GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"ΑΛΛΗ μια γροθιά στο στομάχι..."

Άλλη μια γροθιά στο στομάχι αποτελεί η αποκάλυψη για την διακοπή των χειρουργείων στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαία Κυριακού», λόγω έλλειψης ανα...


Άλλη μια γροθιά στο στομάχι αποτελεί η αποκάλυψη για την διακοπή των χειρουργείων στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαία Κυριακού», λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου.

Η κατάσταση που επικρατεί στην δημόσια υγεία είναι γνωστή και οι παθογένειες της αποτελούν κοινό μυστικό. Την ώρα που όμως η κυβέρνηση υπερηφανεύεται ότι έχει επιφέρει βελτιώσεις και ότι όλα βαδίζουν καλύτερα, έρχεται η πραγματικότητα να αποκαλύψει ότι πίσω από τις επικοινωνιακές φωτοβολίδες τα πράγματα είναι και παραμένουν πολύ άσχημα.

Μπορεί μάλιστα ο κ. Αδ. Γεωργιάδης να είναι λαλίστατος περί παντός του επιστητού αλλά αυτό δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του και για την κατάσταση αυτή. Αντιθέτως, αντί να έχει ως προτεραιότητα το πώς θα φανεί “χρήσιμος” και πειθήνιος στο παιχνίδι της προπαγάνδας του κ. Μητσοτάκη, θα ήταν πολύ καλύτερο και σίγουρα πολύ πιο χρήσιμο να ασχοληθεί με τα καθήκοντά του ως υπουργός Υγείας. Άλλωστε η παράταση των παθογενειών αυτών που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγείας φέρει και τη δική του σφραγίδα αφού έχει περάσει ξανά από το πόσο αυτό πριν από μερικά χρόνια επί πρωθυπουργίας του Αντ. Σαμαρά.

Η περίπτωση του “Αγλαία Κυριακού» είναι η κορυφή του παγόβουνου όσον αφορά εξάλλου την έλλειψη προσωπικού και την υποστελέχωση των μονάδων υγείας. Αποτελεί μάλιστα ως εκ τούτου και ειρωνεία η προ ημερών θριαμβολογία του κ. Γεωργιάδη ότι οι γιατροί (που ...δεν υπάρχουν όμως έτσι κι αλλιώς) θα μπορούν να εργάζονται και τα απογεύματα στα νοσοκομεία “βγάζοντας έναν δεύτερο μισθό”. Όπως μέγιστη ειρωνεία αποτελούν και οι χθεσινές νέες διακηρύξεις του ίδιου του κ. Μητσοτάκη για τη δημιουργία 200.000 νέων θέσεων εργασίας, κομπορρημονώντας παράλληλα ότι «συνδυάσαμε ένα σχέδιο ανάπτυξης με παράλληλο σχέδιο μεταρρυθμίσεων».

Μπορεί να έχει καταλάβει αγωνία την κυβερνητική ηγεσία μπροστά στις αντιδράσεις κοινωνικών ομάδων όπως οι αγρότες και εν όψει του κύματος της ψήφου διαμαρτυρίας που έρχεται στις ευρωεκλογές, αλλά καιρός είναι να αντιληφθεί ότι “η επικοινωνία για την επικοινωνία” δεν αποδίδει καθόλου πια. Αντιθέτως γίνεται πλέον μπούμερανγκ.

Ούτε τα “μπαλώματα” όπως έτρεχε να κάνει χθες ο κ. Γεωργιάδης για την κάλυψη των αναγκών,στο «Αγλαΐα Κυριακού», μόνο και μόνο επειδή ξεσηκώθηκε ολόκληρος σάλος, μπορεί να αποτελούν λύση. Ας συνέλθουν έστω και τώρα και -αφήνοντας τις αλαζονείες λόγω έλλειψης αντιπολίτευσης- ας προσγειωθούν, διότι σε λίγο η διάλυση -που απλώνεται παντού- δεν θα θεραπεύεται με τίποτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση