GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΑ χτυπήματα των ΗΠΑ στην Υεμένη! «ΝΕΚΡΟΙ όμηροι από ισραηλινούς βομβαρδισμούς» λέει η Χαμάς...

Για 128η ημέρα συνεχίζεται ο πόλεμος του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, με τον εφιάλτη για τους Παλαιστίνιους να μην έχει τέλος. Οι πληροφορίε...


Για 128η ημέρα συνεχίζεται ο πόλεμος του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, με τον εφιάλτη για τους Παλαιστίνιους να μην έχει τέλος.

Οι πληροφορίες ότι οι IDF ετοιμάζονται για χερσαία επιχείρηση στο νότιο άκρο του θύλακα έχουν προκαλέσει πανικό. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου διέταξε να του παρουσιάσουν σχέδιο για την εκκένωση της Ράφα, όπου έχει καταφύγει ο μισός πληθυσμός από τα 2,3 εκατ. των κατοίκων της Λωρίδας. Ο ΟΗΕ, η ΕΕ και πολλοί ηγέτες κρατών προειδοποιούν ότι μια ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της πόλης θα προκαλέσει μια «ανθρωπιστική καταστροφή».

Περίπου 100 πτώματα Παλαιστινίων ανασύρθηκαν μετά την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από δύο συνοικίες της πόλης της Γάζας. Ο ανταποκριτής του Al Jazeera στη Γάζα, Ισμαήλ αλ-Γκουλ αναφέρει ότι ομάδες διάσωσης κατάφεραν να ανασύρουν τα πτώματα περίπου 100 Παλαιστινίων από τις γειτονιές Ταλ αλ-Χάουα και αλ-Ριμάλ στην πόλη της Γάζας, μετά την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τις περιοχές αυτές. Τα περισσότερα από τα πτώματα είχαν δεχθεί σφαίρες ελεύθερων σκοπευτών, δήλωσε ο αλ-Γκουλ.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, ισχυρίζεται ότι από τους συνεχείς βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας δύο ισραηλινοί όμηροι σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν.

Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν νέα πλήγματα κοντά στο λιμάνι Χοντέιντα της Υεμένης
Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) αναφέρει ότι οι δυνάμεις της πραγματοποίησαν «πλήγματα αυτοάμυνας» κατά δύο μη επανδρωμένων σκαφών επιφανείας (USV) και τριών πυραύλων κρουζ κατά πλοίων (ASCM) βόρεια της Χοντέιντα της Υεμένης το Σάββατο. Η CENTCOM δήλωσε ότι εντόπισε τα USV και τα ASCM σε περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούθι και διαπίστωσε ότι αποτελούσαν «άμεση απειλή» για τις ΗΠΑ. Οι αντάρτες Χούθι, οι οποίοι ελέγχουν το λιμάνι της Χοντέιντα, στοχεύουν, όπως λένε, πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ, ως απάντηση στον πόλεμο στη Γάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση