρτη για να επιλέξουν νέα μέλη του ιρανικού κοινοβουλίου και της "Συνέλευσης των Εμπειρογνωμόνων", του οργάνου που επιλέγει, εποπτεύει και μπορεί να ανατρέψει το ανώτατο αξίωμα της χώρας, τον Ηγέτη της Επανάστασης.
Περισσότεροι από 15.000 υποψήφιοι διεκδικούν τις 290 έδρες του Κοινοβουλίου, αριθμός ρεκόρ από την Ιρανική Επανάσταση του 1979.
Μεταξύ των υποψηφίων στο Κοινοβούλιο υπάρχουν 1.713 γυναίκες, υπερδιπλάσιες από τις 819 που ήταν υποψήφιες το 2020...

Η επίσημη σελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ στην περσική γλώσσα, δημοσίευσε αυτή την παραπάνω γελοιογραφία, επισημαίνοντας ότι οι Ιρανοί που θα ψηφίσουν στις εκλογές της επόμενης εβδομάδας θα ενισχύσουν την πιο «επικίνδυνη αντι-εβραϊκή» (διαβάστε «αντισιωνιστική») κυβέρνηση, που μπορεί να κατέχει «το πιο επικίνδυνο όπλο στον κόσμο».
Αυτό και μόνον αυτό, για τον ιρανικό λαό, είναι υπεραρκετός λόγος για να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες!

Ας θυμίσουμε...

29 Φλεβάρη 2016: Τι άλλο κρύβουν τα δυτικά ΜΜΕ, αναφορικά με την πολιτική-κοινωνική κατάσταση στο Ιράν;

Στο "δικτατορικό" Ιράν, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της "πολιτισμένης" δύσης, υπάρχει πλήρης ελευθερία στις θρησκευτικές επιλογές των πολιτών. Μάλιστα, στη Βουλή εκπροσωπούνται υποχρεωτικά βουλευτές των θρησκευτικών μειονοτήτων. Εκλέγονται βουλευτές των Χριστιανών και των Εβραίων το θρήσκευμα Ιρανών πολιτών...
Οι Εβραίοι το θρήσκευμα Ιρανοί πολίτες, εκφράζουν δημοκρατικά κι ελεύθερα τις πολιτικές τους επιλογές, ψηφίζοντας στη Συναγωγή... Περισσότερα... 29 Φλεβάρη 2016 Μαθήματα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην "πολιτισμένη" δύση... οι εκλογές στο Ιράν!

23 Σεπτέμβρη 2018: -Γιατί άραγε δεν γνωρίζουμε πως οι θρησκευτικές μειονότητες στο "σκοταδιστικό" Ιράν απολαμβάνουν πλήρους ελευθεριών, που ούτε καν μπορεί να διανοηθεί κάποιος στις δυτικές χώρες;

Οι Εβραίοι και Χριστιανοί στο Ιράν ασκούν ελεύθερα και προστατευόμενοι τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Ζουν σε απόλυτη αρμονία μαζί με όλες τις Ιρανικές κοινότητες.
Το Ιράν είναι μια Ισλαμική Δημοκρατία, αλλά οι Ιρανοί δεν είναι αποκλειστικά Μουσουλμάνοι.
Στη χώρα ζουν κι ασκούν ελεύθερα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα αυτοί που είναι Χριστιανοί, Εβραίοι, οπαδοί του Ζωροαστρισμού (από τις αρχαιότερες θρησκείες) κι είναι πλήρως αναγνωρισμένες θρησκείες της χώρας.
Ποιοι και πότε μας είπαν πως στο Ιράν λειτουργούν 60 Συναγωγές των Εβραίων;
Στην Τεχεράνη πέντε (5) από τα καλύτερα ρεστοράν με αποκλειστικά μενού και διατροφή Κοσέρ (σύμφωνα με τους εβραϊκούς κανόνες διατροφής).
Η κυβέρνηση σέβεται την Ιουδαϊκή θρησκεία, όπως και τον Χριστιανισμό, στα ίδια επίπεδα σεβασμού με το Ισλάμ.
Δόκτωρ Siamak Moreh Sedgh, Εβραίος βουλευτής στην Ιρανική βουλή
Στη Βουλή του Ιράν (Majlis), ανάμεσα στους 290 βουλευτές εκλέγεται υποχρεωτικά και Εβραίος βουλευτής, σε σεβασμό έκφρασης των περίπου 30.000 Εβραίων του Ιράν. Οι Εβραίοι το θρήσκευμα Ιρανοί ψηφίζουν μεταξύ δικών τους υποψηφίων βουλευτών... Περισσότερα... 23 Σεπτέμβρη 2018 Ιράν... η Επανάσταση είναι λουλούδι που δεν πεθαίνει!

45 χρόνια Ιρανική Επανάσταση... Το λουλούδι που δεν πεθαίνει!

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, ειδικότερα σήμερα με την εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη και θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
Στο "VK": ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση