GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ!» ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ τρακτέρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης...

Σε «πολιορκία» βρίσκεται η Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα η περιοχή της ΔΕΘ από τα τρακτέρ των αγροτών που έχουν συγκεντρωθεί για να πραγματοπ...


Σε «πολιορκία» βρίσκεται η Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα η περιοχή της ΔΕΘ από τα τρακτέρ των αγροτών που έχουν συγκεντρωθεί για να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία κατά των μέτρων της κυβέρνησης, τα οποία δεν τους ικανοποιούν, στην πρεμιέρα της 30ης Διεθνούς Έκθεσης Agrotica που λαμβάνει χώρα στην πόλη.

Λίγο μετά τις 10:30, πάνω από 300 τρακτέρ έφτασαν στη Λεωφόρο Νίκης και παρατάχθηκαν στη νότια πύλη της ΔΕΘ, όπου θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Από την ανατολική είσοδο της πόλης έφτασαν και μελισσοκόμοι με τα αγροτικά τους, για να ενωθούν στο μπλόκο της ΧΑΝΘ.
Οι αγρότες έχουν προχωρήσει εδώ και μέρες σε κινητοποιήσεις είχαν ανακοινώσει την κλιμάκωση τους. Στις επιθυμίες τους βρίσκεται και η καταθέση ψηφίσματος με τα αιτήματά τους στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη.Στη συγκέντρωση βρίσκονται αγρότες από τις περιοχές του Λαγκαδά, τις Σέρρες, τα Κουφάλια τα Γιαννιτσά και το Κιλκίς.

Οι αγρότες από την επαρχία Λαγκαδά και τις Σέρρες συναντήθηκαν στο Δερβένι και μέσω της οδού Λαγκαδά κατευθύνθηκαν στην οδό 26ης Οκτωβρίου. Στη συνέχεια, μέσω του παραλιακού μετώπου έφτασαν στο νότιο τόξο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Αγρότες από τα Κουφάλια και τα Γιαννιτσά συναντήθηκαν στα φανάρια του Αγίου Αθανασίου και κατευθύνονται στη Θεσσαλονίκη μέσω της δυτικής εισόδου ενώ θα ακολουθήσουν και αγρότες από το Κιλκίς.
Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο νότιο τόξο της ΔΕΘ συμμετείχαν και δεκάδες μελισσοκόμοι που ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Νικήτη της Χαλκιδικής.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι αλιείς της Μηχανιώνας οι οποίοι βρίσκονται με τις μηχανότρατές τους στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Λευκού Πύργου.

Το Σάββατο (3/2) είναι προγραμματισμένο το πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών στην Agrotica, στο οποίο θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων και οι πολυπαθείς αγρότες από τη Θεσσαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση