Με μαζικό απεργιακό «παρών», για δεύτερη φορά μέσα σε δύο βδομάδες, εργαζόμενοι των τηλεφωνικών κέντρων σε πέντε μεγάλες εταιρείες του κλάδο...
Με μαζικό απεργιακό «παρών», για δεύτερη φορά μέσα σε δύο βδομάδες, εργαζόμενοι των τηλεφωνικών κέντρων σε πέντε μεγάλες εταιρείες του κλάδου, «Teleperformance», «Webhelp», TTEC, «Foundever» και «Cosmote e-Value» έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στις εργοδοσίες ότι εννοούν να κάνουν πράξη το σύνθημά τους «Φτάνει πια!».
Με οργανωτή το κλαδικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικές (ΣΕΤΗΠ) Αττικής, τις Σωματειακές Επιτροπές τους στις επιχειρήσεις αλλά και το νεοϊδρυθέν επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων «Teleperfomance» (ΣΕΤΕΠ) δήλωσαν ότι δεν ανέχονται να ζουν με ψίχουλα, με αβέβαιο εργασιακό μέλλον και σε συνθήκες «σύγχρονης σκλαβιάς», καθώς οι περισσότεροι είναι αλλοδαποί και η παραμονή τους στην Ελλάδα εξαρτάται από το αν έχουν δουλειά ή όχι.
Η μαζική συμμετοχή τους στις συγκεντρώσεις έξω από τα κτίρια των εταιρειών που δουλεύουν και στη συνέχεια στη μαζική κοινή απεργιακή συγκέντρώση τους έξω από το υπουργείο Εργασίας έριξε στο «καλάθι των αχρήστων» τις προσπάθειες των εργοδοτών να μην απεργήσουν. Χαρακτηριστικές είναι οι καταγγελίες εργαζομένων για συναντήσεις στις οποίες του καλούσαν εκπρόσωποι της εργοδοσίας στην «Teleperfomance», την προηγούμενη βδομάδα, για να τους πείσουν ότι δεν πρέπει να απεργήσουν και ότι αιτήματα όπως αυξήσεις των μισθών απειλούν την κερδοφορία και τη βιωσιμότητα της εταιρείας! Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί εργαζόμενοι αντέδρασαν είτε λέγοντας την ίδια στιγμή ότι η εργοδοσία ό,τι θέλει να το πει στους εργαζόμενους μπορεί να το πει μέσω του σωματείου τους είτε καταγγέλλοντας τις απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας στο σωματείο τους.
Για άλλη μια φορά ακούστηκαν στα αγγλικά συνθήματα όπως «Enough is Enough» (φτάνει πια), το «equal right, equal pay - change our visa right away» (ίδια δικαιώματα, ίδιους μισθούς - αλλάξτε αμέσως το καθεστώς βίζας), το οποίο αναφέρεται στον τρόπο παραμονής στην Ελλάδα, το «one, two, three - raise the salary» (αυξήστε το μισθό) και «we strike, we fight- this is our right» (απεργούμε, παλεύουμε - είναι δικαίωμά μας) τονίζοντας ότι τίποτα δεν μπορεί να τους εμποδίσει να αγωνιστούν.
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση