GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ! ΝΟΜΟΣ που απαγορεύει το ...κοίταγμα γυναικών από τους άνδρες

Vangelis Chorafas ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΤΑΓΜΑ ΣΤΟ ΦΛΕΡΤ Στις 8 Ιανουαρίου 1902, η πολιτεία της Νέας Υόρκης ψήφισε νόμο που ποινικοποιούσε την πράξη των ...

Vangelis Chorafas
ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΤΑΓΜΑ ΣΤΟ ΦΛΕΡΤ
Στις 8 Ιανουαρίου 1902, η πολιτεία της Νέας Υόρκης ψήφισε νόμο που ποινικοποιούσε την πράξη των ανδρών που γυρίζουν στον δρόμο και «κοιτάζουν μια γυναίκα με αυτόν τον τρόπο». Τον γνωστό τρόπο.
Ο βουλευτής Φράνσις Λάντον, που υποστήριξε το νομοσχέδιο, πρότεινε επίσης ποινές για τους παραβάτες. Στους πρώτους παραβάτες θα επιβάλλονταν πρόστιμα μεταξύ 25 και 500 δολαρίων. Οι υπότροποι παραβάτες θα αναγκάζονταν να φορούν παρωπίδες αλόγων όταν έφευγαν από τα σπίτια ή τις επιχειρήσεις τους και έβγαιναν στους δρόμους. Δυστυχώς δεν υπάρχουν γνωστές περιπτώσεις εφαρμογής αυτού του νόμου.
Την επόμενη ημέρα, στις 9 Ιανουαρίου 1902, ο ίδιος βουλευτής, ο Φράνσις Λάντον εισήγαγε ένα νομοσχέδιο που θα απαγόρευε το φλερτ σε κοινούς χώρους. Αυτός ο νόμος δεν πέρασε.
Ο Λάντον δεν ήταν ο μόνος αξιωματούχος εκείνη την εποχή που είχε εμμονή με το να περιορίσει το φλερτ. Όπως είναι γνωστό, υπήρχε ένα ισχυρό κίνημα κατά του φλερτ στις ΗΠΑ μέχρι και τη δεκαετία του 1920. Ωστόσο, μετά από λίγα χρόνια, η τάση για νομοθετική ρύθμιση του θέματος, εξασθένησε.
Τεχνικά, ο νόμος για το κοίταγμα βρίσκονταν σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι το 2017-μπορεί να βρίσκεται και σήμερα-ασχέτως αν έχει ατονήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση